HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Magyar nemzeti állatjóst!

Miért pont nekünk nem jutott egyetlen paranormális jószág sem Noé bárkájáról, tán a magyar állat nem jósol úgy, mint a lengyel, vagy az angol? Előre a nemzeti állatjósért!

Dél-afrikai világbajnokság szépemlékű Pali polipjának médiasikere után várható volt, hogy az idei Eb-n jelentős fauna igyekszik majd megjósolni az eredményeket, és tényleg. A kínálat még Gerrard Durrellt is zavarba ejtené, a röfögő-trombitáló prófétákkal ki lehetne stafírozni egy kisebb állatkertet. Van itt kérem minden, lámától az elefánton át egészen a görényig, csak nekünk magyaroknak nem futotta egyetlen árva Túzok Taksonyra sem. Lemaradásunk főleg annak fényében égbekiáltó, hogy máshol selejtezőket kellett rendezni a nagyszámú jelentkező miatt.

Ez így tovább nem maradhat. Lehet, hogy nem mi adunk otthont az Eb-nek, mi több csapatunk sincs a tornán, de ettől még - sőt éppen ezért! - megérdemelnénk, hogy ne egy részeges ukrán disznó mondja meg nekünk, kire tegyünk az esti meccsen.

Bezzeg a boldogabb országokban kipróbált látnokok csordája készül bevetésre. Az angolok lámája, Nicholas például a Chelsea BL győzelmének megjövendölésével nyerte el a pozíciót, ahogy Citta, a krakkói elefánt is, neki ráadásul egy szamár, egy papagáj és egy másik elefánt ellen kellett bizonyítania rátermettségét. A németek természetesen nem tértek le a kitaposott útról, és maradtak a polipnál (Paulus aka. "II. Pál") az oroszoknál pedig egy rejtélyes selyemmajom lesz az orákulum, róla csak annyit tudni, hogy moszkvai lakos és valószínűleg jóban van Putyinnal.

Az egzotikumot preferáló médiahajhász megközelítésnél lényegesen szimpatikusabb számunkra keleti szomszédaink filozófiája. Ukrajna bizonyítja, hogy a megfelelő alany kiválasztásakor nem a származás fontos, hanem a karakter. Blohinéknál két szőrös látnok is tevékenykedik, Harkivban Frédi, a görény (Fred the Ferret) viszi majd csődbe a sportfogadást, Kijevben pedig egy névtelenségbe burkolózó disznó, akinek szavahihető források szerint misztikus képességei vannak, továbbá szereti a sört és gyakran néz együtt meccset a gazdával tévén, miközben kéjesen röfög (mármint a disznó).

Joggal gondoljuk úgy, hogy ilyet mi is tudnánk, sőt. A kontsruktivitás jegyében rögvest élnénk is néhány javaslattal, elképzeléseinket a korszellemnek megfelelően azonmód nemzeti konzultációra bocsátanánk. Bár részünkről egyértelműen az ukrán út tűnik követendőnek (olcsó és autentikus), a közízlésre és a média preferenciáira való tekintettel nem pusztán tősgyökös állatokban gondolkodtunk. Minekutána pedig pusztán csak átvenni valamit nem volna méltó a magyarság innovatív hírnevéhez, a sorsolás tekintetében csavartunk egy kicsit a zászlókkal díszített vájuk közt hezitáló barmok szürke egyhangúságán.

Íme az F’sznob jelöltjei és eljárásai:

Szilárd, a szürkemarha

Rögvest az egyik legnagyobb favorit, egyenest a Hortobágyról. Szilárdot az isten is erre a feladatra teremtette: igazi hungarikum, kinézete több mint imponzáns, mérete és rettentő szarvai pedig tiszteletet parancsolnak. Plusz előny, hogy még némi nomád misztikum is belengi, melynek segítségével a kommunikációs szakemberek könnyedén behozhatják a sámán vonalat. A jóslás menete felettébb látványos lenne főszereplésével. Meccsek előtt kivezetnék a Kilenclyukú híd közepére a mérkőző feleket képviselő 2 db. szurkoló társaságában. A megadott jelre aztán a két drukker futásnak ered a híd két vége felé, ahogy csak a lába bírja, majd elengedik Szilárdot. Akit üldözőbe vesz, az a csapat lesz a győztes.

 

Pelé, a puli

Az állat alkalmasságát úgy hisszük nem kell indokolnunk, a csupavarkocs eb személyében egy született sámánról beszélhetünk. A névválasztás kettős célt szolgál, részint fokozza a nemzetközi érdeklődést, részint garantálja, hogy a kutya legvadabb melléfogásai se okozhassanak csalódást. Lehet, hogy a többi állatnál rosszabb jós lesz, de keresztapját biztosan nem múlja alul. A sorsolás menete: mérkőzések előtt a juhnyáj egyik felét az egyik, másik felét a másik csapat mezébe öltöztetjük, majd jön Pelé és egy beígért kolbászért cserébe (Gyulai ®) kicsíp egyet a birkák közül. Az elkülönített állat dressze természetesen megfelel a leendő győztesnek.

 

Kálmán, a kecske

Legnagyobb előnye egyértelműen a szakálla, ami már önmagában is elég a mágussághoz. Mellette szól még, hogy viszonylag kicsi, könnyen szállítható, igénytelen és a tejcégek révén jó eséllyel találhatnánk hozzá szponzort. További előny, hogy a jóslás folyamatában jól kamatozna a faj közismert mindenevő képessége. Kálmán esetében a meccsek előtt nem kellene holmi tápokkal trükközni, simán kiraknak elé két mezt, amelyiket előbb elfogyasztja, az a válogatott lesz a győztes.

 

Csilla, a csiga

Csillát kifejezetten a szűkös anyagi körülmények közt tengődő magyar televízió számára találtuk ki. Olcsóságban verhetetlen, háza príma felületet biztosít a támogatók emblémájának, a jóslás pedig garantáltan kitölti a műsoridőt. A jövőlátás menetét illetően ezúttal nincs eredeti ötletünk, egyszerűen berakjuk haslábú sztárunkat két tál csigának való desszert közé, aztán izgatottan várunk. Gundel Takács Gábor kommentálásával remek műsor lehetne belőle.

 

Taksony, a túzok Vili, a veréb

Egy újabb költségkímélő megoldás. Olcsóságát leszámítva nem sok minden szól a kis mitugrász mellett, viszont kevésbé gusztustalan, mint a csiga. Talán úgy lehetne létjogosultsága jósként, ha nem ő választana az eledelből, hanem maga volna a táp. Mondjuk bezárjuk egy szobába két focimezes macskával, és amelyik bologabb képpel jön elő öt perc múlva…

 

Szilvi, a szúnyog

Most mindenki egy kicsit furcsán néz, de ha elmondjuk, hogy Szilvinek az adás keretében két nemzeti bikinibe öltözött fehérneműmodell közül kell kiválasztania a mérkőzés győztesét csípésével… Na ugye.

 

Molly és Wally, a két wombat feat. Tarlós István

Budapest főpolgármesterének vonzódása az állatkert ausztrál sztárjai iránt közismert. Mi maximálisan megértük a városvezetőt, ami cuki, az cuki. Éppen ezért volna kiváló választás a wombat, akinek ezek a plüss-izék se jönnek be, azzal nincs mit tenni. A jóslás pofonegyszerű, Molly és Wally beöltözik a mérkőző csapatok dresszébe, aztán elengedjük Tarlóst. Akit először ölel keblére, az a válogatott nyer majd a meccsen.

 

Kornél, a krokodil

Kornélnak csupa hátránya van, drága tartani, drága szállítani és kész életveszély a környezetére nézve, ugyanakkor egy ehelyt meg nem nevezhető államtitkárhelyettes gyermekének személyes kedvence, ennek következtében pedig szakmai körökben igen erős hátszele van. Névtelen informátorunk szerint szinte biztos, hogy ő lesz a befutó, állítólag a CBA már be is rendelt harminc tonna gumicukrot Kornél arcképével. A jövendölés processzusát illetően ötletünk sincs, ha lesz, eladjuk a győztes pályázónak.

 

Belzebúb, a barátkeselyű

Őshonos madarunk, ami sajnálatosan kevéssé ismeretes tény még a barátkeselyűk között is. Alig téved példány felénk manapság, pedig szerintünk sokat dobna a magyar pusztán, ha ezek a pompás madarak díszítenék az eget, Etyeken meg ráállhatnának a westernfilmekre. A visszatelepítés kezdeményezésére kitűnő felhajtás lenne, ha a mérkőzések felvezetéseként Belzebúb némi égi körözést követően rászállna az aktuális ellenfelek pechesebbikét szimbolizáló dögre. Unikális szárnyasunk ugyanis természetéből fakadóan nem a győztest mutatná meg, hanem a vesztest.

 

Helmut, a harcsa

Első hallásra furcsa választásnak tűnhet, de kommunikációban jártas szakembereink esküsznek rá, hogy némi ráfordítással újrapozícionálhatnánk legböszmébb halunkat. A balatoni bajszos delfin egyszerre lenne menő, intelligens és magyar. A reklámfilm speciális trükkjei igényelnek egy kis befektetést, de mindez busásan megtérülne. Az eredmény: instant világhír Helmutnak és rajongókkal telt zimmer ferik Akarattyától Zánkáig. A jóslás keretében delfinünknek két zászlókkal díszített karikát dobunk a siófoki iszapba, ő pedig minden agyi kapacitását összeszedve kiválasztja a győztes gumigyűrűt, és megeszi.

 

Pannon puma

Néhány éve még biztos favoritnak számított volna, manapság viszont árnyéka önmagának. Teljesen lefogyott, kihullott a szőre és már rég nem ugrál. Igazából csak kegyelettel vegyes nosztalgiából került a potenciális jelöltek listájára, hiszen mozogni is alig tud, választani meg… Jósként tehát fel nem merül, viszont Belzebúb műsorszámában még volna számára egy hasznos szerep.

 

 

2012.06.01. 00:39 futballsz'

3 komment

Címkék: magyar eb 2012 állatjós

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr74558371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Towelie's towel 2012.06.01. 14:32:25

Óriási és minőségi választék!!! Döntést hozni szinte lehetetlen, de muszáj :)

Zoltáng 2012.06.02. 17:32:06

Muslicák vs színes hordók? Valamint döglégy kis koktél zászlós kakikupaccal? Igazi döglégyre gondolok, nem Gengszter Zoltánra...

Káoszlovas 2012.06.06. 21:59:58

Hát ez rohadtnagy:DD BELZEBÚB FOR JÓS:D
süti beállítások módosítása