HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Az ígéret földijei

A világ legszerencsétlenebb csapatából két nap alatt a legirigyeltebb lett, naná, hogy a Felcsút.

Puskás Öcsi posztumusz szellemi szülőföldje kifogyhatatlan forrása a csodáknak. Kezdődött ugye minden az őszinte döbbenettel, hogy a csapat tavasszal feljutott. Ezen szinte még Felcsúton is meglepődtek, sosem gondolták volna, hogy igazolnak néhány válogatott játékost, és máris ez lesz a vége. Az ölükbe pottyant ajándékot aztán meglehetős józansággal fogadták az érintettek.

"Nekünk is tudnunk kell a helyünket.(...) A mi célunk nem az NB I, a mi célunk nem is az NB II. A célunk, hogy játékosokat neveljünk. Ha úgy hozzák a körülmények, akkor az NB II-ben nevelünk a magyar labdarúgás számára Gyurcsó Ádámokat, ha úgy hozza, akkor az NB I-ben tesszük ezt. Erre kell összpontosítani. Ott kell helytállni, ahova a sportszerencse éppen állított bennünket. Ha az NB I-be, akkor ott, ha az NB II-be, akkor meg ott." (O.V.)

Szinte szégyelltük magunkat és gúnyos gondolatainkat ennyi szerénység hallatán. Bár Gyurcsónál talán álmodhattunk volna merészebbet. Még azt valahogy, ha el tudnák hitetni velünk, hogy a Makovecz aréna csak úgy kinőtt a megszentelt ugarból, mint eső után a gomba, és befizetünk egy idénybérletre. Ehelyett az lett, hogy ahogy közeledett az augusztus, úgy fordult a koncepció a saját tehetségek felől, mások tehetségei felé. Néhány vereség, néhány sérülés, és az érdekeltek mintha egyre kevésbé szerettek volna ott helyt állni, ahova a sportszerencse őket állította. Előkerült a buksza. Jött Hajdúch, Tischler, majd szerdán Gallardo.

"...szezon közben vagyunk kénytelenek csapatot építeni. Sorra dőlnek ki a meghatározó játékosok. Azt gondolom, nincsen Európában, sőt a világon még egy olyan együttes, amelyet annyi balszerencse sújt, mint a miénket." Nyilatkozta elkeseredetten Benczés Miklós, miután csapata szerdán szerződtette a magyar bajnokság legnevesebb játékosát. Igen, ez egy furcsa mondat. Sőt furcsábbKülönösen, hogy edzőnk két nap múlva rájött, fordítva tartja a térképet.

"Magyarországon nem jellemző, hogy egy felkerülő csapat ilyen szintű játékosokat szerződtet, így joggal lehetnek irigyek azok, akik ezt felróják nekünk." 

Most akkor mi van?! És főleg, mit kéne érezni a lelkünkben felcsútiaknak? Aggódjunk vagy ne aggódjunk? 

„A sérült Szakály Dénes posztjára, valamint a támadósorba is szeretnénk még igazolni – folytatta Benczés Miklós. – Nem titok, Czvitkovics Pétert el tudnám képzelni Felcsúton, hisz aki a bajnok Debrecenben vezéregyéniség volt, az minden bizonnyal nekünk is segítségünkre lehet." Vagyis ne aggódjunk, legfeljebb a jövő Gyurcsóiért. A PFLA bent fog maradni, mégha ehhez egy kicsit módosítani is kellett az eredeti koncepción. Nyilván nem könnyű megállni, hogy egy klub ne letarolja le a piacot, amikor egyszerre rájön, hogy milyen őrülten vonzó.

"El sem tudja képzelni, hogy mennyi labdarúgó szeretne a Puskás Akadémiához tartozni.”  És tényleg, bár mi inkább úgy mondanánk, hogy megpróbáltuk nem elképzelni. Nem azért, mert nincs fantáziánk, csak kurvára unjuk. Persze bőven lehet, hogy a közgépszerű aktuálpolitikai válaszok helyett egyszerűen csak a hely ellenállhatatlan kisugárzásáról van szó. Már C. Ronaldo is rég aláírt volna Felcsútra, ha tudná hol van.

Gallardo mindenesetre már pontosan tudja, ráadásul a spanyol klasszis magyarázata - hogy tudniillik miért költözött Bazból Fejérbe - visszavezet minket a rideg valónál sokkal szimpatikusabb mágikus realizmus világába. 

"Persze a magányt is meg kell említenem, ami a harminc négyzetméteres lakásomban tört rám a magyarországi télben, egy olyan településen, amely nélkülözi a nagyvárosok előnyeit. Mindenféle luxus nélkül, gázrezsón főzve, csak hogy egy példát említsek. Amikor távol vagy a szeretteidtől, ezek is számítanak. Csak az edzés, utána irány haza. Kint minden hideg, tél van, és elgondolkozol, »mit keresek én itt?«"

Szerencsére ez a kérdés a Fejér megyei mediterrán metropoliszban már nem merül fel, csak legyen elég négyzetméter és vegyenek neki egy mikrót.

2013.08.17. 16:00 futballsz'

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr915463821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bátor nyúl 2013.08.25. 12:37:41

Nem csodálkozom Benczésen, hiszen tehetséges ő: a PRO-licensz megszerzése mellett eredményesen elvégezte a Fidesz kommunikációs tanfolyamot. Gondolom továbbra is lelkiismeretesen elvégzi miskolci önkormányzati képviselői feladatait - Felcsútról.
süti beállítások módosítása