HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Lelki fröccs Marióval

balotelli-milan-1.jpg
Jelentős megdöbbenéssel olvastuk Joó kolléga kirohanását Milan ügyben, finoman fogalmazva akad írásában egy-két dolog, amit helyre tennénk.

Először is nem igazán tudjuk, hogy tulajdonképpen hova akar kilyukadni a szerző? Megállapításai nem hogy rendszerré nem állnak össze, de ez még vagdalkozásból is az a csukott szemes fajta. A Milan vezetősége menjen a francba, Signor Allegri kontár, Balotellit leszámítva mindenki alkalmatlan (selejt és falábú), de a legalkalmatlanabb maga Allegri, mert képtelen ezt a keretet kezelni, Balotellit meg főleg, aki lőtt ugyan 20 meccsen 17 gólt, de ez éppen annak köszönhető, hogy kezelhetetlenül „bolond”, ezért egyedül is megment mindenkit... Hogy mi van?!

Természetesen egy percig nem kételkedünk benne, hogy mindenki és mindent Balo „bolondságának” köszönhet, de azért vessünk már egy pillantást arra is, valójában mi zajlik manapság a Milannál.

Az átigazolási politika olyan amilyen, pénz igazából nincs, évek óta a fizetések csökkentésén a hangsúly, vannak parádés húzások (Balotelli, De Jong, El Shaarawy, Robinho), vannak olyanok, akiről ember nem gondolná, hogy jó lehet, és mégis bejön (ami egy igencsak elismerésre méltó kategória), mint például Montolivo, Constant vagy Pazzini esetében, és nyilván vannak a kérdőjelek, de óriás flop talán nem volt (jó, egy-két Bojanos esetet leszámítva). Összességében ez egy abszolút szerethető, karakteres, heterogén keret, egyértelmű, hogy igazán klasszis középső védőkben szűköl, de a mostani sok kapott gól nem feltétlen Mexes vagy Zapata sara. Persze lehet a Matri igazolást kritizálni, főleg az érte kifizetett tizeniksz milliót látva, de ahogy Pazzini megindult, úgy belőle is kijöhet még valami pozitívum. Az meg látszik, hogy kellett még egy csatár, hisz gyakorlatilag stabil kezdő most a melírkirály.

Allegri pont attól zseniális, hogy az ilyen kérdőjeles játékosokból kihozza a maximumot, és amikor igazán formába lendül a csapat, akkor lehengerlő támadójátékot nyújt. Egy nevesincs Kevin Constantból, besült Nocerinóból, meg nem értett Robinhóból, nyegle Montolivóból, bukdácsoló Pazziniből, kategorizálhatatlan Boatengből a csapat számára hasznos játékosokat fabrikál, és eredményt ér el velük. Nem kéne elfelejteni, hogy három éve bajnok lett a csapat (Allegri első szezonjában, az Ancelottis szenvedős év után egyből!), majd a hiperszuper, verhetetlen, új stadionos csodacsapat Juventus ellen 4 pont lemaradással második, úgy, hogy ugye tudjuk mi történt a sorsdöntő egymás elleni meccsen... Majd sztárjaitól megfosztva (Thiago Silva, Ibrahimovic, Seedorf el), a keret nagy részét kicserélve (Zambrotta, Nesta, Pippo, Oddo, Van Bommel, Gattuso, Aquilani, Cassano el), nehéz rajtot követően bravúrosan beért a harmadik helyre. Eközben a Bajnokok Ligájában is minden idényben továbbdöcögött a csapat a csoportkörből. Ha ez mind az idén januárban igazolt Balotelli érdeme, akkor tényleg tud valamit a „srác”. (Aki a Manchester Cityben vajon miért nem lőtt ennyit? Pedig ott nem alkalmatlanok játszottak körülötte. Amúgy meg a Milan 36 góljából 17-et szerzett Balotelli. Mi van a többivel? Azok csak úgy bementek maguktól?)

És akkor most térjünk rá, hogy ez a szemét vezetőség, „élen a nagyszerű Massimo (sic!) Allegri vezetőedzővel”, hogyan bánik a játékosokkal. Nem kérdés, hogy a lehető legproblémásabb páciensek kerültek Milánóba az utóbbi években. Volt itt minden: Ibrahimovic, Cassano, Robinho, Ronaldinho és most Balotelli. És hányszor volt csapaton belül balhé? Hányszor volt olyan, hogy valaki nyíltan hőzöngött az edző ellen, vagy akár, hogy dúlt-fúlt bármi miatt? Mi nem emlékszünk egy esetre sem. Hányszor volt olyan, hogy valaki védtelennek érezte magát, hogy kiközösítették, hogy elvették az önbizalmát, hogy nem értékén kezelték? Nem volt ilyen.

Most, amikor felmerül egy teljesen átlagos eset (hány ilyet láttunk már?), amit próbálnak megoldani, most hirtelen mindenki megokosodik. Mancini például aszondja, hogy így nem lehet Balotellit kezelni, sokkal megértőbbnek kell vele lenni... HAHAHAHAHA!  Az a „zseniális” Roberto Mancini, aki több százmillióból sem volt képes semmit felmutatni a Bajnokok Ligájában (első szezonjában be se jutott!, a következő kettőben tükörsimán estek ki a csoportkörben), ráadásul olyan hihetetlen jó érzékkel bánt a játékosokkal, hogy Tevez egy fél évig otthon golfozott („Mancini úgy bánik velem mint egy kutyával”), de ha jól emlékszünk Balotelli is inkább lett egy tabloidok által szétcincált celeb, mint kegyetlen gólgyáros.

Ennél már csak az viccesebb, amikor egy szakértő képes komolyan leírni olyasmit, hogy „négyszemközt kéne beszélgetni” Balotellivel, pontosabban a „sráccal”, arról „hogy hogyan lehetne javítani a természetén”. HAHAHAHAHA!

Miután mindenki kinevette magát, vegyük egy kicsit komolyra. Mario Balotelli nem egy hülye tinédzser, hanem egy eszméletlen jó futballista, akire bármely csapatnak nagy szüksége lenne, hát még a jelenlegi Milannak. Lehet azt mondani, hogy ez a sajtóban pampogás nem tesz jót neki, és kvázi még kezet is kéne csókolni neki, azért mert a meccs után majdnem megfejelte a bírót, de talán van egy másik olvasat is. Észrevehetően összehangolt nyilatkozatok születtek. Allegri, Tassotti, Abate mind ugyanazt fogalmazták meg az üggyel kapcsolatban, ami még inkább nyomatékosítja a mondanivalót: „Baszki Mario, szükségünk van rád, nem kéne kiírnod magad meccsekről ilyen hülyeségek miatt!”

Semmi értelme nem lenne azt mondani a sajtóban, hogy persze belefér, hajrá, máskor is csinálja. Ráadásul ezzel levették a figyelmet arról is, hogy kihagyta a tizenegyest.

De kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügy folytatása, lehet, hogy ezeken a nyilatkozatokon Balotelli annyira megsértődik, hogy már jövő héten az Ajax ellen sem fog hajtani, és télen továbbáll, de mi valahogy nem ezt a forgatókönyvet tartjuk valószínűnek.

A Milan pedig nyilván magára fog találni, már most is jó focit játszanak, pechesen alakult az elmúlt két meccs, de a BL-ben sikerült nyerni az első körben, és jönnek vissza a sérültek is lassan. Ettől függetlenül idén benne van, hogy lecsúsznak a dobogóról, sőt igazából bravúrnak számítana a 3. hely a többi csapat (főleg Roma, Napoli, Fiorentina) megerősödése, és a hamar összeszedett 10 pont körüli hátrány miatt. A Bajnokok Ligájában már a csoportból is nehéz lesz továbbjutni. Az is lehet, sőt jelenleg valószínűnek látszik, hogy Allegri lapátra kerül az idény végén, de ez eddig is minden évben így volt ebben az évszakban. Aztán mindig jött valami csoda.

Ami pedig a kedves szerzőt illeti, persze megértjük, hogy olykor még az újságíró eszét is elragadja a benne dühöngő drukker. Szerintünk ilyenkor nagyon hasznos tud lenni, ha valaki figyel rá, és még időben leül egy kicsit négyszemközt beszélgetni a „sráccal”.

 

2013.09.27. 10:56 futballsz'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr865535978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása