HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Instant elemzés – 14. nap

Portugália – Csehország 1-0

 

És csak ível, ível felfelé a portugál sztori. Már a csoportkörben is lengettük a kalapunkat, szóltunk idejében, hogy itt valami készül. Csapategység, küzdenitudás, hit, akarat, vezéregyéniségek, szerkezeti egyensúly, minden megtalálható ebben a válogatottban. Ezen a meccsen is addig daráltak töretlen lelkesedéssel, míg meg nem jött az áttörés, majd feltűnés nélkül védekezték ki a maradékot. Ronaldo és Nani bizonyítják, hogy tudnak együtt játszani, főleg Nani Tibi az, aki magához képest bőven túlteljesít, leginkább azzal, hogy minden meccsen hozza magát (úgy ahogy). Ronaldo pedig kezd egyre félelmetesebb lenni.

ronni.jpg

Így nem lesz könnyű megállítani őket. Sallangmentesen védekeznek, Pepe ihletett formában (és meglepetésre különösebb balhé nélkül) vezére a hátsó szekciónak, amelyben érdekes módon nem ő, hanem Bruno Alves a mumus (vele kapcsolatban muszáj megemlíteni, hogy valami elképesztően nem tud passzolni). Coentrao a világ legdinamikusabb szélsőhátvédei közé lendült, a középpálya pedig szorgoskodik lelkesen. Egyszerűen minden játékelemben hoznak egy nagyon magas minőséget, legyen az kontratámadás, kontra elleni védekezés, rögzített helyzetek, betömörülő védelem elleni kombinatív játék, vagy éppen az ő stabil védekezésük. Nem kapkodnak, nem adják el feleslegesen a labdát, de nem is totyorásznak. Ha kell Ronaldo nyakába vesz 3-4 embert és úgy tehermentesít, de a csehek elleni második félidőben pont Nani volt a labdamágnes.

 

A csehekre sok szót nem érdemes vesztegetni, PilarZS lelkesen rohangált a szélen, és az egész gárda relatív hősiesen védekezett, de egyszerűen nem voltak egy súlycsoportban a portugálokkal. Sem technikai tudásban, sem sebességben, sem fizikailag nem tudták meglepni ellenfelüket. Ez a meccs volt amúgy az Eb szégyene „A” csoport utolsó előtti lenyomata a tornán, ma túl leszünk az utolsón is.

 

Kérdéses, hogy a portugál mese meddig íródhat, elődöntőben jönnek a spanyolok vagy a franciák, ott már valószínűleg a pénzfeldobás dönt majd. Nyilván nagy változás, ha elveszik egy kicsit a levegőt a két szuperszélső elől, de azért a németek ellen is tudtak játszani, így semmi sem lehetetlen nekik. A fő problémát talán az okozza majd, hogy bármelyik csapatot is kapják, belső középpályán minőségi problémáik lesznek. A párharcok nagy részét ebből fakadóan el fogják veszíteni, és jó eséllyel be fognak szorulni. Hősies teljesítménnyel és csipetnyi szerencsével juthatnak döntőbe. Megérdemelnék.

2012.06.22. 14:20 futballsz'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr654604577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása