HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Hogy is van ez Kleinheislerrel?!

6msibfa77t1hx2oms.jpeg

A legnagyobb botrány, hogy nincs botrány.

Már bocsánat, de menjen a picsába a Videoton, meg az egész magyar futball. Miért nem akadt itt senki, a pótselejtező óta sem, aki feltette volna az egyetlen releváns kérdést, nevezetesen, hogyha Kleinheislert (állítólag) a magyar futball számára nevelték Felcsúton, mégis miért csinálhat vele a Videoton azt, amit akar? 

Miközben mifelénk nemzeti sport azon siránkozni, hogy nem becsüljük meg eléggé hőseinket, itt van Laci, aki kilőtte a magyar focit a posványból, mégse zavar senkit, hogy továbbra is ott rohad a Videoton tarcsiban, és még csak egyetlen harmadosztályú(!) bajnokin sem léphetett pályára az idei bajnokságban.

Miként lehet, hogy még a versenyengedélyét sem váltották ki a szezonra? Miként lehet, hogy a nyáron még az U21-es válogatottba sem akarták elengedni, ami azt jelentette volna, hogy Storck sem ismerheti meg, és Oslóban sem lőhette volna be az elmúlt három évtized legfontosabb magyar gólját?

"Aki saját magát és érdekeit a klub elé helyezi, mehet az NB III kispadjára."

Ezt Orbán Viktor mondta természetesen, miután Kleinheisler a nyáron nem hosszabította meg egy év múlva lejáró szerződését. Mert a fejéri futballbirodalommal nem lehet csak úgy packázni, majd ők megmondják, ki, mikor és hova. A játékosnak pedig kuss a neve, különben gondolkodhat a padon, hogy merre hány óra. És így is lett, annyi különbséggel, hogy Laci a padra sem ülhetett le azóta.

Képzeljük már el egy percre, hogy Nagy Ádámot - aki, amúgy nem ferencvárosi nevelés, hanem portugál és spanyol akadémiákon képezték 18 éves koráig - hasonlóan büntetné a Fradi tavasszal, mert januárban bejelentené, hogy ő sem akarna hosszabbítani csapatával. Orbán Viktor valószínűleg úgy rúgná seggbe a Kubatovot, hogy vinné magával a corporate páholy golyóálló üvegezését is.

Pedig Kubatov még legalább annyival védekezhetne, hogy a futball üzlet, farkastörvények stb. Mert a Fradinál legalább azt hazudják, hogy piaci alapon működnek. Na de Kleinheislert nem egy hétköznapinak mondható egyesület nevelte ki, hanem a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, amely - állítólag - az egész magyar futball megújulásának központja.

Ahogy az alapító mondta:

Minden, ami itt történik, a magyar futball felemelkedése érdekében történik. Még a játékosokat sem magunknak neveljük (…) ez csak egy keltető, reptető, innen menniük kell fölfele és előre. Tehát nem is magunknak, hanem másoknak, a magyar futball javára neveljük a játékosainkat.

Erre most kiderül, hogy a koncepció addig tart, amíg az irgalmatlan közpénzekből felhúzott világ csodája akadémia, amely - ugyebár - kizárólag speciális küldetése okán jogosult a Puskás névre, az organikus arénára, a hipermodern edzőközpontra két fűtött pályával és 3 milliárdos kazánházzal (stb.), ingyen "feladja" (értsd átadja) a játékost a Videotonnak.  A Videoton meg aztán azt csinál vele, amit akar. És így lesz a Videoton egyenlő a magyar futballal. Ha pedig a Videoton és Orbán Viktor szerint Kleinheislert ki kell nyírni, mert úgy viselkedik, mint egy normális játékos, akkor a magyar futball ehhez vigyázzba állva asszisztál.

Tiltakozott itt bárki, a történtek miatt? Még azután sem, hogy Kleinheislerből hős lett. Laci jött, mi kijutottunk az Eb-re, ő meg mehetett vissza a balettbe ugrálni. Nincs interjú, nincs kínos magyarázkodás Fehérváron, nem hisztizik a HLSZ. "Talán majd januárban elengedik", reménykedik az optimista menedzser.

Álljon már meg a menet, de hát Kleinheisler a miénk!

Semmi közünk hozzá, hogy Fehérvárott elfelejtették vele időben letárgyalni a hosszabbítást. Nem mi vettük el a kedvét azzal, hogy tavaly télen visszazavartuk kölcsönbe Felcsútra. Nem mi találtuk ki, hogy régiszépidős, nádpálcasuhogtatós, amígazénkenyemeremeteszed filozófia mentén igazgassunk egy klubot a 21. században. Nem mi tehetünk róla, hogy ez a nevetségesen anakronisztikus felfogás teljesen életképtelen. Nem a mi hibánk, hogy a világ nem ér véget Fejér megye határában.

Amit viszont tudunk, hogy a magyar futballnak nem érdeke elvenni egy fél- vagy akár egész szezont egy húszéves tehetség karrierjéből. Nem a magyar futball érdeke, hogy a Videoton több pénzt szeretne kapni érte. Nem a magyar futball érdeke, hogy Orbán Viktor azt szeretné, hogy maradjon.

Ha keménykedni tetszik akarni, tessék egy normál csapatot üzemeltetni. Ami nem kettő, hanem egy. Ami nem kap mindenből sokkal többet, mint amennyi járna. Ami nem bújik Puskás arca mögé, és nem arra használja a nevét, hogy eladjon egy nettó hazugságot. Ami nem viselkedik úgy, mintha fontosabb lenne a magyar futballnál.

Van egy sejtésünk, mi fáj annyira, hogy a továbbjutás óta sem enyhült a helyzet.

Laci megsavanyította a miniszterelnök úr legszebb napját. Hiszen annyira közel volt minden a tökéletességhez: kijutottunk az Eb-re, a hős pedig az Akadémia gyümölcse, a személyes kedvenc. Ó, hogy milyen facebook üzenetet írt volna neki legszívesebben. Ó, hogy dörgölte volna a Puskás-Videoton koncepció diadalát a sok korábbi fanyalgó orra alá.

De nem. Végül maradt a lakonikus "na, ugye". Mire ugyanis bizonyítást nyert, hogy a két klub együttes erővel és eszetlen pénzekből igenis meg tudja ajándékozni a magyar labdarúgást egy igazi tehetséggel, az is kiderült, hogy a szíve szerint rögvest meg is fosztotta volna tőle.

Érezzük a személyes drámát. Nehéz lehet elveszteni egy ilyen csatát, nehéz lehet elveszteni egy ilyen játékost. Aki nem szarik be akkor sem, ha a túloldalon az atyaúristen veri az asztalt. Aki annyira motivált, hogy a tarcsiban edzve ilyen formában tartja magát. Aki május 23-a óta nem játszik felnőtt meccsen és aztán így focizik a válogatottban. Akit nem lehet megtörni, akit nem zavar, hogy senki sem áll ki mellette, aki kihasználja az egyetlen lehetőséget, hogy kiharcolja a maga igazát.

Hogy is tetszett mondani?

Erről szól a futball, az akkor és ott, az adott pillanatban történő helytállásról, és nem általában a megérdemeltségről és nem általában az igazságosságról.

Vagyis teljesen mindegy, hogy mit gondolnak Fehérváron, Felcsúton vagy Orbán Viktor irtóztató kobakjában. Laci helytállt és bizonyított. Hivatkozhatunk a magyar futball érdekeire, a válogatottra, bármire, teljesen mindegy:

Ezt a szégyent már nem lehet lemosni, ezt a meccset már nem lehet megnyerni. Ha tavasszal rehabilitálják a Videotonban, az is vereség, ha elengedik a télen, az is.

És ha Puskás Öcsi most élne, akkor egy nagy barackot nyomna a Laci vörös buksijára, és azt mondaná neki, hogy "le se szard őket, fiam". Aztán saját kezével verné le nevét az organikus homlokzatról.

2015.12.05. 13:53 futballsz'

7 komment

Címkék: magyar válogatott magyar futball Orbán Viktor Videoton Puskás Ferenc PFLA Kleinheisler László Kleinheisler

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr648141406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.12.05. 14:24:25

A magyar futball állatorvosi lova, pontosabban az egyik!!! A mai magyar nemzetben olvasd el a Storck interjut.

Balu7979 2015.12.05. 19:11:06

Tömören:gyalázat...

legyekura 2015.12.06. 14:40:21

A Gyurcsány miatt van! Tuti!

RobinWarez 2015.12.06. 15:39:46

Irány a Herta! Hajrá Laci!

xk2spv 2015.12.06. 19:25:46

A dilettáns sportvezetők, edzők és játékosok mellett a magyar futball legveszélyesebb károkozói a dilettáns, opportunista véleményformálók.

Paranoid Android2 2015.12.06. 19:30:55

Azér' azt nem gondoltam volna, hogy ez is az Orbán hibája.
De szépen levezetted.
Abban az alternatív valóságban, ahol nem jutottunk ki, gondolom olyan cikket írtál, hogy az Orbán követelte az NB III kispadjáról a csapatba ezt a fura nevű dilettánst.
Azt is szépen megírtad volna:)))
süti beállítások módosítása