HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Sok a jóból

 

"Ha managereznénk, ezen a ponton döntenénk úgy, hogy lassan kezdeni kéne egy új játékot." (sms 7:2-nél)

 

Gól, gól, gól, gól, gól, gól, gól, gól, nyolc az rengeteg. A jövő csapata a múlté. Az elvakult wengerizmus utolsó stádiumába érkezett, a tegnapi alakulat mészárszékre hajtása már a gyerekek keresztes-háborúját idézte. Ami persze igazságtalanság, a Manchesterrel szemben. Merthogy a két csapat közül még az ő kezdőjük volt az átlagfiatalabb egy félévvel (23 ill 23,5). Lehet magyarázkodni a rengeteg hiányzóról, de leginkább azokat a játékosokat nélkülözte az Arsenal, akiket Wenger továbbra is elfelejtett leigazolni. Bővebben nem vájkálnánk az ágyúsok fájdalmában, nem is annyira a jóérzés okán, pusztán csak korábban már részletesen kifejtettük gondolatainkat a koncepció csődjéről. Úgy fest, az idő minket igazol. Az idei új-generációs Manchestert és Fergie zsenialitását szintén megénekeltük a korábbiakban, nem is egyszer. Most sem mondhatunk mást, mindenki tetszik, leszámítva De Gea-t. Furán hathat a kritika, hisz a hispán büntetőt hárított egy-nullnál, és később is fogott egy pár nagyot, ugyanakkor ismét úgy ment át rajta egy középszerű lövés, hogy még védésre emlékeztető mozdulatra sem tellett tőle. Ezt leszámítva a manchesteriek egyetlen szomorkás gondolatát az új kedvenc sérülése okozta, amelyről Sir Alex meglehetős önkritikával nyilatkozott a meccs után, aztán elment zsebkendőt szerezni a régi kollégának. Az United címvédésre hajt, ez triviális, de hogy a londoniak számára mi volna a reális cél, azt nehéz megmondani. Nagyon felfele nem tekintgetnénk a helyükben, sőt. Persze hiba volna alig három forduló után egy mondatban szerepeltetni az Arsenalt. És a kiesést.

Ami biztos, klubfronton lehet újragondolni a kifejezést az állítólag nemlétező kiscsapatokról. Vagy az is lehet, hogy idénre a nagyok nőttek rettentőre, mindenesetre a “rangadó” nyolckettője mellett vasárnap a Tottenhammmel is feltörölték a padlót, saját otthonában. A City 5:1-re nyert Dzeko (4) és Agüero (1) találataival, a frissen partot ért Nasri három gólpasszával. A másik két BL helyre pályázó csapat kevésbé látványosan, de szintén hozta a kötelezőt. A Chelseanél és a Poolnál még zajlik az építkezés, de ha egyszer teljesen összeállnak, akkor a “négy nagy” hetente olyan eredményeket szállíthat, mint a wimbledoni nyitóforduló.

Nem csak az albionban állt elő ez a helyzet, sőt a Real már a tavalyi szezon végén is kiscsapatok agyonverésével vezette le a Barcelona okozta frusztrációt. Valószínű a szuperkupa alakulása előre sejttette a Zaragozával, hogy oltári zakónak néznek elébe. Egyrészt a madridiak sértettebbek, mint valaha, másrészt a Barca ellen ugyan csődölt a letámadás, de az is rögvest látszott, hogy a kiscsapatok ellen halálos lesz. Az idegenbeli hatnull annyira könnyed volt, hogy még Kaká is betalált.

Egyelőre csak szokja az ember a sok gólfesztivált Európa szerte, múlt héten például -bár nem szóltunk róla- a Bayern is hintett egy ötöst a Hamburgnak, lezárandó a nyökögős szezonkezdet. (Már-már zsenánt, hogy most szombaton csak három góllal szúrták ki a szurkolóik szemét: ‘lautern-Bayern 0:3).

Minket bizony furcsa érzések kerülgetnek a példátlanul egyenlőtlen küzdelmeket látva. Könnyű volna mindent a pénzre fogni, meg aztán tényleg hatalmas a szakadék, ha a Madrid és a City évente eltapsolt százmillióit hasonlítjuk a plebsz lehetőségeivel. Ugyanakkor, ha csak ebben látnánk az okot, akkor végtelenül igazságtalanok lennénk az organikusabban építkező Uniteddel, vagy a Barcával, ki a Villareál ellen csatlakozhat a trendhez ma este. Mindez viszont hosszabb távon valószínűleg egyáltalán nem fogja érdekelni a megalázott csapatok szurkolóit, például a tegnapi Dzeko-parádén élőben "szórakozó" 35.000 Spurs drukkert. Az már inkább kérdés, hogy meddig hajlandóak fizetni is érte.

 

(illusztráció: The Times)

2011.08.29. 11:05 futballsz'

5 komment

Címkék: chelsea barcelona liverpool real arsenal manchester city

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr743187452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andrebbe 2011.08.29. 12:29:24

A kovetkezo jatekosok hianyoztak az Arsenalbol:

Vermaelen, Sagna, Gervinho, Song, Gibbs, Squillaci, Wilshere, Diaby, Frimpong.

ez 9 jatekos. kapasbol egy teljes vedelem mondjuk. de tutira 5 vagy 6 kezdo lenne. Ezt csak azert irom, hogy azert a kieses egy kicsit meg utopisztikus gondolat szerintem. Mindenkepp a negyedik helyert fognak kuzdeni, ez nem vitas. Ez egy rosszul sikerult meccs volt, szetestek. Emlekezhetunk, anno a Spallettis Roma is kapott egy 7est Manchesterben pedig nem volt az olyan rettenetesen rossz csapat. Viszont ettol fuggetlenul a nagyok eltavolodasa nagyon remiszto, skot ligara kezd hasonlitani mind. ennek az lehet a vege, hogy lesz europai szuperliga. Remeljuk ez most csak veletlen volt...

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2011.08.29. 13:39:06

Djouru vagy Vermaelen azért nem akkora különbség. Song eltiltott, mert megtaposta Bartont, Gervinho ütésért pihen, Frimpong meg kamikaze becsuszásokért négy sárgát is szedhetett volna a meccsen, ahol kiszórták. Ez nem pech. Squillaci vagy Gibbs hiánya inkább áldás, Diaby sérülése veszteség, de ő nem is lenne kezdő, ha van Song. Sagna betegsége balszerencse, esetleg nem kellett volna eladni Ebouét.

Csak a Kisposzt! 2011.08.29. 15:02:43

szerintem is túlzás a kiesés, de az Arsenal egy masszív középcsapattá silányul idén.

a hiányzókról pedig annyit, hogy...

Vidic, Rafael, Carrick, Fletcher, VAlencia, Gibson, Owen, Macheda még nevezve sem volt.
meg egy Frimpong hiánya azért még ne vágjon annyira alá egy arsenalnak.
Wenger meg mondja, hogy igazolnak még hármat, de kérem három nap alatt milyen játékosoakat tudnak még megmozgatni?

azt már nincs türelmem részletezni, milyen posztokra kéne igazolni, de egy szőrös tökű valaki mindenképp kell ebbe a bandába.

maldini-közeli 2011.08.30. 09:17:11

too good too early???

és ez most egyaránt vonatkozik a manchesteriekre és a két spanyol gladiátorra

amúgy nyilván őrület para ez a forma

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2011.08.30. 20:28:27

@maldini-közeli: A sokat szapult szuperkupa talán belejátszhat, végül is mind a négy emlegetett csapat korábban kezdte az idényt, mint hogy indult volna a bajnokság. Ugyanakkor az alázások mértékét és módját nem lehet a formakülönbség számlájára írni. Amúgy is inkább arról van szó, hogy a legjobb csapatok játszották a szuperkupa döntőket, akik idénre ennyivel jobbak lettek, mint a mezőny. Kíváncsian várjuk, hogy a köznép miként alkalmazkodik, és mely bajnokságok ússzák meg az elskótosodást (avagy elceltic-rangeresedést).
süti beállítások módosítása