HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Instant elemzés – 12. nap

Ukrajna – Anglia 0-1

 

kassai.jpgHát megtörtént az, ami minden játékvezető életében eljön egyszer. Döntő hibát vétett döntő pillanatban. Kassai Viktor eddigi makulátlan nemzetközi mérlege egyszerre köddé vált, és innentől mindenki erre a momentumra fog emlékezni. Ráadásul nem is igazán az ő hibája volt, sem a les, sem a meg nem adott gól, sem a másik les, amit elnézett Ring. És valljuk be, szerencsétlen Vad II.-nek semmi oka nem volt, hogy ne adja meg azt a gólt. Egyszerűen nem látta elég jól ahhoz, hogy jelezzen. Pedig fiatal, élesszemű sporinak tűnik, még csak akkora nyomás sem volt. Fogadjuk el, hogy baromi nehéz lehet megítélni az ilyen helyzetet. Akármilyen közelről nézi, takar a kapufa, fehér a labda, fehér a cipő stb. A lesek elengedése már sokkal nagyobb bakinak tűnik, hiszen vonalban állt a partjelző.

 

A meccs maga annyiban volt érdekes, hogy az ukránok jóval többet tettek a győzelemért a maguk egyszerű eszközeivel. Próbálták nyomás alá helyezni az angolokat, és ebben sikeresek is voltak. A kapu előtt azért többnyire hiányzott a tudomány, bár ha Devic gólját megadják, nagy lendületet adhatott volna nekik. Konopljanka és Jarmolenko igyekezett, de középtávoli lövéseik nem sültek. Az angolok semmi olyat nem mutattak, ami igazán erőt sugárzott volna, úgy voltak kicsit vele, hogy majd csak összehozunk egy gólt, különben is jó az iksz. Mindenesetre mi továbbra is hiszünk az angol csodában, egyetlen kételyünk a fáradó Parker-Gerrard középpálya, ami miatt elképzelhetetlen, hogy bárki ellen is pressinget tudjanak játszani. Marad tehát a hibátlan védekezésre épülő kontrajáték és a pontrúgások, ami aztán előbb-utóbb kevés lesz, és már jöhetnek is a tizenegyesek. Persze ezt ők nem is bánják majd, hiszen a torna előtt még a csoportból való továbbjutás is nagyon nehéznek tűnt.

 

Franciaország – Svédország 0-2

 

Hát, ezen a meccsen kissé beárazták a francia válogatottat. Sok kérdés merül fel a játékukkal kapcsolatban, amelyek megválaszolása meglehetősen nehéz. Egy biztos: a svédek megmutatták, hogy az ukránok elleni zakó micsoda kisiklás volt, emlékezhetünk, hogy az a meccs vidáman lehetett volna 2-2 és akkor most az ő továbbjutásukról beszélnénk. Vagy az angolok elleni meccs, amit megfordítottak és nagy balszerencsével buktak el. Végül is az ő szereplésük abszolút megszépül a franciák elleni játékukkal. Ibrahimovics gólja pedig örök emlék marad mindenkinek, de aki elfelejtené, az majd újra láthatja, amikor megkapja a 2012-es év Puskás-díját. A franciák eléggé semmilyennek tűntek támadásban, körülményesek, nem nagyon látszik különösebb koncepció felállt védelem ellen, olyan félkész stádiumban van ez a csapat. Folyamatosan hegeszti Blanc, variálja a középpályásokat.

 

A spanyolok ellen kutyanehéz lesz, de középpályájuk ereje van olyan, hogy ha jobb napot fognak ki, mint tegnap, akkor lehet esélyük.

 

 

2012.06.20. 14:28 futballsz'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr864600638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása