HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

"Vigyél a Barcához!"

Kérte Neymar Guardiolát a díjátadásra várva, úgy látszik a tegnapi focisuli után már ő is tudja, hogy hol volna jó neki. Ami a brazil nagy csinnadrattával meghosszabított szerződését illeti, mivel egy hónapon belül nem regisztrálták a szövetségnél, érvénytelen. 

A Barca szimpatizánsnak nehezen nevezhető madridi AS cikke szerint, miután a katalánok beárazták a mágikusnak kikiáltott Santost, Neymar és Pep átkarolták egymást, majd az ifjú támadó így szólt a katalánok edzőjéhez: "Vigyél a Barcához!". A korábban mindkét spanyol óriásklubbal kokettáló, de leginkább maradás-pártinak tűnő támadó a végtelenül sima 4-0-át követően ugyanarra a következtetésre jutott, mint a nagyvilág. Ha egyszer a legjobb akar lenni, akkor nem bohóckodhat tovább a brazil ligában.

Őszintén megmondjuk, csalódtunk a fináléban. Pénzt ugyan nem tettünk volna a Santosra, de azért valamivel többet vártunk volna attól a  csapattól, amelyik lassan fél éve erre a meccsre készült. Legalábbis a nyilatkozatokban, mert a pályán úgy tűnt, mintha a hosszú hónapok alatt a Nyíregyháza ellen dolgozták volna ki a taktikát. Lézengő csatárok, szellős középpálya, mégis mit képzeltek? Hogy majd a szerencsétlen védők megoldják magukban? Messi és társai valamikor 10-12 éves korukban játszhattak olyan szabadon, mint vasárnap. Annyira nem zavarta őket senki, hogy azt már maguk is zsenántnak érezték, ezért ha labdát kaptak, gyorsan odarohantak a legközelebbi ellenfélhez és kicselezték. Miután pedig meglett a közte három, a Barca játékosai befejezettnek tekintették a mérkőzést és heves semmittevésbe fogtak. Az önzetlenebbje még megpróbált összehozni a Santosnak egy becsületgólt (nem sikerült), a legtöbben viszont fejben már valahol a karácsonyi bevásárlásnál jártak. Lionel persze így is rendszeresen átszaladt a bekkeken, aztán ha a másodiknak, vagy harmadiknak sikerült elgáncsolnia, akkor dühösen nézett, mert megint elfelejtette, hogy kinek venné a mikrosütőt. Csak Alves hajtott veszettül a gólért, ami végül nem jött neki össze, de a meccs legjobbja címet megkapja tőlünk. Pechére mi nem adunk mellé egy Toyotát, mint a Messit választó japánok. 

Ami a Santost és a hiányérzetünket illeti, a becsületesen középszerű társak mellett Neymar sem alkotott maradandót, egyszer bejött neki a dribli, valamint helyzetbe kerülve sikerült eltalálnia Valdest közelről, ennyi. Ami nem azt jelent, hogy nem őrülten tehetséges, de pontosan mutatja, hogy mennyire kicsi az a szemétdomb, ahol most ő a király. A tegnapi szintkülönbséget látva még Pelé pedzegetett gyepre lépése sem lett volna irreális, mármint a Barcelona színeiben, simán elbírták volna, sőt Xavi talán vele is lövetett volna egy gólt. És bár egyes sportriporterek elégedetlenkedtek a katalánok második félidőben bemutatott takarékos produkcióját látva, valójában így is maximális tisztelet illeti a játékosokat, hogy fenntartották a komolyság látszatát. Ha csak egy kicsit is kevésbé tisztelettudóak Pep legényei, akkor négykézláb, vagy ülve is lehozhatták volna  a játékrészt.

A tarajos siheder pedig a pályafutását meghatározó tapasztalat mellett két Barcelona mezzel is gazdagodott (Puyollal az első-, Messivel a második félidő után cserélt). Ahogy kinéz, hamarosan kap egy harmadikat is, de azt már a saját nevével.

 

2011.12.19. 10:15 futballsz'

3 komment

Címkék: barcelona messi santos as guardiola neymar palé

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr803475048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benkoadam 2011.12.19. 14:40:40

nem biztos, hogy ő kell a Barcanak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.19. 15:54:33

Még mindig nem tudom hogy akarom-e a Barcába vagy a Realnak kívánom Robinho 2.0-nak...

Reload 2012.01.04. 17:36:01

Mehet a realba! Felesleges a barcába Cuenca többet ér!
süti beállítások módosítása