HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

ESÉLYEK II. - PREMIER LEAGUE

Az utolsó fordulók sorsolása alapján megpróbálunk jóslásokba bocsátkozni a végkimenetelt illetően, színpompás ábrainkból szinte sugárzik a jövő. A jóslást saját mulatságunkra végezzük, a mellékelt színkódolt táblázatok viszont mindenkinek jól jöhetnek, akit érdekel, hogy az eleje és a vége milyen helyezésben reménykedhet a zárásnál.

Bejegyzést a hétközi forduló előtt írtuk. Hogy lássék milyen becsületesek vagyunk, számtalan tévedésünk nem töröltük, csak javítottuk, áthúzott kijelentésekkel és vastag zöld korrigálásokkal illusztrálva, hogy a labda gömbölyű (csereszabatosan: ettől szép játék a futball).

 

Korunk sztárligájában már eldőlt eldőlni látszik a bajnoki cím sorsa, Sir Alex a wigani botlás ellenére megint elképesztő tavaszt hozott össze, már aligha lehet behozni a Manchester United 8 5 pontos előnyét. Az egymás elleni meccsen nagyvonalúan a City győzelmét jósoljuk, de még így is simának az United tűnik a befutó esélyesének.

 

A két BL helyért már nagyobb harc várható. Jelenleg 4 7 pont választja el a négy csapatot egymástól és lesz még Arsenal-Chelsea, valamint Chelsea-Newcastle. Ettől függetlenül sajnos ki kell ábrándítanunk mindenkit, aki nagy változásokra számít a befutót illetően, hiszen a mi kristálygömbünk egyértelműen az Arsenalt és a Tottenhamet favorizálja. Hiába röhejes már-már a Tottenham bénázása az utóbbi időben (legutóbb januárban sikerült kétszer győzniük zsinórban!), egyszerűen mérhetetlenül könnyű a sorsolásuk, ezt még Harry for England Redknapp se tudja elbaltázni. Bár jó hátradőlve figyelni, ahogy magyarázza a bizonyítványt hétről hétre, de a kiesőcsapatok elleni botladozás azért túlzás lenne ezzel a kerettel. Az általunk sokszor földbe gyalult Wenger viszont újra megmutatja, hogy a szaporodó ráncok mögött némi tudás is lapul, hiszen az Arsenal a gyenge kezdés után bebizonyította, hogy a harmadik legjobb csapat a Premier Leagueben. A Newcastle fantasztikusan teljesít, abszolút csúcsteljesítményt nyújtottak szinte végig, és minden igazolásuk telitalálatnak bizonyult, a télen vett Demba Cissé például nyolc mérkőzésen 9 kilenc meccsen 10 gólnál jár, nem nagyon emlékszünk jobb bemutatkozásra a ligában. Mindezért jutalmuk az 5. hely lehet (és hogy nyáron a nagyok szétkapják a keret). Ez viszont azt jelentené, hogy a Chelsea csak 6. lesz, ami égbekiáltó szenzáció, és nagy pofon Abramovicsnak.

 

Vessünk egy pillantást az alsóházra is, ahol öldöklő küzdelem folyik a bentmaradásért. Idén biztos, hogy lesz olyan csapat, akit a végén sajnálni fogunk. A Wolverhampton nem tartozik ide, szerintünk évek óta csak ballaszt voltak a ligában, de például a szezonról szezonra houdiniző Wigan Athletic távozása igenis fájni fog, hacsak nem szállítanak a Manchester ellenihez hasonló meglepetéseket, és a QPR, Blackburn, Bolton hármas egyik tagját is hitetlenkedve búcsúztatjuk majd, hiszen jó (bentmaradós) keretekkel rendelkező csapatokról van szó. Viszont el kell fogadni, hogy idén elképesztő erős volt a Premier League középmezőnye, a jelenleg itt tanyázó csapatok többsége magához képest ellenállhatatlanul teljesített, főleg tavasszal. Az Aston Villát nehéz lesz megfogni, de hogy rajtuk kívül még melyik két csapat marad bent, azt csak az utolsó forduló dönti el.  Igazi DRÁMA várható! Érdemes lesz figyelni Bogdán Ádám és a hétközben hatalmas gólt vágó Buzsáky Ákos szereplését a komoly teher alatt.

 

Táblázat kicsiben (táblázat nagyban)

 

Letölthető exc' perverzeknek

Jön: La Liga

2012.04.13. 12:56 futballsz'

2 komment

Címkék: chelsea bajnokság angol united táblázat wigan bolton arsenal manchester city jóslás elp newcastle blackburn buzsáky qpr bogdán wolverhampton cisse demba

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr394407768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maldini-közeli 2012.04.13. 16:05:51

letölthetővé teszitek az excelt? van egy ilyen finom szakmai perverzióm...

nem tudom, látom én a sorsolást, de még mindig úgy érzem ez a mostani chelsea oda fog érni,l megtáltosodtak mióta nem akarnak edzőt buktatni. Spurs kettőt botlani fog még a fentieken túl, chelsea minimum leikszel arsenallal és már meg is vannak.

andrebbe 2012.04.13. 21:26:36

A hatso szekcio nagyon durva! Szerintem osszessegeben tobb pont fog kelleni a bentmaradashoz! a bentmarado meg bravurgyozelmeket fog jegyezni!!! 37 pont kell a bentmaradashoz!
süti beállítások módosítása