HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Az MLSZ határozott kiállása rasszista ügyben

Ma tartották meg másodszor a Magyar Labdarúgás Fórumát, és a Futballsznob különösen elégedett, hogy az általunk (is) nyíltan képviselt kritikai észrevételekkel kapcsolatban megnyugtató válaszokat kaptunk.

Először is fontos hangsúlyozni, hogy rendkívül hasznos egy ilyen rendezvény, ezt már két éve is jeleztük. Kiválóan szolgálja a párbeszédet, egyfajta zarándoklat, ahol a sportág hívei eszmét cserélhetnek, okosíthatják egymást. Elismerésre méltó, hogy a stratégia 2010-es kihirdetését (megvitatását) követően az MLSZ bátran felvállalja a megvalósítás eredményességével való szembenézést. Ritkaság ez manapság.

csanyi01.jpgEzen túlmenően különösen példásnak tarjuk Csányi Sándor MLSZ elnök kiállását, és a problémák nyílt felvállalását. Első helyen említjük a felhevült közvélemény számára legfontosabb magyar-izraeli meccs folyományaként kapott stadionbezárásos büntetésre adott reakciót. Már az MLSZ honlapján is olvasható az a hivatalos állásfoglalás, amelyet már-már szenvedélyes módon képviselt az elnök addig döcögős beszédében. Ennek számunkra lényeges irányvonalai a rasszizmus egyértelmű elutasítása és a „rossz” ultrák elleni „hajtóvadászat” meghirdetése, valamint valódi szembenézés azzal, hogy az MLSZ hibázott a magyar-izraeli meccs kapcsán:

"...elfogadhatatlan események zajlottak néhány szurkoló részéről. (...) Az MLSZ megítélése szerint a büntetés teljesen jogos, (...) a büntetés mértéke méltánytalan. (...) Ez még egyszer nem fordulhat elő, (...), ez a mérkőzés a mi szégyenünk.

Az általunk kért magatartással egybecseng ez a reakció, és reméljük, hogy a futballtársadalom végre jó partner lesz a vezetés törekvéseinek megvalósításában.

Az elnök két másik témát is említett, mint kulcsfontosságú területet, és ez pedig az edzőképzés és a női futball fejlesztése. Nemrégiben mi is felszólaltunk a játékosok képzésének fontossága érdekében, azaz hogy nem elég tömegesíteni, a tömegeket meg is kell tanítani a labdarúgás alapjaira. Az elnök kiemelte, hogy ellenőrzéseik során gyakran tapasztalnak alacsony színvonalú edzői munkát a Bozsik-program megvalósítása során, és ez ellen tenni kívánnak. Ennek lehet egy fontos első lépése Szalai László kinevezése az edzőképzés élére. Abszolút pozitívnak tartjuk a változtatást, ahogy ezt már korábban jeleztük is. Remélhetően 2013 az elrugaszkodás éve lesz a profi, elkötelezett utánpótlás edzők számában. Itt az Index használható összefoglalója az utánpótlás- és edzőképzésről tartott előadásokról.

A nők futballban betöltött szerepéről is szóltunk korábban. Csak a vak nem látja, hogy milyen nagy szükség van a hölgyekre a futballban, sőt ha nagyon naivak akarunk lenni, azt is mondhatjuk, hogy a társadalomban uralkodó hímsovinizmus megszüntetésében is szerepe lehetne egy ilyen folyamatnak. Bognár György értékelhetetlen kirohanása csak alátámasztja, hogy micsoda irreális állapotok uralkodnak a futball némely szereplőinek fejében.

Az előadás maradéka főleg az elért eredmények számszerűsítéséről szólt, amelyeket most nem részleteznénk, annyi legyen elég, hogy a vártnak megfelelő látványos javulás tapasztalható a korábbi minősíthetetlen állapotokhoz képest.

Csányi Sándort külföldi eminens felszólalók követték (főleg Collina parádézott), majd kisebb kerekasztal beszélgetések keretében lehetett megvitatni az aktuális problémákat. Persze nyilván jutott idő a svédasztal meglátogatására is. A magyar foci freakek számára interneten elérhető az összes videó.

Aki könnyebb témákkal foglalkozna, az megtekintheti 2012 legszebb öngóljait itt.

2013.01.16. 22:23 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: fórum magyarország izrael mlsz rasszizmus utánpótlás csányi sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr625022681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása