HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Vigyázat angol foci!

A fesztivál –és nyaralószezon lezárultával vesszük a bátorságot, és elmondjuk nektek, hogy mi várható idén Európában, csakis a nagykutyák szemszögéből. Nem lesz itt szó UEFÁ-s helyekért folytatott harcról, csak és kizárólag, ahogy szeretitek, vagyis hogy ki mit nyer, hol ki a legjobb. A bulvár!

Kezdjük mindjárt a Premier League. Meglódították a ringlispílt, minden nagycsapatnál edzőváltás volt (...), amelyből szerintünk egyértelműen a Chelsea jön ki a legjobban. Ma még senki nem mondja, de a Chelseanél egészen elképesztő minőségű keret jött össze, a néhány éve még gyűlölt Mourinho-katonaságból sikerült egy olyan mixet összehozni, amelyben angol "legendáktól", megbízható öreg motorosokon át burjánzó csillagokig minden megtalálható. Ráadásul az elmúlt két évben elég sok köcsögöt sikerült a vitrinbe pakolni, tehát a győzelem tudománya is megvan. Most megint Mourinho veszi át a hatalmat ugyan, de így, hogy végre TÉNYLEG megbukott Madridban, idén nagyobb kussban lesz, ami szintén a Kékek malmára hajtja. De hát a keret! Mintha csak valami menedzserjátékban raktuk volna össze. Csak csemegézzünk a teljesség igénye nélkül: a védelem brutális Ivanoviccsal, David Luizzal, Cahillel (vésztartalék Terry). Balhátvéd posztján még mindig a legjobb talán (Ashley Cole), a másik oldalon Azpilicueta lehozza. A középpálya félelmetes! Ramires és Mikel verhetetlenek, őket egészíti ki Lampard és Essien rutinja, valamint a friss van Ginkel által jelentett konkurencia. A támadószekció tele burjánzó tehetséggel, akik közül elsőként Oscart kell említeni. Oscart annyira szeretjük, hogy szívünk szerint minden mondatba belefoglalnánk a nevét. Oscar zseniális, Oscar csodálatos. Oscar lát a pályán, bombagólt lő, cselez mint álom, a párharcokat kőkeményen vívja, a fején látszik, hogy ő a Király a pályán. Higgyétek el nekünk: egy csoda ez a gyerek. Ja és ilyen képeket rak ki az Instagramra, amiért még inkább szeretjük.

oscar_idol.jpg

Van még egy Hazard, aki micsoda óriási tehetség persze, meg Mata hozza az állandóságot, viszont mi még külön említenénk Victor Mosest, aki egy fontos elem, hiszen igazi vonalszélső, és abból is jó masszív fajta. A csatársorban is rendet tettek tavaly. Visszahozták Lukakut, és megvették szörpös Demba Ba-t, aki egy másik kedvencünk, és hát kettejük közül vígan elég egy is a kezdőbe. Mindketten nagyok és regimentnyi gólt lőnek. Van még cserének egy Torres, aki azért jó, mert mindig kell egy szerencsétlen lúzer, akire lehet egy csapatban legyinteni: menthetetlen!

A ManU-nál egyelőre nem látszik, hogy mi lesz a Moyes-éra hozománya. Az biztos, hogy ami eddig történt az felettébb elszomorító. Új játékos nem jött, középpályán csak Giggs őszülő szakálla vibrál, Rooneyt gyakorlatilag kicsinálják, amatőr módon próbálnak igazolni, és a barátságos meccsek is silányak voltak. Nem egy erőtől duzzadó bemutatkozás. Azt nem tudhatjuk, hogy az öltözőben milyen a hangulat, és végül is lehetne ráció Rooney eltávolításában (taktikai és csapat hierarchiai okokból), de talán ezzel berontani az öltözőbe, a Fergie után hagyott kellemes akolmelegbe, felettébb ambíciózusnak tűnik. Van egy olyan homályos jövőkép a gömbünkben, hogy decemberben már újra a jól megszokott Sirt látjuk rágózni a padon, de ezt lehet, hogy csak az elszállt romantikus énünk mondatja velünk.

A Manchester Cityt mondogatják még (sőt főleg őket tippelik bajnokesélyesként), és való igaz, hogy megannyi év után végre hoztak egy értékelhető edzőt, de talán még mindig nem a megfelelőt. Pellegrini személye annyiban jobb, mint Mancio, hogy balhé nem lesz az öltözőben, de az argentin felettébb hajlamos szürke egérként besavanyodni a második helyre, ami az egész világoskék homályos brandet nem igazán hozza mozgásba. Ráadásul eladták a legjobb játékosaikat (Balotellit és Tevezt) petákért. Nyilván most is bitang a keret, de nem látjuk, hogy mitől jobb, mint amikor még volt ez a két csillag. Megvették Joveticset, Negredót és Fernandinhót, akik biztos jók csak mi még nem igazán látjuk mennyire. Mindhármójuknak az Európa Ligás szintről kéne feljebb lépni egy-két lépcsőt, ami nem mindig könnyű ilyen magasságokban. A dobogó azért meglesz, nem kell aggódni.

Az Arsenalról csak azért írunk, hogy itt a számítógép körül ne törjön ki a parasztlázadás. Wengernek idén jó esélye van egy dobogót elcsípni. Ha megszerzik leppattanóban Luiz Gustavót a Bayerntől, akkor komolyan lehet velük számolni (most úgy tűnik, Gustavo inkább a Wolfsburgot választja, ami azért elég nagy blama). Érdekes kis másodvonalas sztárocskákkal, fű alatt, de azért csak összehúzza az öreg! A védelem a fő erejük, ott szép nagy játékosok vannak: Vermaelen, Koscielny, Sagna. Azt is megnézzük, hogy idén Nicklas Bendtnernek összejön-e a góllövés. Nem kis kihívás!

(Hú, tényleg kihagytuk Schürrlét?? Micsoda hiba!)

2013.08.14. 07:40 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea united mourinho arsenal manchester city pl OSCAR

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr915459988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása