HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Így nyerjük meg az Eb-t

Már csak a válogatottnak kéne valahogy lépést tartania a szakértőkkel.

bozsik_tanult.jpg

A szombati sorsolás feledhetetlen élmény volt. Belegondolni is fáj, mit veszítettünk azzal, hogy nem lehetett két évente részünk a bölcsességek hasonló áradatában, amellyel az M4 szakértői, riporterei és riportalanyai a jeles alkalomból megajándékoztak bennünket. Már ezért megérte kijutni, de tényleg.

Istentelen nehéz lesz kivárni a nyarat, hogy végre napi 24 órában lubickolhassunk a sportszolgálati közcsatorna műsorában. Csak remélni tudjuk, hogy Bozsik Péter és Sebők Vilmos, a futballszakértés Oravecz Nórája és Paulo Coelhója mellé sikerül még találni egy-két arcot, akik garantálják az egész napos színvonalat.

Mivel személyesen ismerünk olyan szerencsétlen páriát, aki lemaradt a programról, a műsor velejét jelentő, sorsolás utáni bő fél órát összevágtuk két percbe. Aztán a gyengébbek kedvéért elmagyarázzuk, hogy mindezek alapján miként hull majd az Eb siker érett almaként ölünkbe.

Jöjjön tehát a prognózis. Ne tessék megijedni, nem fogunk az ilyenkor szokásos "ha-akkor" agyzsibbasztó számolgatásba, mivel teljesen lehetetlen megtippelni, hogy ki hányadik helyen jut tovább csoportjából, kivéve persze, hogy mi toronymagasan nyerjük a miénket nyilván.

Ezt követően még négy meccset kell hozni, mielőtt a fejünkre tennék a koronát. De milyen ellenfelek jöhetnek szembe? Európa (és a világ) futballnemzetei területi, illetve történeti alapon köztudottan jól meghatározható kategóriákba sorolhatók. Van északi, déli, közép- és nyugat-európai stílus, illetve beszélhetünk kreatív, tanult, ívelgetős és erőfutballról. A mi őrületes szerencsénk pedig az, hogy kivételes elhelyezkedésünknek és tradícióinknak köszönhetően mindegyik ellen nálunk az orvosság.

Az "F" csoport győzteseként az "E" csoport harmadikjával játszunk (ezért is nevezik utóbbit halálcsoportnak). A svédek ugyebár északi csapat lévén könnyen kiismerhető futballt játszanak, azaz nehézkes védőik tehetetlenül figyelik majd a fürge magyar csatárokat, míg védelmünk könnyedén olvassa le gépies támadásaikat. Az írek és a belgák abszolút híján vannak a hozzánk mérhető tradícióknak, előbbiek erőfutballja az északival rokon, ezért nem okozhatnak problémát, míg utóbbiak egyértelműen az akadémiai programjuk sikerét lovagolják meg, azaz tanult futballt jászanak, avagy ők is nyitott könyv. Az olaszok déliek lévén egyáltalán nem kiegyensúlyozottak, ráadásul ebben a mostani olasz válogatottban nincs Tottihoz vagy Del Pieróhoz hasonló játékos, aki egyetlen villanással stb. Fegyelmezett, okos játékkal szétcsapjuk őket, mint ketchup a margheritát.

Ezt követően már jöhet akárki, de kell-e félnünk bárkitől?

A spanyolok? Hangulatfüggő déliek, akiket könnyű kizökkenteni, ráadásul ez a spanyol már nem az a spanyol, meg is öregedtek, a VB-n is leégtek. Törökök ugyanez, csak igazi sztárok és tradíciók nélkül. A csehek közép-európaiak, genetikailag fekszik a stílusuk a magyarnak, mint az adócsalás.

A németek még az írektől is kikaptak, meg a lengyelektől, nehogy már hasra essünk előttük, ráadásul ők is tanulják a focit, ahelyett, hogy velük születne, mint velünk, akik a bölcsőtől fogva tudunk futballozni, szolmizálni és C-vitamint izolálni. Az észak-írek lásd írek, csak még szánalmasabbak, a lengyelek Közép-Európa, az Ukránok meg zéró tradíció, és hol van már Sevcsenkó meg Rebrov.

Anglia rendre leszerepel a világversenyeken, stílusuk pedig nincs is, mióta elhagyták az ívelgetést. Gyökértelenül tengődnek, szinte megváltás lesz nekik az a három gól, amivel hazaküldjük őket (ha egyáltalán megérik a kiesés szakaszt). Wales lényegében északi, hagyományok zéró, ne is fecséreljünk rájuk több szót. A szovákokra már ön is kapásból vágja, hogy ká-európa, az oroszok meg tényleg minden rosszat ötvöznek, hangulatfüggők, alulteljesítők, se saját stílusuk, se a múlthoz fogható sztárjaik, büszkék lehetnek rá, ha nem kapják vissza a hat-nullát.

Ki maradt még? Az elmúlt 200 év leggyengébb román válogatottja, na, ők akkor sem úsznák meg az alázást, ha a szünetben visszaadják Erdélyt, illetve Albánia és Nyugat-Albánia (értsd Svájc), valamint a franciák. A szkipetárok köztudottan csak bundázással kerültek a tornára, hát velünk aztán próbálkozhatnak. A csokisok óraművébe röhögve szór homokot a magyaros csibészség. Végezetül pedig a franciák, közismerten végletes egy banda, vagy annyira szétesnek, hogy már a nyitómeccs után sztrájkba lépnek, vagy belefulladnak a túlbiztosított, fantáziátlan szürkeségbe, mi pedig szépen elaltatjuk őket egy nézhetetlen nulla-nullával egészen a büntetőkig, aztán mire észbe kapnak, zokogva figyelhetik Király Gabi eufórikusan repkedő mackóalsóját.

Ennyike. A VB-t már meg sem kell rendezni, lehet rögvest postázni a Rimet kupát Telkibe.

 

(A dőlttel szedett szentenciák mind elhangzottak a műsorban, csoportellenfeleink kapcsán.)

 

2015.12.16. 07:29 futballsz'

21 komment

Címkék: magyar válogatott magyar televízió Magyarország M4 Eb EURO 2016 Eb sorsolás

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr118173534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbafet 2015.12.16. 09:36:07

Zseniális... Az elődöntőben várható némi izgalom, szóval kicsit azért túl optimista a poszt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.12.16. 09:39:37

Ez óriási!!! :DDDDDDDDDDDDDDD
Én ilyesmit írtam két hónapja:

Majdnem sikerült kijutni a 2020-as Európa Bajnokságra!

Az óriásnál is óriásibb, szinte már-már leírhatatlan balszerencsével maradtunk csak le a 2020-as Európa Bajnokságról! Úgy látszik, még mindig hat a turáni átok, még mindig mi vagyunk azok, akiket a balsors régen tép!
De haladjunk sorrendben!
Amikor a korrupció miatt megbuktatott Michel Platini megüresedett helyét a frissen kinevezett díszdoktor Schmitt Pál foglalta el az UEFA élén és kihirdette, hogy a 2020-as Európa Bajnokságot már 64 csapatosra bővíti, mindannyian reménykedtünk. Reményeink csak fokozódtak, amikor kiderült, hogy a selejtezőcsoportokból csak a három legrosszabb utolsó helyezett nem jut ki automatikusan a tornára. A legrosszabb utolsó helyezett kiesik, az előtte lévő két legrosszabb utolsó pedig pótselejtezőt játszat a kijutásért. A felcsúti Puskás Akadémia dísztermében megtartott sorsolás után az egész nemzet egy emberként bizakodott. Az Ü jelű „halál” csoport így festett:
- Magyarország
- Levédia
- Baskíria
- Északi Sark
- Németországi Szír Kanton (NSZK)
- Fríz-szigetek
Esélyeinket tovább növelte, hogy velünk ellentétben egyetlen ellenfelünknek sem volt egyetlen profi játékosa sem, kivéve a 42 éves baskír Ürmüt Yognakit, aki a Puskás Akadémia cserekapusa és akit a honi futballszakma csak a Csúti Tizenegyesölő néven ismer, amióta egy Alcsút-Felcsút kupameccsen egy beívelés után egyszerre ütötte le mindkét csapat tizenegyes számú játékosát.
A selejtező sorozat nem kezdődött jól, de a Magyarország – Északi Sark 2:7 (Puskás Stadion, ötvenezer fizetett néző, gól: Gera, Böde ill. Tatszanotti Szekanihu 7) mérkőzés után történt kapitányváltás, amikor is a sokadszor reaktivált Mészöly Kálmánt Bognár György váltotta, meghozta gyümölcsét, a Fríz-szigetekről némi szerencsével elhoztuk a megérdemelt egy pontot. Ezután újabb vereségek és újabb kapitány cserék következtek, míg végül nagy küzdelemben sikerült elérni a csoport utolsó helyét.
Nagy számolgatás kezdődött. Kiderült, hogy amennyiben a W csoport záró meccsén Gibraltár nem győzi le Vatikánt, akkor nem legrosszabb utolsóként pótselejtezőt játszhatunk a Független Bröton Kiskirályság ellen.
Szerda este az egész ország a tévé előtt ült és a Barátok köztöt nézte. Eközben a Sport 1 stúdiójában Hegyi Iván szakíró, Török Gábor politológus, Dzsudzsák Balázs szövetségi kapitány és a még mindig aktív Király Gábor kétszázszoros válogatott kapus ásítozott a képernyő előtt. Kezdetben nekünk kedvezően alakult a mérkőzés és félidőben Vatikán 8:0-s vezetésével vonulhattak pihenni a csapatok. Ám a szünet után váratlanul minden rosszra fordult, és amikor a 94. percben a végig indiszponáltan játszó Ferenc pápa tizenegyesből lőtt öngóljával Gibraltár 9:8-ra megnyerte a rangadót, a televízióban elszabadult a pokol.
- Ezt a balszerencsét! Ilyesmi is csak velünk fordulhat elő! – köpött a földre Dzsudzsák Balázs, majd a stúdióból kirohanva bánatában ripityára törte a legújabb MLSZ logós Lamborghinijét.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke másnapi sajtótájékoztatóján a kiesés felelőseként az Európa Bajnokságra kijutott 64 országot nevezte meg, majd ígértetett tett arra, hogy a magyar labdarúgásba még az eddiginél is több pénz lesz beinvesztálva és fel lesz gyorsítva a Stadiont Minden Tanyaközpontba projekt. Mondandóját a „Minden pénzt a fociba feccölünk, még ha a szátoktól is kell megvonnom a falatot! A következő EB-re pedig kijutunk, ha beledöglötök is!” szavakkal fejezte be, majd a sportgazdasági szükségállapotra való hivatkozással zároltatta a lakossági betéteket és a vastapsgép hangjára kivonult a teremből.
Azóta sincs egyebünk, csak a remény…

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/10/majdnem-kijutottunk-2020-as-europa.html

mixtura.pectoralis 2015.12.16. 10:20:36

Félreértés ne essék, én nagyon drukkolok. De csodálkoznék, ha a 3 csoportmeccsen 5 gólnál kevesebbet kapnánk.

Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.16. 10:43:57

A hokiválogatott is most jutott fel ( másodszorra ) az A csoportba. Ahogy ott, itt is a tisztes helytállás lehet a cél. Illetve kellene, hogy legyen...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.12.16. 10:57:27

@FlybyWire: Helyesen: "Inkább verselj!"
Nagybetű az elején és felkiáltójel a végén.
;-)
Amúgy verseltem is erről:
fradyendre.blogspot.hu/2015/11/eb-potselejtezo.html
és Bödéről külön is:
fradyendre.blogspot.hu/2015/11/medvetestu-marton-megmentese.html
:)

So No 2015.12.16. 11:11:52

@Tom Tuttle Tacomából, Washington államból:

Az "csak" egy VB. A VB. fotablajara kerulesert nem jar 1 milliard premiumot.

Ennek ellenere ok biztosan helyt fognak allni.
Az aranylabu focistainkra mar nem fogadnek.

:XD :XD

So No 2015.12.16. 11:12:54

Hm... nem lehet szerkeszteni a kommentet.

premiumot = premium

Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.16. 11:20:55

@So No:

Én se fogadnék azért, de bízom benne, hogy a helytállás meglesz.
Amúgy néztem a nyilatkozatokat a pótselejtezők után, a focisták nincsenek elszállva ( hálisten ), nem is lehetne mire persze, de jó ezt látni. A baj ott van, hogy a válogatott stábon kívül megint mindenki álmodozik, nem gondolva arra, hogy az ő hibájuk az eddigi sikertelenség.

pragmatika2 2015.12.16. 14:02:33

Q-va nagy munka, de meg lehet "csinálni" ezt az EB csoportot. A lényeg az, hogy legyen egy egészséges drukk, kisebbrendűségi érzés nélkül. Önbizalom, elbizakodottság nélkül.
Tetszik hogy Stork kezd újakat is bevonni.
Az eddigi tapasztalatai azt sugallják, hogy a magyar bajnokságban nem mindig a legjobbak a kerettagok, és sajnos igaza van.
Kleinheisler és Nagy példája mutatja.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.12.16. 15:53:06

ha valaki a véleményét "álljon meg a menet"-tel kezdi, és "engedtessék meg"-gel fejezi be, akkor teljesen mindegy, hogy mi volt a kettő között.

FlybyWire 2015.12.17. 09:26:27

@Frady Endre: félre ne értsd: a verseidet nagyon bírom, sőt!
De beállni az ásítós "magyarfocit fikázom, ettől vagyok menő" csapatba régen csak ciki és kellemetlen volt, most már sajnos ellenszenves is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.12.17. 13:06:57

@FlybyWire: Az a helyzet, hogy én nem beálltam, hanem következetesen kitartok a véleményem mellett. Fiatalabb koromban kb. 20 évig voltam igazolt labdarúgó alsóbb osztályokban, rendszeresen jártam NB I-es meccsekre (főleg Fradira) és saját szememmel figyelhettem meg a magyar foci mélyrepülését. Ha ez nem rendszerszintű lenne, ha nem a focit körülvevő pénzmosó korrupcióból származna, ha nem élősködnének annyian rajta, ha nem ülne rajt' tort a dilettantizmus (lásd a cikkben szereplő "szakértők"-et!), akkor érdemes lenne huráoptimistának lenni és reménykedni.
Ha majd elzavarnak mindenkit (játékosokat, edzőket, vezetőket, ügynököket, szakértőket, politikusokat...) és tiszta pénzekből, hozzáértő külföldieket hívva elkezdenek foglalkozni a kisgyerekekkel, na akkor majd elhiszem, hogy történik valami. Addig csak a feneketlen mocsár partján lévő dzsumbuj átszínezgetése folyik, természetesen közpénzekből...
"Vétkesek közt cinkos, aki néma" /Babits Mihály/

2015.12.18. 00:36:06

Egyszerűen elviselhetetlen a TV studiók "szakértőinek" közhelyes baromságait hallgatni. Inkább mindig kimegyek a szobából vagy lehalkítom. Ez tovább súlyosbítja a riporterek túlmodoros ripacsokodása.

FlybyWire 2015.12.18. 09:37:54

@Frady Endre: a körülmények és a magyar "szakértők" persze hogy minősíthetetlen szarok (tisztelet a többnyire külföldön élő kivételnek.)

Viszon annál már nem is lehetnél visszataszítóan tipikusan magyarosabb, hogy még amikor lehetne valaminek örülni, akkor is csak a fika megy.

Ez lett volna a mondandóm lényege. Hihetetlen csüggesztő a fajtátok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.12.22. 12:23:48

@molnibalage: Kösszy, elvileg ilyesmi lett volna a célom vele, de nincs mindenkinek humorérzéke hozzá... :)))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.12.22. 12:25:37

@FlybyWire: "csüggesztő a fajtátok"
Fajtaelmélettel foglalkozol, ahelyett, hogy röhögnél egy jót?! Végy példát a többiekről! :)))
süti beállítások módosítása