HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

A Puskás Akadémia FC döbbenetes pálfordulása ábrákban és idézetekben

Magasról tesznek a saját növendékeikre, csak az eredmény számít, Puskás visszakérné a nevét.

Három év alatt a Puskás Akadémia FC bemutatta a tökéletes hátraarcot, meghazudtolva valamennyi önmaga által korábban vallott elvet és értéket. Ami nem lenne akkora baj, ha nem ezekre hivatkozva formáltak volna erkölcsi jogot a Puskás név használatára, valamint igényt sokmilliárd forintnyi - közvetve vagy közvetlenül - állami támogatásra a magyar labdarúgás feltámasztásának leendő szívközpontjaként.

pfla_jatekperc_3_ev.png

 

A hivatalos történet szerint Puskás Ferenc életének utolsó évében áldását adta rá, hogy Orbán Viktor egy labdarúgó akadémiát indítson nevével, ahol tehetségeket nevelnek a magyar futball számára. Aztán a dolog valahogy úgy alakult, hogy Orbán Viktornak élvonalbeli csapata lett, a szomszédjában álló stadionnal, és mindkettő Puskás Ferenc nevén.

Eddig mindenki ismeri a történetet, ami úgy bűzlik ahogy van, de mostanáig legalább elméletileg arról szólt (volna) dolog, hogy Öcsi nevével egy olyan csapat indul, amely a nevét viselő akadémián pallérozódó tehetségeknek nyújt lehetőséget a kibontakozáshoz (a nevét viselő organikus arénában).

Ehhez képest a most rajtoló szezon előtt a Puskás Akadémia FC vezetősége úgy döntött, hogy 2015-2016-ban a csapat elsődleges célja a sikeres NB1-es szereplés, az akadémi képzés érdekeit is megelőzve. A skizofrén helyzetet csodálatosan szemléltetik Mészáros Lőrinc szavai, amelyekkel az új edző, Robert Jarni júniusi bemutatásakor vázolta a jövő irányát.

"Tizenkét csapatra csökkent az NB1, erre nekünk is föl kell készülni. Azt gondoljuk egy nagyon erős NB1 fog kialakulni 12 csapattal, és ehhez kell nekünk is a keretet összeállítani. Három-négy csapatot leszámítva szinte mindenki esélyes lehet a kiesésre, ezért nekünk is föl kell készülni, mert továbbra is az a célunk, hogy minél több utánpótlás korú játékos legyen a csapatban. A vezetőségnek, a tulajdonosi körnek az elvárása az egy-öt hely."

Van itt némi logikai bakugrás, mintha rossz barázdába ugrott volna tű, amikor a klub elnöke az utánpótlásról beszélt. Vagy, ahogy Öcsi bácsi mondaná: nem lehet egyszerre baszni is, meg szűzen maradni is.

Orbán Viktor - a maga romantizáló stílusában - lényegesen egyértelműbben tájékoztatott az új csapásirányról:

"Az eddigi kedves, kisfiús mosolygással már nem lehet boldogulni. Vagy átalakulunk, teljes értékű felnőtt csapattá válunk, ahol nem mentség, hogy mi csak egy akadémia vagyunk, ahol felvesszük a harcot a férfiak könyörtelen világával, vagy kipottyanunk, s akkor jobb kiesés helyett inkább visszalépnünk. Ezt a nehéz döntést kellett a klub vezetőinek meghozniuk." (2015. július)

Azért ez erős, nem? Az akadémia feje lényegében azt mondja, hogyha a saját növendékeiket játszatnák, annál még az is jobb lenne, ha kapásból visszalépnének. Amikor a csapat "véletlenül" feljutott az első osztályba, mintha még más lett volna a kotta:

"A mi célunk nem az NB I, a mi célunk nem is az NB II. A célunk, hogy játékosokat neveljünk. Ha úgy hozzák a körülmények, akkor az NB II-ben nevelünk a magyar labdarúgás számára Gyurcsó Ádámokat, ha úgy hozza, akkor az NB I-ben tesszük ezt. Erre kell összpontosítani. Ott kell helytállni, ahova a sportszerencse éppen állított bennünket. Ha az NB I-be, akkor ott, ha az NB II-be, akkor meg ott." (O.V. 2013. augusztus)."

Mindeközben pedig, hogy Puskás Öcsi szemszögéből nézve még botrányosabb legyen a sztori, itt van a Budapest Honvéd, amelynek akadémiája a PFLA miatt nem viselheti a kispesti születésű, ott nevelkedő, majd Magyarországon egyedül ott játszó Puskás nevét. És pontosan az csinálja, amire elvileg a PFLA is létrejött: lehetőséget nyújt saját nevelésű játékosainak.

(Megjegyzés: a "saját nevelés" a hivatalos definíciót követve a klubnál töltött legalább három évet jelent 17 és 21 éves kor között. A statisztikában számításba vett játékosok mind megfelelnek a "lex Gyurcsó"-nak, azaz maximum Gyurcsó Ádám korúak, eképpen kiküszöbölve, hogy a fiatalabb intézmény hátrányt szenvedjen. Gyurcsó közismerten az Akadémia minőségi képzésének sikere, így az ő korosztályától fogva már joggal várható el a PFLA növendékeitől is, hogy vigyék valamire.)

screen_shot_2015-08-21_at_2_36_32_pm.png


A képet valamelyest árnyalja, hogy a legtehetségesebb felcsútiak tudvalevőleg a Videotonhoz kerülnek, úgyhogy ésszerű felvetésnek tűnik megnézni, miként szerepel a két csapat kombináltan. Hátha úgy vidámabb a kép (sárga: P.A. FC, piros: Videoton FC, csíkos: Honvéd):

screen_shot_2015-08-17_at_12_09_07_pm.png

Ketten együtt már majdnem a fele, hát ezzel sem dicsekednénk Öcsi előtt a helyükben. És akkor még nem említettük, hogy a Vidi összesített eredményébe véletlenül a 27 éves Fejes Andrást is beszámítottuk 173 perccel (aztán jóindulatúan benne hagytuk).

Egyénekre lebontva így néz ki mindez. A semmi kis sárga pöcköket nézve jusson eszébe, hogy ők a magyar futball jövője.

 indiv_pfla_honv_vidi.png


A Honvéd 11, a Puskás Akadémia FC 6, a Videoton 2 játékossal képviselteti magát. A 450 perc a maximumot jelenti, azaz öt teljes meccset. A PFLA legtöbbet játszó játékosa összidejével hatodik lenne a honvédosok között, a második legtöbbet játszó az utolsó előtti.

Ez is elég sanyarúan néz ki:

screen_shot_2015-08-17_at_10_31_56_am.png

A Honvéd pitéje kicsit fickósabb:

screen_shot_2015-08-17_at_10_24_05_am.png


Egy szó, mint száz: tényleg annyi a kisfiús bájnak. Ami sosem volt annyira hamvas. A lózungok ellenére már az első NB1-es szezonban sem jutott valami észvesztően sok idő az akadémistáknak, bár a maihoz képest még mindig ég és föld. Persze, mint tudjuk, a szar nem mértékegység.

 screen_shot_2015-08-17_at_11_29_01_am.png

Miközben az ábrán tünődünk, eszünkbe jut egy idén februári idézet az alapítótól. Akkor most vajon mi jogosítja fel a falut, hogy NB1-es csapata legyen?

"A bent maradáshoz is le kell hozni a csillagokat az égről, ám sem helyezésben, sem pontokban nem érdemes komolyan gondolkodni, csakis becsületes hozzáállásban. Gondoljunk bele: egy 1.800 fős falunak aligha lenne érve arra, hogy élcsapata legyen. Minket csak az jogosít fel, hogy van egy nagyszerű akadémiánk, amely mára megközelítette Európa legjobb akadémiáit. Az első osztály eredményességét így nem is keverjük össze az utánpótlás nevelésével." (2015. február)

 A Puskás Akadémia FC egy olyan többismeretlenes egyenlet, amelynek minden megoldása hazugság.

Amikor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 2012-ben önálló profi csapatot indított, az volt az indok, hogy a felnövő akadémistáknak szüksége van az NB2-es szereplésre, márpedig az MLSZ szabálymódosítása miatt a Videoton második csapataként  csak az NB3-ban indulhattak volna a továbbiakban, amit nem találtak megfelelő közegnek.

