HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Jól nézek ki, gazdag vagyok és nagy játékos

 

"Nem szeretnek, mert jól nézek ki, gazdag vagyok és nagy játékos."

Cé Ronaldó nyilatkozta ezt tegnap a zágrábi éjszakában, a kérdésre, miért utálják őt a szurkolók, amerre csak jár. Annak, hogy senkit nem lep meg a mondat gazdája, nyilván semmi köze a dologhoz. 

A felháborodott szupersztár szavait eddig csak egy paródiában tudtuk volna elképzelni. Indulata, tekintve a véres bokát és a bíró tevékenységét, érthető. A gőg viszont gyerekes. Amúgy meg tessék átugrani a kapust. Legyünk őszinték, a labdával elismerésre méltóan vagány zágrábiaknak védekezésben jó pár felháborító megmozdulásuk akadt. Különösen Leko stoplisa lebegett Damoklész kardjaként a madridi pályafutások felett, hogy Coentrão miként úszta meg Véber Gyuri tragikus sorsát, még a lassításból sem értjük.  

Egyébként a királyiak leginkább maguknak köszönhetik, hogy a hazaiak fanatikus hangulatban küzdötték végig a kilencven percet. Ha az elején tisztesen odatették volna magukat, és lőnek pár gólt, valószínű hamar illant volna a lelkesedés. A támadásban könnyelmű, védekezésben szellős Madrid ideális táptalajt biztosított a Dinamo se istent, se embert nem ismerő mentalitásának. Nem lehet szó nélkül elmenni mellette, milyen önbizalommal futballozott a Zágráb. A hazai játékosok kifejezetten erőltették az egy-egyeket, szórták a cseleket, beindultak a területekre, számtalan szép akciót vezettek, ziccerig jutottak, egyszóval: imponáltak nagyon. Még a védők is, a középhátvéd Domagoj Vida például, úgy a hetvenedik tájékán a saját tizenhatosából indulva vagy ötven méteres szólóval cselezte át magát a madridi letámadáson. Kár, hogy a tisztelet és nagyrabecsülés érzését időről-időre szétfoszlatta bennünk a mentőt sejtő szörnyülködés.

Mérkőzés kapcsán néhány pályán kívüli kuriózum is szót érdemel, Ronaldón túl. Például José Mourinho, aki tán az eltiltása ellen tiltakozva jelent meg olyan szerelésben a VIP szektorban, mintha a legutóbbi edzés óta nem öltözött volna át. Ha nem ez lett volna az ok, hanem egyszerűen csak a figyelmet szerette volna elkerülni, akkor a baseball sapka különösen jó választásnak tűnik beolvadni az öltönyösök közé. Netán pizzafutár álruha? Persze tudjuk mi jól, hogy egyszerűen csak sz'rt az egészre.

Aztán ott volt a stadion, a szebb napokat megért Makszimir. Hát ilyet mi még az életbe nem láttunk, hogy a lelátó ennyire távol legyen a pályától. Nem a szokásosan lelombozó olimpiai rekortánról beszélünk, hanem végtelen szürke űrről. A közvetítés alapján a meccset játszhatták volna akár a holdon, vagy a NASA valamelyik gigantikus földalatti bunkerében, a nézőtér ugyanis egy pillanatig sem fért bele a képbe. Zöld téglalap és azon túl beton, meddig a szem ellát. Horizonton néha felsejlik egy függőleges fal. Az emberi élet egyetlen nyoma egy matchboxnak ható ambulance valahol a kapu mögötti messzeségben. Szürreális.

Végezetül a Digi szakértőiről tömören, ha megengedik. Hárman voltak, Bánki József a riporter szavait acélozta szakmai oldalról, míg a stúdióban Sallói-Urbányi játszottak az idegeinkkel. Dodó teljesítményét ékesen sommázza, hogy egy perccel a lefújás előtt azon aggódott, nehogy a spori egy rossz ítélettel lerontsa az eladdig hibátlan működését, élete legjobb meccsén. De legalább elfogultsággal nem lehet vádolni, mivel a brutális belépőkön túl a horvátok egyetlen egyéb megmozdulását sem regisztrálta. Gyakorlatilag úgy hozta le a kilencven percet, hogy egyszer sem tért ki a hazaiak teljesítményére. A szünetet és az összefoglalókra való várakozást a két István tette fájdalmassá. A koreográfia szerint az egyik mondott valamit, aminek nem volt semmi értelme, a másik pedig szóról szóra megismételte. Lényeg, hogy körülményes legyen, elfogult és ne arról a mérkőzésről szóljon, amit láttunk. Lefújás után egy pillanatig tartott eljutniuk Messi-ig és a Barcelona szapulásáig, amellyel aztán el is voltak, mint Floki a lábtörlővel. Ez már valami krónikus elmeállapotra vall, hogy mindenről ez jut az eszükbe. Talán még a p'náról is. Tisztelettel javasolnánk a csatornának, hogy az üresjáratokat inkább töltsék ki órával és liftzenével, vagy akár egy meztelenül gitározó Benkő Dániellel, de ezt ne.

Délután taljánkodunk, benne grande Napoli és Interes jeremiáda.

A meccs összefoglalója:


 

2011.09.15. 11:31 futballsz'

6 komment

Címkék: real bl mourinho közvetítés didi dinamo zagrab

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr553229146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maldini-közeli 2011.09.15. 14:45:07

Sousa - Borbola afférra valami reakció? Sousa hárítása is elég jó.

Bor(bola)

bög 2011.09.15. 15:55:48

nagyon jó, mindennel (stadion, szakértők, maga a meccs) egyetértek.

bög 2011.09.15. 15:57:20

állat avatar mellesleg:)

Csak a Kisposzt! 2011.09.15. 18:41:13

Cé legalább kicsit megérezheti, milyen a Barcás játékosoknak, amikor a Real ellen játszanak!
süti beállítások módosítása