HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Instant elemzés: Olaszország – Németország 2-1

Azért van abban valami csodálatos valószerűtlenség, hogy széles e világon csak két-három félkegyelmű látta  kezezésnek Pirlo ötödik perces mentését, és mind a Nemzeti Sport újságírója. Mi kérünk elnézést, hogy egy ekkora irombasággal vagyunk kénytelenek kezdeni az olasz-német tárgyalását, de ha napi 60.000 példányban jelenik meg a hülyeség,  amellett nehéz elmenni szó nélkül.

pirlo kez.jpg

Tegnap elemzés helyett kedvenc vicclapunk esett ki a kezünkből instant, mikor a címlapra pillantva ezt olvashattuk: "bla-bla-bla-bla-bla egy alkalommal Pirlo a gólvonalon kézzel mentett, de a játékvezető ezt nem látta". Meg senki más se, tennénk hozzá, de aztán beletúrunk a nyomdatermékbe, és a következő dupla oldalon még négy különböző alrovatban szembesülünk a szenzációs észrevétellel. Becsületükre legyen mondva, legalább tisztességgel végigvitték a témát. Bekerült a krónikába, a bíró értékelésébe (Lannoy 5), van külön keretes kiemelés képpel (ebben egyenesen azt pedzegetik, hogy ki kellett volna állítani), akit pedig ez se győz meg, annak maga Dzurják Csöpi mondja el mégegyszer. Azért fura, hogy ennyi okos ember, és egynek se tűnik fel, hogy rajtuk kivül senki nem látta így. Egyetlen játékos vagy edző, egyetlen kommentátor, egyetlen más orgánum sem reklamálta az esetet, se itthon, se külföldön. Ők meg gyakorlatilag erre fűzik fel az egész sztorit. Obégatnak mint egy hülyegyerek a trambulinon, hogy mindenki figyeljen, aztán büszkén fejest ugranak az üres medencébe. 

Ennyit erről. Ami a mérkőzést illeti, ámultunk és bámultunk. Az első húsz perc még a várható forgatókönyvet követte (Buffon megingásaitól eltekintve), az olaszok támadásban szép dolgokkal próbálkoztak, német labdabirtoklás esetén viszont konstans volt a riadóhelyzet,  még úgy is, hogy Özilék nem játszottak valami jól. Utóbbi megállapítás a mérkőzés egészére vetítve is megállja a helyét, ami viszont a taljánok próbálkozásait illeti, Balo a játékrész második felében alig negyedóra alatt kétszer is becsengetett. Az első annyira váratlan volt, hogy még ő is elmosolyodott, a második meg akkora, hogy szinte követelte az ikonikus gólörömöt. Az impresszív celebrálás ugyanakkor felveti a kérdést, hogy az olasz postások vajon zekéjüket letépve ünnepelnek-e minden bedobott levelet. Csütörtök este óta még ez sem elképzelhetetlen.

Az döntőbe jutást Barwuah két gólján túl annak köszönhetik az olaszok, hogy magukhoz képest sokkal jobban játszottak, mint a germánok. A taljánoknak akkora tudásszintbeli különbséget kellett eltüntetniük, hogy a végeredményt nyugodtan nevezhetjük csodának, amire minden játékos élete végéig büszke lehet. Leszámítva az ajtó-ablak meccslabdákat elpackázó Di Natalét, akit Buffon még a pályán megfojtott volna, ha a németek végül kiegyenlítenek. Jogi Löw viszont már lényegesen kevésbé lehet elégedett magával, mert a kezdőt rettenetesen elmatekozta, sikerült pont a szélekről lekapni a gyors embereket (Reus, Schürrle) és középcsatárnak betenni a pozíciós játékban ügyetlenebb Gomezt (Klose helyett), amivel az első félidőt meg is oldotta az olaszok számára (pár enyhébb lefolyású szívrohamtól eltekintve). A németek tompaságában valószínűleg annak is szerepe volt, hogy látványosan visszafelé sült el a túl sok pihenőnap, főleg azzal a mentális kényelemmel kombinálódva, hogy a portugálok elleni nyitómeccset leszámítva még csak megizzadniuk se kellett nagyon Khediráéknak a győzelmekért. Az olaszok ezzel szemben az első forduló óta túlélő üzemmódban harcolnak a puszta létért, a sikerek hatására pedig a heroizmus éppúgy beépült az alapjátékukba, mint a gyorsa kontrák vagy a zárt védekezés.

A szünet a hitetlenkedés jegyében telt.

A második felvonást roppant erősen kezdte a Reus-szal és Kloséval javított Nationalelf, leginkább csak az tűnt kérdésesnek, hogy a rohamosan érő szépítés után lesz-e idejük berúgni a másodikat. Az olasz drukkerek teljes erőből imádkoztak, míg az Azzurri egyre látványosabban képtelen volt arra, hogy önerőből labdát szerezzen. A tűzoltás viszont ismét nagyon ment, ha pedig mindenki lemaradt, még ott volt Buffon és a szerencse. A kékek csapatmunkájának hatalmas dicsérete, hogy a németek látványos technikai fölénye nem materializálódott több gólhelyzetben. Aztán a hatvanhatodik percben Pirloék egyszerre lefuttattak egy olyan brilliáns kontrát, ami kimaradása ellenére is számottevő opcióvá tette a háromnull lehetőségét. A labdaszerzés továbbra sem merült fel, de az olaszok számára feléledt a remény, hogyha egy jól kifejelt beívelés szerencsésen sajáthoz pattan a középpályán, abból még akármi is lehet. Valószínűnek tetszik, hogy a németek nem úszták volna meg a harmadikat, ha ekkor még mindig pályán van a Cassano-Balotelli kettős. Ezen a ponton vegyük észre, hogy szegény Prandellinek egy olyan Diamanti jelenti az alternatívát Cassano helyére, akit a West Ham egyetlen szezont követően féláron sózott el a Bresciának, idén pedig a Bolognával hódította a középmezőnyt (piaci értéke 3.7 millió ).

Az elmaradt kivégzést követően az utolsó mintegy tíz perc hihetetlen feszültségben telt, érezni lehetett, hogy az első német gólt nagy valószínűséggel perceken belül követné egy második, de csak nem akart megtörni a jég, köszönhetően a De Rossival és Balzarettivel kiegészített juvés védvonalnak és a németek pontatlanságának. Az utolsó percek példátlan ostromát mi sem illusztrálja szebben, minthogy Neuer leghátsó emberként a félpályánál söprögetett.

Végül egy könnyű síppal befújt büntetővel a germánoknak a 91. percben sikerült megkezdeni a felzárkózást, de a maradék kettőben már nem tudtak egyenlíteni. Az olaszok maximálisan megérdemelték a győzelmet, mert felülmúlták önmagukat, míg a németek egy félidőt odadtak ajándékba, a másodikban pedig egyszerűen nem bírtak a vérszagot fogó Azzurrival. Óriási hiba volt Löw részéről, hogy a kezdőcsapattal alkalmazkodni próbált, ahelyett hogy diktált volna, míg Prandelli ismét tökéletesen döntött, amikor maradt négy védőnél és a rombusznál a középpályán. Az olaszok egyéni teljesítmények tekintetében is messze felülmúlták ellenfelüket, akiknél egyedül Khedira játszott átlagon felül, míg az olaszoknál egytől-egyig mindenki masszív teljesítményt tett be a közösbe. Balotellit persze evidens kiemelni, de Cassano is szédületeset játszott (az eredetiség egészen új dimenzióit feszegető NS szerint ő volt a legrosszabb olasz a pályán, erre már tényleg nem tudunk mit mondani). Pirlot említjük még név szerint, aki nem uralta úgy a gyepet, mint Anglia ellen, de kikapcsolni a németek se tudták (tőle indult az első gólt hozó akció), illetve az egész válogatott szimbolizáló Balzarettit, aki önnön korlátain messze túllépve ismét megbirkózott egy nála legalább két számmal nagyobb feladattal.

Ami pedig a döntőt illeti, a hispánok keretéhez képest az olasz válogatott egy szedett-vedett csimbumcirkusz, főleg a padok közti különbség elképesztő (itt Di Natale, Giovinco és Diamanti a kínálat, ott Torres, llorente, Navas, Cazorla és Mata). Nagy kérdés, hogy a kizsigerelt talján kezdő meddig bírja majd erővel az egész Eb-n tilitolizva átsétáló spanyolok ellen. A koreográfiát figyelembe véve, ha a hetvenedik percben nem vezetnek, akkor legfeljebb csak a büntetőkben reménykedhetnek.

A kommentekre reagálva alábbi képpel szeretnénk gátat vetni a parttalan összeesküvéselméleteknek és egyéb sajátos értelmezéseknek. A képből egyrészt ismételten kiderül, hogy nincs kéz, másrészt jól látszik, hogy Gomez és Khedira közel figyel, ahogy az aktuális vadkettő is, takarás pedig nincs. És mégse kalimpál tizenegyesért senki.

nemkez550.png

2012.07.01. 00:08 futballsz'

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr104620802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balangó 2012.07.01. 23:06:34

Én ezt élőben nem láttam, nem is tudtam, hogy probléma volt (Nemzeti Sportot az életben nem olvastam), de most, hogy megnézem, szerintem ez tényleg kezezés volt. Vagy rossz a szemem.

Egyébként nekem tök mindegy.

Wolfram 2012.07.02. 00:21:49

igen, valóban kéz volt, egyértelmű.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.02. 00:41:39

sima 11-esde ugyesen csinalta az olasz
mondjuk a nemet-spaonyol utosebb lett volna ma

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.02. 01:29:36

amugy eleg a ket jatekos arcat elemezni
rajta van
jajj csak ezt usszuk meg
hozza sem ertem
a comb melle rasegitett kis alkarral
tizi volt
de bannya kanya
jon az olimpia , utana a VB
de egy nemetspanyol utosebb lett volna ,ha meg nem mondtam

Zozi79 2012.07.02. 08:49:28

Miért nem írod csak a sok rizsa helyett, hogy az olaszok a legjobbak a világon... illetve a világegyetemben?

vasgyuszi 2012.07.02. 09:11:32

:))))))))))))))))))

A NÉGY-NULL-ról írogassál operettharcos! :))) Azon nincs mit szófosni?

pimpalini 2012.07.02. 09:15:42

Akárhányszor nézem meg, ez tiszta kéz volt. A Vicc az, hogy az ismétlésekben nem is foglalkoztak vele.

Üres medencébe ugrás?

Neked, kedves "taljánvak" posztoló, jó érzés volt hatalmas öngólt bombázni a bal felsőbe?

pimpalini 2012.07.02. 09:17:28

@hagyma:

A meccs alatt igazából fel sem tűnt, de túl életszerűtlen lett volna, ha az olaszok sportszerűen, szabályosan jutnak tovább...

Ha Kassait elmeszelték a nemgól gólja miatt, akkor ezt a fütyit is el kellene...

2012.07.02. 09:59:38

Idióta, ez kéz volt! Ha utálod az NS-t, akkor is.

kifordított nagyanyó 2012.07.02. 10:10:06

Elsőre nekem is kézgyanús volt.
De aztán nem .
De ha kéz volt akkor a németek akik ott voltak miért nem reklamáltak szerintetek?
Bunda volt?:))
A Döntő meg olyan volt amilyen.Én a helyükben a 80. percben lejöttem volna a pálráról.
Ez így semmilyen volt.
A spanyolok meg persze most fociztak igazán.

Klark-Andy (törölt) 2012.07.02. 10:14:35

A görögöknek is befújtak egy tizenegyesest a németek ellen "kezezés" címmel, pedig az még egyértelműbb volt, hogy nem volt kezezés. Kezek a test mellett voltak és elfele is fordult a labdától, ha rárúgták akkor rárúgták a kezére, de az nem 11-es. Itt viszont emelkedett a kéz és még maga is Pirlo körbe néz, hogy "nem fujják be??". Annyira kétségbeesett arca volt neki, de Buffon is megijedt, ő is látta :) Mindegy...ha megadják a tizit, egy másik meccs lett volna.

Klark-Andy (törölt) 2012.07.02. 10:20:44

@kifordított nagyanyó: Nekem végig olyan érzésem volt, mintha hagynák magukat lefeküdni a németek. Nagyon hirtelen elfelejtettek focizni, sosem ment be semmi lövés, és nagyon hirtelen szétszedte Löw a válogatottat valami pocsék felállásra. Nem tudom mi oka volt rá, mert nagyon jól ment a csapat és nagyon belerondított az egészbe, de a fiúk sem akartak nagyon focizni, meg nagyon nem is tudtak így focizni. Vagy hülye Löw vagy szándékosan csinálta valamiért.

radeon5 2012.07.02. 10:29:46

Bizony, hihetetlen elfogultsagrol es tudatlansagrol tanuskodik, hogy ezt nem latod keznek. Ami teny az teny, en pl. egy ilyet a kedvenc csapatom ellen is keznek lattam volna es tizenegyesnek. Pirlo es Buffon arca az eset utan mindent elarul.
Bezzeg Kassai! Szerintem nem hianyzot meg egy ilyen nagy baki az UEFA-nak, vagy valami ilyesmi lehet az oka ennek a nyilvanvalo eltussolasnak.

qwertzu 2012.07.02. 10:39:50

A videóból egyszerűen nem látszik.
De. Három német volt közel az esethez, egyik se jelzett, reklamált kezezést. Ha az lett volna, úgy lengtek volna a német kezek a magasba, hogy másnap reggel antifasiszta tüntetést tartanak Pesten.

pimpalini 2012.07.02. 10:42:26

@Klark-Andy:

Fura, hogy ezt írjátok (én nehezen tudom elképzelni, hogy egy EB-elődöntőt megbundázzanak), de pl. Podolski az elején lekésett egy átadást, Khedira is csetlett-botlott. Idegesek voltak a srácok valamiért. Ezt Löw rontotta el, de rendesen.

@radeon5:

Hát igen, nem nagyon foglalkoztak az esettel. Bár nem tudom, hogy az UEFA-nak miért volt jó az olasz továbbjutás. Tán csak azért, hogy a spanyolokból korszakos csapatot csináljanak.
DE ilyen szinten már nincs bunda, részrehajlás meg inkább a VB-n volt.

Egy biztos: ez a német válogatott már nem német. Hányan is énekelik a himnuszt?

barli 2012.07.02. 11:28:23

azért mert senki nem látta meg online, mßeg lehetett kezezés. Márpedig ez az volt.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2012.07.02. 11:30:29

@radeon5:
Higgyétek el, nem vagyunk ilyen szempontból elfogultak, úgyhogy valószínűleg tényleg idióták vagyunk. Valószínűleg az egész világ az, mert sehol se mondják. Combjáról felpattan a csipője-hasa környékére, onnan ki. Kéz leszorítva, meg se moccan (ha hozzáérne, akkor se 11-es). Tekintetekben a kétségbeesés, mert: "hú baszki, majdnem gólt kaptunk az első percekben", vagy "hú de szarul jöttem ki".

Senki nem reklamál, mert nem volt semmi reklamálandó.

Lehet, hogy mondjuk épp ti vagytok NS-s bérkommentelők, nem?

Részünkről itt ezt a vitát lezárjuk.

@kifordított nagyanyó:

Szerintünk Löw taktikailag hibázott (ahogy írjuk is fenn), de egyébként meg egy rosszul sikerült meccsük volt, nem ment be semmi, Buffon mindent védett. Jobb csapat a német, ez nem is kérdés, de a második gólt nagyon nem lett volna szabad bekapni. Nagy védekezési hiba volt. Ez döntött, hogy 1-0-s hátrányban (először a tornán) megzavarodtak.

Münci66 2012.07.02. 11:31:56

Urak!

Én ugyan nem vagyok nagy lábilabdista, de:
A videó alapján nekem nem egyértelmű, hogy érintette a kezet? Pirlo arca alapján könnyen lehet. Viszont -mint azt már többen megjegyezték- a németek nem reklamáltak, pedig elég közel voltak.
A kéz a test mellett volt, nem kereste a labdát. Ha volt is kezezés az nyilvánvalóan nem volt szándékos. Szerintem ezt a németek is látták, azért nem reklamáltak.
Ha a bíró befújja, akkor érzésem szerint az olaszok nem reklamáltak volna.

Tisztelettel, Münci

Klark-Andy (törölt) 2012.07.02. 17:39:07

Valamiért nem reklamáltak, de miért nem? A bíró sem vette észre, meg a többi bíró sem. A német-görög meccsen viszont ennél kevesebbért büntetőt kaptak a görögök, pedig ott egyértelműen látszott, hogy kerülte Boateng a labdát ellenben Pirloval aki várta a labdát... Oda befújják itt meg nem látja senki sem. Részrehajlás, pályalejtés lehet sok mindennek nevezni. Mindegy. Nem volt tiszta meccs valamiért, de az igazságot sosem tudjuk meg. Spanyol-olasz döntő kellett valamiért...

Wolfram 2012.07.05. 00:03:21

kinagyítottam azt ahol a leginkább látszik, hogy a combjával fékezi meg és pörgeti fel, a karjával épp csak megtámasztja a labdát:
kepfeltoltes.hu/120704/k_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

egyébként innen letölthető nagyméretű mov fájlban (quicktime),
vimeo.com/44978562/download?t=1341438309&v=105657654&s=40ec29a82093ec2db6d75e2961710c05
aztán lehet kikockázni. de felesleges, ez simán is látszik.
a média valszeg azért nem kapta fel, mer közös bizniszben utazik, az újabb botrány meg nem hiányzott. "pénz beszél, kutya (kommentelő) ugat."
Platini egyébként valahol nagy okosságot (értsd pénzt, szájbarágósan korrupciót) lát benne, hogy ilyen keményen megéri neki szembe menni a realitással.

Wolfram 2012.07.05. 00:15:54

és miért nem reklamáltak a németek? talán mert olyanok. beletörődtek az elmúlt 6x évben, hogy a szabályokat nem ők hozzák, alkalmazkodnak. különben fasiszták. ha valaki élt köztük, tudja.

Klark-Andy (törölt) 2012.07.05. 10:30:59

Ne fasisztázd őket. Nekik már semmi közük ehhez, és akik igen abban a korban éltek, azoknak sem sok közük volt hozzá. Ennek a megintnácizásnak semmi köze sem a focihoz sem a németekhez....és hogy a németek nem németek? Melyik ország tiszta? Kezdhetném a nagy Balotellivel aki ghánai....de ezt hagyjuk. Ez az EU, mindenki megy vándorol jobb helyre és telepedik le, mert megteheti...de ennek viszont megint semmi köze a focihoz...

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2012.07.05. 11:08:59

@Wolfram: A németeket illetően Klark Andy-vel nagyjából egyetértünk, bár a "tiszta" kifejezésnek kicsit rossz a szájíze.

Ami a képet és a kikockázást illeti, szerintünk optikai csalódás áldozata vagy. A képen ugyanis a labda takarja ugyan a karját, de ez nem azt jelenti, hogy hozzá is érne (térben a karja vagy 10-20 centivel a labda mögött volt). Egyszerűen arról van szó, hogy Pirlo próbálja combbal maga elé felpörgetni a labdát, azért görnyed testtel is előre a mellé szorított karjával együtt.

Amúgy meg, mégha rosszul is látná valaki, akkor is a test mellé szorított felkart esetleg súroló labdáról van szó, amire 50 megnézés után se tenne senki nagyobb összeget. Ilyet nem lehet számonkérni a bírón.

Ha összeesküvés volt, akkor Gomez és Khedira is be volt építve.

Klark-Andy (törölt) 2012.07.05. 20:57:25

Most már mindegy ki volt benne ki nem, bunda volt-e vagy sem. Az ilyenek nem szoktak kiderülni sosem. Most már lesz videóbíró, reméljük segít az ilyen esetek megítélésében is.

Wolfram 2012.07.06. 00:46:07

@Klark-Andy: nem én nácizom őket, hanem őket nácizzák. ott is hamar előkerül a náci kártya, ha valakinek más véleménye van...

@futballsz': ok, akkor nem volt kéz. sőt! :)
csak azt hisszük. mi halandók tudunk valamit, amit te nem: tévedni.
sőt, mivel az olaszok 2-vel verték a németeket, őket meg a spanyolok 4-el, így a németek tulajdonképpen egy 6:0-ás zakót úsztak meg. nagy mákjuk volt...

Klark-Andy (törölt) 2012.07.06. 10:09:16

@Wolfram: Na mondjuk arra befizetnék, hogy a németek egy hatost kaptak volna. A németeknek nem volt jó napjuk, és olaszoknak sem. Ők azért kaptak négyet. Nem biztos, hogy egy spanyol-német döntőben nyertek volna a spanyolok. Abból, hogy ki kit mennyire vert, nem lehet megmondani ki kit mennyire verne vagy fog verni...

Wolfram 2012.07.06. 10:22:15

@Klark-Andy: http://hu.wikipedia.org/wiki/Irónia

Klark-Andy (törölt) 2012.07.06. 18:04:57

Szép dolog, hogy belinkelted, de ez nem volt irónia...

Wolfram 2012.07.06. 23:10:14

na jó, utoljára elmagyarázom: szóval futballsz' hozzászólására, mely szerint mindenki, aki tényeket lát optikai csalódás áldozata, nem tudtam mit mondani, ráhagytam. sőt megfejeltem egy bődületes baromsággal is, ha már lúd, legyen kövér. nem hittem volna, hogy bárki reagál rá, bocs...
-------------------
számomra továbbra is ugyanolyan érthetetlen a németek játéka és veresége, mint pl. a magyarok a németek ellen Svájcban anno. talán sosem derül ki, mi történt. az, hogy egy tizenegyest nem kaptak meg, nem is mérvadó, nem ezen kellett volna múlnia.

az olaszok, akik az angolok ellen csak botorkáltak a pályán, hirtelen megtáltosodtak? mintha kicserélték volna őket... vagy csak egy lépéssel a vada előtt járnak? a foci egy nagy üzlet. hogy mi hoz több pénzt és miért, csak kevesen látják át. manipulálni mindent lehet. pont olyan, mint a Megasztár. végül mindig az győz, aki a legtöbb pénzt hozza... talán a bundabotrányt kellett elfeledtetni, talán nem hozott elég pénzt az olasz foci?
a spanyolok a vb-n alig bírtak az akkor még kezdő német válogatottal. kíváncsi lettem volna az elmúlt két év mit hozott.

maldini-közeli 2012.07.07. 12:59:53

Olvasva ezt a sok remek hozzászólást elgondolkozom, hogy milyen nehéz lehet olyan világban élni, úgy megélni mindent, hogy lényegében minden esemény egy nagy összeesküvés része.

Nem azt mondom, hogy nem lehet sok mindenre ezt ráhúzni, és persze mindenki gondoljon, amit akar, de pont egy foci EB elődöntőre? Szerintem magatokat fosztjátok meg a kevés igazi élménytől. Sok a bunda a fociban, de egy eb elődöntőn???

Azért azon gondolkodjatok már el, hogy vajon melyik ország futballjában van több pénz? A gazdasági szuperhatalom németben, ahol szinte egyedülálló módon profitit termelnek a csapatok, ahol minden stadion megtelik, ahol minden egyes német drukker vadiúj, eredeti mezben feszít. Vagy a szenvedő olaszban, ahol mind a gazdaság, mind a futball állapota ijesztő, ahol a nagycsapatok igazolni alig bírnak egy normális játékost, ahol a drukkerek szintúgy vadiúj, de 10 eurós kamumezben feszítenek, stb.

A futballban az is szép, hogy nem mindig a legjobb csapat nyer. Ez halmozottan igaz a világeseményekre, ahol szinte állandó a meglepetéscsapat. Bár ennek picit ellentmond, hogy egy ideje a legjobb nyer, gondolom ez zavar meg mindenkit annyira, hogy egy db meglepetés esetén bundát kiáltson.

Az utolsó komment doppingozása mintha lehelletnyit ellentmondana annak a magyarázatnak, hogy a németek azért nem reklamáltak és azért játszottak rosszul, mert le kellett feküdjenek az olaszoknak, de mindegy.

Na, jöhetnek az anyázó kommentek, bankárokról és azok szerepéről az eb-n például meglepően kevés szó esett eddig.

-m-

Klark-Andy (törölt) 2012.07.09. 11:37:50

Jól van fejezzük be. Semmi értelme már.
süti beállítások módosítása