Tessék már megnézni, hol játszanak most a fiatalok:

screen_shot_2015-08-17_at_10_46_57_am.png

Hát hol máshol játszanának szerencsétlenek, mint a Puskás Akadémia második csapatában, a harmadosztályban.

screen_shot_2015-08-17_at_10_40_53_am.png

Mégegyszer: a piszkos oszlopokat 3, a tiszta sárgákat 5 forduló alatt sikerült összehozni.

Amikor nem jutunk szóhoz, akkor idézünk:

"Egyedülálló teremtményei vagyunk a magyar futballtörténelemnek. Szokásosan a kluboknak van akadémiájuk, a profi csapatoknak van utánpótlásuk. A mi esetünkben az akadémiának van klubja és az utánpótlásnak van profi csapata."

Viszi is a hátán, mint nyuszi a sast.

"Kiesni nyilvánvalóan nem szeretnénk, mert az nem méltó Puskás Ferenc örökségéhez" - mondta Orbán Viktor a télen. Márpedig ennél az idei, akadémiaságát kinövő, kisfiús mosolygását levetkező, megférfiasodott Puskás Akadémia FC-nél minden méltóbb volna, még az is, ha inkább az akadémistákra építenének, aztán legfeljebb kipottyannának a másodba. Úgyis azért jött létre a csapat, hogy a srácok ott játszahassak. Egy szem Sallai Roland menedzselésére egyébként is kicsit luxusnak tűnik ennyire ragaszkodni az élvonalhoz.

Vagy tessék egy kis őszinteséget gyakorolni, és legalább  a profikat átnevezni Felcsút FC-re, esetleg Sándor Károly Akadémia kettőnek, még annak is több alapja lenne:

 screen_shot_2015-08-17_at_11_35_18_am_1.png

És persze ne feledjük:

"Tehetséget heti meccsterhelés nélkül padon ültetni – még ha az egy élcsapat is – szakmai hiba."

 

 

2015.08.21. 16:07 futballsz'

54 komment

Címkék: magyar bajnokság Orbán Viktor Magyarország NB1 MLSZ Honvéd Öcsi Puskás Ferenc Budapest Honvéd Kispest Honvéd PFLA Mészáros Lőrinc NB2 NB3 tldb

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr397700812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hefe 2015.08.21. 17:44:21

"A hivatalos történet szerint Puskás Ferenc életének utolsó évében áldását adta rá, hogy Orbán Viktor egy labdarúgó akadémiát indítson nevével, ahol tehetségeket nevelnek a magyar futball számára."

hat igen, a tortenet mar itt erosen buzlik. Ha barki megkerdez egy Alzheimer-koros beteget eletenek utolso eveben barmirol, akkor az semmire nem fogja az aldasat adni, mert egyszeruen nem is letezik szamara a kulvilag. Nem fogja erteni a kerdest, es nem fog adekvat valaszt adni. Eleg szomoru hogy szegeny Puskas Ocsit ilyenekre hasznaltak fel, elete vegen.

Shopping 2015.08.21. 18:24:17

Ebből is látszik hogy a Felcsuti csapat ugy meg van tömve állami pénzzel, hogy magasról sz@rnak a támogatásokra amik azért járnának ha magyar fiatalokat játszatnának...

digedige 2015.08.21. 19:24:30

@Hefe: Puskás néninek azért tetszett Viktor mellett lenni.....

digedige 2015.08.21. 19:27:50

@Shopping: Azért azt ne felejtsük már el, hogy az illetéktörvényt azért tömték tele kivételekkel, hogy ennek a csürhének adjanak pénzt. Csak azzal nem foglalkozik senki, hogy az a pénz, ami így nem kerül be a költségvetésbe, az nem kerül be a költségvetésbe :-) . Az tehát állami pénz.

Secnir 2015.08.21. 20:13:44

@Hefe: +1
és ez mindent elmond a felcsúti napóleonról. szerintem még kb 3-4 évet kell várnunk, míg átírják a történelemkönyveket, és kiderül, hogy Öcsi bácsi felcsúti születésű volt...

Secnir 2015.08.21. 20:24:59

@Hefe:
...mi több: Öcsi bácsi a halálos ágyán homlokon csókolta orbán viktort, és megkérte, hogy újra tegye futballnemzetté a magyart.

☉ ☾ 2015.08.21. 20:49:10

@Hefe: Ebben a történetben szerepel orbánviktor neve, tehát az esemény egy hazugságon alapul, ez fix!

Pan Modry 2015.08.21. 20:56:10

Inkabb a menekulteket kellene betelepiteni felcsutra, azok legalabb nem gyilkolasznak juhaszokat.

Hatja2 2015.08.21. 23:14:23

ez a Gyurcsó sztori is vicc, 17 évesen került hozzájuk akkor már azért nagyjából kész játékos valaki a rutint leszámítva, erős kifejezés rá a saját nevelés.

igazi hős 2015.08.22. 00:35:47

Ehhez a sztorihoz már nem sokat lehet hozzátenni, legfeljebb lokálpatriótaként ennyit: Csak a Kispest!
Egyébként a piros-fekete oszlopokat elnézve már nem is zavar annyira a KAC pálya mellé tervezett edzőpályák terve. (Bár az sokkal jobb lenne, ha nem Kispesté, hanem a kispestieké lenne és akár én is odamehetnék, de ne álmodjunk.)

Flúgatlan 2015.08.22. 00:36:29

Jó kis differenciáldiagnózist lehet a magyar focival való viszony alapján felállítani a mai magyar vezetés ítélőképességéről, hazugságairól és torzult értékrendjéről. Sajnos.

paraszthajszal 2015.08.22. 00:43:37

Hát igen, annyira kínos, de kínálkozik az FC Olt Scorniceşti - Puskás Akadémia párhuzam... Ezek után akkor már inkább legyen FC Felcsút. Vagy Orbán FC.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.08.22. 07:47:35

ez egy ilyen ország. a Vezénylő Tábornok elhatározta, hogy neki kell egy Égigérő Berregő, és ha már felépült, akkor annak a világ végéig az első osztályban kell berregni, mert ő az orbánviktor, és akkor az úgy is lesz.

ha az űrkutatás érdekelné (amihez nagyságrendekkel jobban értünk, mint a focihoz), már magyar zászló "lengene" a Holdon, értelme annak sem lett volna, de az legalább teljesítmény lett volna.

alfacharlybravo 2015.08.22. 09:15:10

Nem érdekel a foci,de hogy nincs egyetlen téma sem amiből ne lehetne levezetni egy jóízű Orbán fikázást?
Hazaáruló mocskok, de ez sem igaz csak éppen nem ezt az országot tekintitek a hazátoknak. Talán mégis van valami igazság a Judenfragen ben?

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.22. 09:39:58

@alfacharlybravo:

Látom ma reggel is azt etted reggelire amit az Orbáqn gazdid kiszart, de legalább ne ide okádd vissza.

Amúgy meg nélkületek, egykori Kádár imádó fideszkomcsik nélkük a haza sokkal egészségesebben nézne ki. Szabad az út, hogy visszatekerjetek Putyinhoz, úgyis az ő kiszolgálói vagytok.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.08.22. 09:46:46

Ez egy kis magyar abszurd... ennyi... Miért is lenne másként a fociban, mint ahogy az élet egyéb területein van?
Mellesleg, lehet szidni ezt a szutymák bandát (és kell is a rohadékokat), de csak azért vannak ott és tehetik, amit tesznek, mert mi hagyjuk nekik... ennyi...
Először mindenki szálljon magába... és kérdezze meg magától, hogy az utólagos hőbörgésen kívül mit tett azért, hogy ezek a mocskok ne kerülhessenek oda... És utána azt is kérdezze meg magától, hogy jelenleg - az utólagos hőbörgésen kívül - mit tesz, hogy ez a gennyláda banda le pusztíthassa tovább az országot...
És legvégül kérdezze meg azt is magától, hogy mit lenne hajlandó megtenni, hogy ezek eltűnjenek végre...
De mindenképp először a saját házunk táján söprögessünk... és a saját felelősségünket vizsgáljuk meg...

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.22. 09:49:11

Amúgy figyelitek ezt a Mészáros gázszerelőt?
Szerencsétlen primitív melóst Orbán kinevezte oligarchának, aztán Mészáros melós elvtárs azóta küszködik azzal, hogy értelmiséginek látszódjon, akinek emellett megvan a vezetői állásra alkalmas szellemi színvonala is.

De nagyon nem megy ez neki. Azzal a korlátolt szellemi képességeivel, amelyben az önálló gondolkodáss teljesen hiánycikk, sose tud többet összehozni annál, minthogy felmondja azt, amit Orbánék leírnak neki, hogy ezt monddd fel Lőrinc, ezt tanuld be!

Nbl 2015.08.22. 10:04:12

@alfacharlybravo: baszki, ha a gazdád nem lenne egy kis elmeroggyant focibuzi, aki a saját kertje végébe építtetett stadiont meg hozott létre egy ilyen semmirevaló fociakadémiát, akkor sokkal nehezebb lenne ebből egy OV fikázást kerekíteni. De sajnos a gazdád egy elmeroggyant focibuzi, ami tényleg építtetett egy statdion a kertje végébe és tényleg létrehozott egy semmirekellő fociakadémiát. Vagy szted ez is mind a Gyurcsány miatt van, te szerencsétlen?

alfacharlybravo 2015.08.22. 10:11:25

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Lehet feszegetni a húrt, csak aztán nem kell óbégatni ha beüt némi atrocitás!! Nekem nincs gazdám de neked a szöveged alapján biztosan van.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.22. 10:19:02

@Nbl:

És ezeknek az elmeroggyant Orbánoknak, Mészárosoknak, meg Kósáknák lövésük sincs a focihoz, azt az alapvető dolgot se tudják, hogy a legtöbb pénzt a felnőtt csapatba be kell invesztálni, mert onnan jön a legnagyobb megtérülés. Aztán amikor a felnőtt csapat gyártja a pénzt, abból lehet juttatni az utánpótlásra.

Tapasztalatok szerint 20 saját nevelésü játékosból maximum 1-2 lesz az, akik meg tudják ugrani a szintet, hogy NB 1-es szintü csapatokban helyet kapjanak. Maximum. A többi hulladék, akik soha nem viszik majd semmire, csak elvegetálnak az NB 2-től lefele egészen a járási ligákig.

Ezek a segghülye Orbánék meg azt hiszik, hogy egy klubbon belül ki fognak nevelni évi 10-15 játékost, akik 18 éves korukban mind megugorják majd az NB 1-es szintet.

Ez a világon sehol nem müködött sosem, de Orbánék erre az eleve bukott ötletre lopnak ki évente a sok 10 milliárd forintot az emberek zsebéből.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.22. 10:20:19

@alfacharlybravo:

A te fajtádnak Kádár is a gazdija volt, Orbán is meg Putyin is. Húzhatsz vissza a CÖF honlapjára!

ob.szerver 2015.08.22. 10:48:55

Az idő erre a problémára is megoldást fog nyújtani. A rezsim bukása után, az évi több milliárd közpénz elapadásával a maffiavezér futballbirodalma szét fog rohadni, stadionostul, akadémiástul, kisvasutastul. Ugyanis hiába lopott el sok száz milliárd közpénzt, a sajátjából nem fog erre áldozni.

has 2015.08.22. 10:50:02

Meg kellene tiltani a külföldi klub mérkőzések közvetítését. Úgy talán nem tünne fel senkinek, milyen nulla az itteni. ov-nek ez csak egy tollvonás lenne. Igazából nem tudom mit küzd ezen az nbI-es szereplésen. Be kell venni az Akotmányba, bocsánat, alaptörvénybe, hogy a felcsuti gyerekek örökös nb I tagok. oszt jónapot

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.08.22. 11:10:46

@alfacharlybravo:

sajnos Magyarországon jelenleg nincs olyan téma, amiből le ne lehetne egy jó kis orbánfikázást vezetni.

alfacharlybravo 2015.08.22. 11:21:27

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Így megy ez, de most felgyorsulnak az események és a népvándorlás elválasztja a kaktuszt a májától. Elég az ujjam felmutatni az is elég egy kis fikázáshoz.

Alick 2015.08.22. 12:01:46

@alfacharlybravo: függetlenül az alapító személyétől, az ilyen felülről grundolt presztízs-intézményekre jellemző a kontraproduktivitás... az ide orientálódó protekciós futballista-növendékek nem éppen a tehetségük szerint kerülnek kiválasztásra.

paraszthajszal 2015.08.22. 12:32:27

@alfacharlybravo: Milyen Judenfragéról (zsidókérdésről) beszélsz mégis?

Hogy miért körözött le minket, ahol az '50-es években "Aranycsapat" volt, a különösebb futballhagyományok nélküli, 8 milliós Izrael is?

Hogy miért van az, hogy egy Puskás Akadémia nevet viselő csapatnak több játékost adott az MTK Sándor Károly Akadémiája, mint a saját utánpótlás-bázisa?

Valóban érdekes kérdés lehetne mindkettő; sajnos a választ nem tudom, de az biztos, hogy eddig semmi látszatja nincs annak, hogy 2010 óta zsákszámra öntik a TAO-pénzt az Akadémiákba, és néző se lett több attól, hogy dübörög a kormány stadionépítési programja.

Ergo a magyar futballstratégia megbukott, és ne legyenek kétségeink, ez a bukás az idő múlásával csak egyre látványosabb lesz.

nu pagagyí 2015.08.22. 12:37:35

@Hefe: Ez is olyan lehetett, mint a másik legenda, amikor Antall a halálos ágyán állítólag megbízta Orbánt a jobboldal újraszervezésével és vezetésével.

A foci egyébként jól példázza a rendszer hatékonyságát.Hülye volt Orbán, hogy nemzetközi szinten mérhető dologba invesztál. Maradt volna az olyan jól bevált dolgoknál, aminek ár-érték arányáról bármit lehet hazudni. Ajánlanám az "ajándék lónak ne nézd a fogát" típusú tevékenységeket, mint a szoborprojekt továbbvitelét, a múzeumi negyed és a Várbazár is turbózható még. Aztán lehetne hungarikum olimpiát rendezni, mert azon csak a hungarikumok győzhetnek.

layo 2015.08.22. 12:57:07

@alfacharlybravo: Tökéletesen igaza van a tagnak, te meg egy kis hülye pöcsfej vagy, és még fenyegetőzöl is ?? Te szánalmas senkiházi, tedd össze a kezed,hogy olyan időben nőhettél fel, hogy tanulhattál, manapság analfabéta lennél és az életben nem írogathatnál ide.

bioLarzen 2015.08.22. 12:57:31

@Hefe: Pont ez jutott nekem is eszembe. Édesanyám is alzheimeresen halt meg, sajnálatosan közeli és pontos élményem van arról, mennyire beszámítható egy alzheimeres a betegség kései fázisaiban...

Arról nem is beszélve, hogy ha ez valóban megtörtént volna - ráadásul úgy, hogy Puskás még értelmi képességei teljes birtokában van - akkor nyilvánvalóan adtak volna a dolog alá valami körítést, készült volna egy szép díszdokumentum vagy ilyesmi... Ismerjük a polgári kormányzat affinitását az ünnepélyes dolgok iránt...

bioLarzen 2015.08.22. 13:01:23

@paraszthajszal: De még Ceaucescu sem ment odáig, hogy "erős" csapatot csináljon a szülőfaluja libapásztor-csapatából. A Puskásnál pedig egyértelműen kezd elgurulni a gyógyszer, és egyre inkább egy élcsapatra való törekvés látszik.
No, persze, nem mintha nem lenne már rég mindegy, meddig pumpál fel egy falusi, semmilyen jelentősebb futballmúlttal nem rendelkező, tömegbázist kitermelni épp ezért sohasem tudó csapatot a valósággal kapcsolatát egyre inkább elvesztő Kedves Vezető... Megéljük még a végén, hogy a mi pénzünkből világsztárokat vesz a Panchóba.

Alabamasraya 2015.08.22. 13:03:47

A legutolsó grafikonnál a PMFC esetében Márkvárt és Fodor is figyelembe lett véve? Mivel mindketten PMFC nevelésűek, annak ellenére, hogy Fodor Nyíregyházáról érkezett. Pontosan nem tudtam utána nézni az 5 meccs kezdőinek, de ketten többet játszottak, mint 450 perc (lehet így beelőzzük az MTK részvételt). Továbbá szomorúan teszem hozzá, hogy a komplett külföldi edzői stáb (akik elveszik a magyarok munkáját!) is Pécsről érkezett, továbbá a csapat legjobb (de biztosan a leggyorsabb) játékosa Pauljevics is Pécsről igazolt a Székesfőváros Felcsútra!

bioLarzen 2015.08.22. 13:03:49

@ob.szerver: Igen, "szép" elégtétel lesz neki, a saját ablakából meg budijából végignézni, ahogy szép lassan lerohad uralkodásának tán legikonikusabb manifesztuma, a Szentély... Lehet, hogy majd felveszi a kapcsolatot Stadlerrel - neki már van gyakorlata ebben.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.22. 13:17:59

@bioLarzen:

Stadlerral majd a börtönben megbeszéli, úgyis odakerül.
Itt van viszont a vízfolyásos hazudozó Orbán másik ordas hazugsága az interjúból:

"Minket csak az jogosít fel, hogy van egy nagyszerű akadémiánk, amely mára megközelítette Európa legjobb akadémiáit."

Aztán mint kiderült, a nemzetközi auditorok a fasorba se rakták ezt az akadémiát, hanem kiadták a bizoyítványt, hogy mind a szakemberek mind a játékosok tudása a hígfossal egyenlő.

alfacharlybravo 2015.08.22. 14:52:24

@Alick: Nem értek és nem is szeretem a focit, annak idején kint voltam a Népstadionban a Fradi-MTK mecsen Alber Flórián és Varga Zoli szívatta a libásokat esernyő cselekkel és kötényekkel, az eredmény nem volt érdekes a nézőket akarták szórakoztatni. Amúgy 2:0 lett a vége.

alfacharlybravo 2015.08.22. 14:56:18

@paraszthajszal: Hát igen ahogy Öcsi bácsi mondta kis pénz kis foci, de most már mindegy mert tehetség sincs. Hogy Izrael mit csinál az bizony tök mindegy, csak azt nem értem miért vannak itt Európában nem tartoznak ide.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.08.22. 15:03:29

@alfacharlybravo:

Hát te miért vagy Európában? Orbán gazdid is helyretett genetikailag, miszerint a magyaroknak Félázsia a hazájuk. Na meg újabban a ruszkik.
Akkor neked is arrafele kellene inkább visszahúznod, mert te meg odatartozol.

Alabamasraya 2015.08.22. 15:49:08

Végignéztem az idei Puskás meccsek összeállítását, és a pécsi nevelésű Márkvárt és Fodor mind az 5 meccset végig játszotta (Márkvárt egyszer a 93. percben lett lecserélve), így az utolsó grafikonon a PMFC oszlopot 900 percre kell beállítani, ergo a 25 életévet be nem töltött játékosok közül a pécsi nevelésűeké a legnagyobb mennyiségű játékperc, nem az MTK-soké, és ez tovább rontja a Gyakadémia valós szerepét.

flort 2015.08.22. 15:49:19

@alfacharlybravo: Bakker, 1967-ig kell visszatekintened, hogy egy elélvezz? Szegény ...

2015.08.22. 16:06:46

az a vicces orbánban, hogy tényleg elhiszi, hogy ért a focihoz. és minden egyes megszólalásával óriási baromságokat képes mondani, pl ilyeneket, hogy "sportszerencse". ő az, aki többek között azt hiszi, hogy matthäus jó edző. senki más nem ért úgy az önégetéshez, ha fociról van szó, mint orbán.

nu pagagyí 2015.08.22. 17:46:54

@alfacharlybravo: Aztán Orbán tudja már, hogy téged nem érdekel a foci? E kitárulkozás után sajnos téged is lapátra fognak tenni, aztán már hiába fektetnél szotyiba.

evasanyoca 2015.08.22. 20:38:48

@alfacharlybravo: micsoda pofátlanság, hogy nincs egyetlen téma sem, amit a gazdád el ne cseszett volna, remélem elég hosszú a nyelved, a lábad is gyors legyen, mert előbb -utóbb a gazdád mellett fogsz számotadni a haza lerablásáról!

Punxsutawney Mormota 2015.08.22. 23:07:32

@alfacharlybravo: Te is áteshetsz egy vak komondoron, sose felejtsd el, Bátyovics!

Punxsutawney Mormota 2015.08.22. 23:21:03

@bioLarzen: Ez igaz, viszont egyszer a fejébe vette, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy román Arany Cipős focista. Sajnos a Kárpátok géniuszának ez csupán 5 fordulóval a bajnokság vége előtt jutott az eszébe, de sebaj! jött Camataru, és mindenkinek parancsba adták, hogy nézzen félre. Ha jól emlékszem, akkor 22 gólt lövettek vele, meg is lett az Aranycipő! No meg akkora botrány, hogy kicsit később vissza is vonták a díjat és inkább Polsternek adták át.
Hozzátenném, Camataru remek csatár volt, igazán kár érte, hogy egy őrült parancsauralmi rendszere ilyen fényt vetett a pályafutására.

Punxsutawney Mormota 2015.08.22. 23:27:29

@alfacharlybravo: Puskás tagadta, hogy ezt mondta volna... De a legenda szerint, ahogy mondta, és amilyen környezetben mondta, nem arra vonatkozott, amire mostanában használják.
Nincs kedvem leírni az egész sztorit, aki akar nézzen utána, de egy Svájc-Magyarország focimeccsen (nem) hangzott el ez a mondat, Sebes Gusztáv és Puskás Öcsi közti szópárbaj részeként.

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.22. 23:30:03

@alfacharlybravo: bár az 50-es években is sokat nyomtátok, de még mindig olyan vicces, amikor ti moszkovita vörösök hazaárulóztók :D

bioLarzen 2015.08.23. 00:47:58

@Punxsutawney Mormota: Az se volt semmi, ahogy a bolgár Szlavkov az uccsó fordulókban kettesével-hármasával szórta a gólokat, így végül 1 góllal megelőzte Nyilasit...

alfacharlybravo 2015.08.23. 11:31:55

@fidesz maszop dk egykutya: Tudod ez úgy volt, hogy a kedves zsidók szervezték nekünk a szocializmust, az államvédelmet, a besúgó rendszert a pártot a megtorlást. Van pofád itt ugatni? Egy fradi mtk vagy Újpest meccsen ezért esett olyan jól egy kis gágogás, persze csak módjával mert mértéket kellett tartani. Nekünk közvetlenül nem a Szovjetunió volt az ellenség hanem az itteni pribékjei. Párszor voltam meleg helyzetben, de szerencsére megúsztam. A meló helyen jobban kellett volna figyelni, hogy mikor mit pofázok meg hogy ki a zsidó. A röhej csúcsa volt amikor röpgyűlésen a zsidó párt titkár elítélte a cionista imperialista agressziót a békeszerető népek ellen.

Punxsutawney Mormota 2015.08.24. 15:24:45

@bioLarzen: Ez a sztori nem volt meg, de megnéztem és tényleg! Nem csoda, hogy az Arany Cipő értéke devalválódott. Egy ciprusi bajnokságban sokkal konnyebb 40 gólt lőni, mint a spanyolban vagy az angolban.

Punxsutawney Mormota 2015.08.24. 15:42:38

@alfacharlybravo: Idióta! Tudtad, hogy a magyar futtbal bajnokságot is zsidók szervezték meg? Hogy a Ferencváros alapítója is zsidó volt???

alfacharlybravo 2015.08.24. 17:45:03

@Punxsutawney Mormota: Hogyne tudtam volna Árpád fejedelem is zsidó volt a Kazár birodalom vazulusa ott pedig a hivatalos vallás a judaizmus volt, egyes elméletek szerint az askenázik a kazárok leszármazottai.

bioLarzen 2015.08.24. 23:23:18

@Punxsutawney Mormota: Jaja, ezek miatt vezették be, hogy nem simán a góloks záma számít, hanem ilyen-olyan szorzókkal terhelik. Egyrészt, a keleti bajnokságok kicsit komoylatalanok voltak, másrészt kezdett elharapózni, hogy kiöregedőben lévő egykori nagyobb spílerek elmentek levezetni Görögországba, Törökországba, Ciprusra stb... de akkoriban ott még nem volt olyan sok jó játékos, úgyhogy egy jobb csatár még "öregen" is elég sok gólt tudott lőni... A kicsit is komolyabb bajnokságokból egyre kevésbé volt esély győzni...
süti beállítások módosítása