HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Válasszunk Fradi-sast!

Kubatovista szkennelős? Kitiltott? Beszívott? Vagy a dossziés?

fradisas640.jpg

A Fradi-csirke megy a levesbe, de hogy a gyerekek mégse legyenek annyira szomorúak, Gabi bácsi remek taktikai érzékkel felkérte őket az új kabalamadár megtervezésére. Ők meg erre sokkoló őszinteséggel felskiccelték az FTC modernkori történelmét.

A Ferencváros diverzifikált sasportfólióval rendelkezik. Van a Fradi Sas (élő, igazi), és van a Fradi-sas (kabalaállat), amely "a klub élő jelképe mellett, elsősorban a legifjabb Fradi szurkolók és családtagjaik élménnyel töltekezését szolgálja."

A pályázat első szakaszában tehát a kölkök rajzoltak, majd ez felkerült a facebookra, ahol a közönség szavaz (itt tartunk most). Második szakasz a maskara vizuális megtervezése "az ifjú Fradisták által megálmodott és papírra vetett szín- és formavilágra, hangulati elemekre kötelezően támaszkodva". Harmadik lépcső a kivitelezés, ez már nem nyílt pályázat, majd valakinek a sógora megvarrja.

Csak egy dologgal nem számoltak a zöld-fehér vezetők: a gyerekrajzok híresen kíméletlen őszinteségével. Az első pillantásra tán mosolyogtatónak tűnő pályaművek többsége ugyanis súlyos jelentést hordoz a fradizmusban és műelemzésben egyaránt jártas befogadó számára. Mivel ilyenből nincs valami sok, felvállaltuk a legjobb pályaművekben rejtező mélyebb jelentésrétegek kibontását, megtámogatva némi illusztrációval.

Szombatig még lehet szavazni!

(Figyelem: ez egy vicc, őszinte elismerésünk minden rajzoló gyereknek.)

 

A pályázók:

"Nyakó rémálma"

akta_sas.jpg

A pályamű egyszerre fejezi ki az FTC szurkolóinak tettrekészségét, és ősi hagyományait az aktív politizálás terén (szigorúan a stadionon kívül!). Emellett szimbolikus gesztus az idősebb korosztályok felé, különös tekintettel a nénikre.

akta_sas_copy4_ke_k.jpeg

 

"Házmester"

kukori_kotkoda_copy_2.jpg

"Feca" munkája a tradíciók tiszteletét önti formába, megelevenítve a franzstadti grundok és udvarok világát, egy régvolt, letűnt korszakot, amelyben a legendák az utcán születtek.

kukori_kotkoda_copy3.jpg

 

"Szabad madár"

betepett_orig.png

Ízig-vérig modern, progresszív megközelítés. A Fradi-sas a szabadság szimbóluma, akire nem vonatkoznak a törvények és a társadalmi elvárások, csak felsőbb erkölcsi parancsoknak engedelmeskedik. Fű, zöld, repülés, fuck da police... gazdagon gomolygó asszociációs felhő.

betepett.png 

"Négykezes"

szarnyas_bomba.jpeg

Ami elsőre zavaró mutációnak tűnik, az valójában a Ferencváros gazdálkodásának és az állami támogatások viszonyának drámaian pontos művészi megragadása. A figura egyben a nagyközönség megnyugtatására is tökéletes: nincs az a pénz, ami túl sok lenne.

kacsacso_ru_emlo_s_szarnaysbomba2.jpeg

 

"Gábor"

kubatov_civil.jpeg

A hagyományok fontosak, de mégiscsak a jelenben élünk, az új Fradi-sas fejezze ki azt, hogy kinek köszönhetők a ma sikerei: a csodaszép stadion, a 29-ik bajnoki cím és a melegbüfé. (Ezzel így neveznénk is a második körre.)

kubatov_sas.jpg

 

"Kétkezes"

venaszkenner.jpeg

A hétköznapi szurkolókat megtestesítő madár. Kicsit vézna, kicsit szakadt, de nincs félnivalója.

venaszkenner_copy.jpg

"Newton"

mtks_liba_copy.png

Szofisztikált tisztelgés a Várszegi-éra előtt, amikor az  FTC-nek és az MTK-nak közös tulajdonosa volt. Akkoriban skandalumnak tűnt, pedig csak megelőzte a korát, ma egy tulaja van az egész kócerájnak. Mindez művészi megfogalmazásban egy liba, ami most éppen sas, de holnap akár honvédos oroszlán is lehet, vagy egy róka Székesfehérvárott.

mtks_liba_copy_2.png 

 

"Skizofrén"

A következő tervben rendhagyó módon két induló munkáját vettük egybe. A megvalósítás során el tudjuk képzelni akár a kétmadaras, akár az egyik felén ilyen, másik felén olyan megoldást is.

Ez jelképezné a Ferencvárost a magyar bajnokságban:

bl_selejtezo_elott.jpeg

Ez pedig a nemzetközi mezőnyben:

supercute.jpeg

 "Kitiltottak Kedvenc Kabalája"

kukluxklanos_golya.jpeg

Az ultrák választása, és nem csak a pirotechnika miatt. Ha az "igazi szurkolók" egy kicsit odatennék magukat a szavazáson, a következő szezon első hazai meccsén még Hamberger Ádám is egyből szkenneltetné mindenét, hogy ezzel a sassal fotózkodhasson. Nem egy kimondott Disney figura, de legalább férfi lesz a gyerekből.

kukluxklanos_golya_copy.jpg

"Mörcsi"

femina.jpeg

Mörcsi két legyet üt egy csapásra. Az Anyasas, aki meccsek előtt és után is órákat tölt kedvenc helyén, a Fradi Shopban. Alakja gyermekek és felnőttek számára egyaránt szerethető, kedvet csinál az asszonyoknak meccsre járáshoz, és a vásárláshoz, komoly extra bevételt generálva a klub számára.

femina_copy_utsotalan.jpeg

"Flóri"

albi_1.jpeg

Ismét egy kritikus pályázat. Ez a szomorú szellem azt hivatott kifejezni, hogy a ferencvárosi rendszerváltásnak nem csak nyertesei vannak. Lehet-e kérdés, ki veszítette a legtöbbet?

szellem_apad_fasza_1.jpeg

"Green Monster"

Ehhez nem kell sokat hozzátenni. A félelmetes ragadozó valójában ártatlan galamb a kizártság ketrecének rabságában, a rácsokon túl napfény és labda.

kizartak_ulta.jpeg

 

Jelen állás szerint 1,8K-val vezet az első, de őt plágium miatt ki fogják (kéne) zárni, tekintettel a szabályzat vonatkozó pontjára. Második Nyakó Rémálma, Gábor betolásához még legalább 1K szavazat kéne.

Mi Gáborra nyomtunk.

Ez pedig búcsúzóul a házi feladat :

 

soros_tuskes_copy_1.jpg
 

 

 

 

2016.04.29. 14:49 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat sas Várszegi MTK FTC Kubatov fradi sas

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr428666310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása