HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Egy visszavonult középpályás margójára

labda pfz.jpg

Szigorúan futballszakmai töprengés Orbán Gáspár visszavonulásáról, avagy a pitiáner politikai vonatkozások helyett beszéljünk végre az ügy tragikus mélységeiről és húsbavágó tanulságairól.

Egy tehetségesnek mondott pályafutás immár örökre derékba tört kérdőjel marad. Orbán Gáspár, a Puskás Videoton Ferenc Akadémia Felcsút FC középpályása alig 22 évesen úgy döntött, hogy végleg szögre akasztja profi karrierjét. Egyik pillanatról a másikra, minden előjel nélkül. Nem volt sérült, nem bontottak vele szerződést, még csak nem is tért meg hirtelen valami furcsa szektába, és költözött a Börzsönybe remetének. Ha ez történt volna, szavunk se lenne, csak sajnálkoznánk, esetleg csodálkoznánk a dolgon. Gáspár azonban egyszerűen feladta. És ez bizony hatalmas kudarc, méghozzá nem is elsősorban övé, hanem az egész magyar futballé. Miközben a magyar edzők évtizedek óta másról sem tudnak beszélni, mint a kiválasztás fontosságáról, íme itt egy fiatalember, akiről a beleölt sokezernyi munkaóra után egyszer csak kiderül, hogy mentálisan tökéletesen alkalmatlan a rá nehezedő nyomás elviselésére.

Bár Gáspárt személyesen nem volt módunk megfigyelni, nyilván kiemelkedő adottságokkal rendelkezett, máskülönben nem kerülhetett volna ifjú labdarúgóként az ország legambiciózusabb terveit szövögető futballbirodalmába. Persze mindenki tudja, hogy a magyar utánpótlásban bizony vannak olyan klubok, ahol a tehetség megállapításakor a gyermekek képességeit beszorozzák a szülők jövedelmével, abban azonban egészen biztosak lehetünk, hogy Fehérvárott és környékén ez nem merülhet fel. Már a feltételezés puszta gondolata is szentségtörés, hogy ott, ahol a magyar futball, sőt az ország jövőjének felvirágoztatásán munkálkodnak, ne csak és kizárólag a "saját érdemei alapján" döntsenek valaki mellett vagy éppen ellene.

Gazsiból tehát már ifjan is kellett, hogy süssön, ragyogjon valami egészen különleges képesség, amitől épp ő kerülhetett be a kiválasztottak szűk elitjébe, és nem valaki más a sok ezer szintén tehetséges korabeli srác közül. Valamit látnia kellett benne a Videoton szakembereinek, amikor gyermekként a csapathoz vették, amikor felnőtté válván orra alá dugták első profi szerződését, amikor bemutatkozhatott az NB2-ben, majd némi oda-vissza kölcsönadás után - amely nyilván töretlen fejlődést szolgálta - pályára léphetett a legfelsőbb osztályban.

És ha mindez nem lenne elég bizonyíték, 2014 februárjában nem máshol, mint a Puskás Ferenc aurája alatt regnáló szakrálorganikus feltámadásközpontban gondolták úgy, hogy Gáspár szerződtetésével kerülhetnek közelebb áhított céljaikhoz. Aki egy kicsit is követi a magyar futballt, az tudja, hogy Felcsúton egy egészen különleges kísérlet zajlik, amelynek keretében szinte kizárólag a saját nevelésű fiatalokra fókuszálnak, igazolni legfeljebb csak kész játékosokat igazolnak, hogy legyen kitől tanulni a sihedereknek. Tavaly is csak alig egy kezdőcsapatnyi befutott, esetenként válogatott játékos került ily módon a klubhoz, akiket aztán a jövő reménységei egész évben buzgón tanulmányozhattak az erre legalkalmasabb helyről, azaz a kispadról. Ebbe a koncepcióba került, mintegy generációs hídként, sőt nyugodtan mondhatjuk: példaképként Orbán Gáspár, aki saját tehetsége és elszántsága révén felverekedte magát a csúcsra. Aki akkor is bízott magában - és klubja is benne - amikor a korosztályos bajnokságokban rendre csak csereként léphetett pályára, sőt legtöbbször még úgy sem. Aki felnőttként 11-szer került a kezdőcsapatba az elmúlt három szezonban összesen, mégis mindenki tudta, hogy egyszer még viszi valamire. Ennek a szimbóluma volt az a bizonyos februári szerződés, amelyre gondolva  a legreménytelenebb percekben is vigaszt és erőt meríthettek a PFLA növendékei, hogy sosem szabad feladni, hogy hiába tűnik kilátástalannak a helyzet, mindig van kiút, hiszen neki is sikerült.

Erre eltelik öt hónap, és puff neki - visszavonul. Miért? Mert nem bírta a nyomást, a reflektorfényt és legfőképpen azt, hogy az apjához hasonlítják. Mintha előbbi kettő nem lenne szerves része egy profi labdarúgó életének, és mintha az apja Johan Cruyff volna, nem egy nevesincs amatőr focista az Erdért SE-ből. Mert annak, hogy a papa civilben olykor miniszterelnök, Gazsi pályafutásához ugyebár semmi köze.

Orbán Gáspár - ezen nem aggódunk - hamar túl fogja tenni magát a dolgon, de mi lesz a felcsúti gyerekekkel? Ki magyarázza majd el nekik, és főleg miként, hogy ilyen létezik? Hogy egy példásan induló karrier egyszerre semmivé válhat, hogy egyik pillanatról a másikra elpárologhat az örök szerelem, és a zöld gyep helyett valaki teljes erővel magánember akar lenni, semmi más. Zsebében a szerződéssel, amiért ők akár az életüket is odaadnák. Legfőképpen pedig: miként lehetne kárpótolni azokat srácokat, akiktől Gáspár elvette a helyet, és ezzel elvette az álmaikat? Cserébe a sajátjáért, amely tán soha nem is volt igazán övé.

2014.07.19. 13:54 futballsz'

66 komment

Címkék: Felcsút Videoton FC PFLA Orbán Gáspár

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr146523531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.20. 11:04:01

Szerintem ha valaki tehetséges, az 22 évesen nem a Felcsút FC, hanem a Barcelona, de minimum a PSV labdarúgója. Illetve magyar viszonylatban stabil NB1-es kezdőjátékos. Nem volt itt semmiféle karrier, amit nagyon föl kellett volna adni.

de let e ... 2014.07.20. 12:04:01

Ugyan már ... miféle tehetségről meg karrierről van itt szó ? A cikkbeli felsorolás sok mindent mutat csak tehetséget nem , a kispadon ücsörgés egy kényelmes pénzkereseti forrás volt a fiúnak , miközben büszkévé tette apukáját . A papa elvitte a foci vébé döntőjére , ahol szembesült az igazi klasszisok tehetségével és elszégyellte magát...

röf 2014.07.20. 12:51:49

Van még csámcsognivaló ezen a cupákon?
Vagy az idén ennyi jutott a jóképességű ellenzéknek, aztán ezzel kell beérni karácsonyig....
Sivár, nem kicsit....

campobaszo 2014.07.20. 13:06:15

A csúcson kell abbahagyni! Gazsi ott volt a VB-döntőn,mi kell több?

Dr. Smart 2014.07.20. 13:12:34

Jo iras.
Az, hogy az olvtarsak nemelyike nincs tisztaban azzal, hogy mi is a szarkazmus azzal ne is torodjon a poszt iroja.
Gratula.

flander 2014.07.20. 13:18:38

@Dr. Smart: Én sem igazán értem, hogy ez az apróság, hogy nem tűnt fel szinte senkinek :D

Netuddki. 2014.07.20. 13:29:02

Visszavonul? Akkora fa lába van, hogy az apja úgy döntött nem égeti magát tovább vele. Amúgy is csak a kispadon szokott üldögélni.

alte trottel 2014.07.20. 13:35:03

@röf:
Májdír cöf-cöf-cöf, kisülhet az a két kancsal, csipától alig látszó szemed, hogy van pofád politikát belevinni ebbe a katartikusan súlyos ügybe! (ha az étteremben eléd teszik a spenótot tükörtojással, akkor is elkezdesz rikácsolni, hogy le a sötétzöldekkel, le a sifferrel és még toporzékolsz is?
Vedd tudomásul, hogy itt rajtad kívül mindenki megkönnyezte ezt a szép írást! Mi, politikamentesen focirajongók mélyen átérezzük szegény Gazsi dilemmáját! Te érzéketlen tuskó, próbáld meg felfogni, mekkora vívódás előzte meg ezt a súlyos döntés! Egyrészt a szerény és páratlan tehetségű fiatalember ott áll a világkarrier kapujában, egymást lökdösik félre ajtajában a legnagyobb, leggazdagabb klubok játékosügynökei, viszont megszólalt az az áldott jó szíve és álmában még Olajbanfőtt Szent Genovéva is megszólította, hogy "Gáspár, neked kell átvenned néhai Albert Schweitzer elárvult helyét, de nem orgonálnod kell, még kevésvé allöveteket osztogatni, nem, kedves Gáspár, neked labdarúgni kell megtanítanod szegény fekete lurkókat!"
És Ő hosszas vívódás után döntött! Ott hagyta a világi hívságokat, ott az eurotízmilliókat, ott a lába elé omló szemérmelen nőszemélyek hadát és választotta az igaz utat!

dr doktorka 2014.07.20. 13:43:53

Egy tehetségtelen léhütő visszavonult a kispadtól?

jaj mekkora tragédia ez!

Külön röhej, hogy ebbe a bérkommandóval összesufnizott, szedett-vedett felcsúti röhej csapatnál se vitte többre a vizesüveg hordozónál.

De a lényeg: a kis orbáncka megbukott, most jöhet az öreg orbánc bukása.

dr doktorka 2014.07.20. 13:50:47

Amúgy meg mennyire röhej, ahogy Orbánya elvtárs foci világa viharos sebességgel omlik össze. Miközben a marhája azt hitte, hogy a stadionépítés meg a képzetlen magyar edzők által idomított utánpótlásból lesz itt pár éven belül a Csempionz Líg, meg VB meg EB magyar csapat, a valóság az, hogy a magyar focit is jól elrohasztották a fidióta barmok rövid pár év alatt:

A milliárdos támogatással épült mezőkövesdi stadion ott rohad az NB 2-ben azzal a 300 nézővel. És nem ez lesz az utolsó.
Az utánpótlás csodának szánt Puskás Akadémia a a máshol eladhatlan kivénhedt öregek meg tehetségtelen pubertások lerakóhelye.

Ehhez se ért Orbánya, de legalább évente sok milliárd forint közpénzt lop el ennek a fosnak a fenntartására.

Pan Modry 2014.07.20. 13:50:49

@röf:
Azert csamcsogunk mert a vb donton volt par korahuszas eveiben jaro focista, mustafi, schurrle, gotze, es igen, orban gaspar is ott volt, ez egy igencsak neves nevsor, a vip paholyban oLYANOKAT nem hivtak meg mint az ugyancsak fiatal Varane, ez is bizonyitja hogy orban gaspar mennyire tehetseges.

2014.07.20. 14:21:32

"derékba tört kérdőjel"
te sem stilisztikát tanítasz az egyetemen.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.20. 14:39:16

@Dr. Smart: Az a baj, hogy itt már a kazmus is szar. Bezzeg régen!

röf 2014.07.20. 14:40:23

@Pan Modry:
"Azert csamcsogunk mert a vb donton volt par korahuszas eveiben jaro focista, mustafi, schurrle, gotze, es igen, orban gaspar is ott volt, ez egy igencsak neves nevsor,...."

Lófszt.
Azért csámcsogtok, mert nincs aktuális problémátok, csak ez a nagy horderejű blogrotty.
Hamm hamm....
Jó ez nektek még pár hónapig...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.20. 14:53:24

Már írtam máshova, így csak ctrl c:

1.
kettétörte?!

Még el se kezdődött az a fene nagy karrier.

ill 2.:

sírva röhögtem a visszavonulásának hírén. :D

Nem vonul ő vissza sehonnan, visszavonulni sikeres karrier után lehet. Ő szimplán abbahagyja a kispadon üldögélést.

Hefe 2014.07.20. 15:03:44

szolt neki a papa, hogy: fiam, be kene mar iratkoznod a diktatorkepzobe.
Ezek utan a gázsi gyerek beiratkozott a diktatorkepzobe.

Borogy 2014.07.20. 16:13:48

Egy folyoson hallott beszelgetes alapjan azert vonul vissza, hogy Koztarsasagi Elnok legyen belole es a Schmitt Pál ex-koztarsasagi elnok /Dr foga segiteni e szakiranyu diploma megszerzeseben.

Misi56 2014.07.20. 16:24:52

@de let e ...: A cikk kissé ironikus!De nagyon jó
ebben a műfajban!

Misi56 2014.07.20. 16:25:45

@röf: Miért viszel bele politikát???

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.07.20. 16:28:53

A többi is visszavonulhatna.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.07.20. 16:30:18

@röf:

Tudok szerezni Igazi Orbánszart, kérsz?

Misi56 2014.07.20. 16:32:41

@röf: 1000 lenne. A fidesz szó generálja.Lopás,hazugság,csalás!!!Van itt bőven. Úgyhogy ennek az "ügynek" talán ti örűltök a legjobban.

röf 2014.07.20. 16:50:33

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Tudok szerezni Igazi Orbánszart, kérsz?"

Ne izgasd föl magad.
Toporzékoltok itt, mint valami fosos kölök...
Tele van veletek az Index minden köcsög blogja, itt habzik a szátok reggeltől estig.
Csak nyugodtan.....
www.youtube.com/watch?v=n5xI6wQH3sA

Gyorgy Nagy 2014.07.20. 17:34:53

Rőf is a szoposok és nyalósok közőtt van.a paraszt gyerekkel màr nem kell foglalkozni.

röf 2014.07.20. 17:40:16

Sivár népség, huj huj huj
rábasztatok, huj huj huj
hess picsába huj huj huj

ezt most találtam ki, de nagyon találó:):)

KoNor_engineer 2014.07.20. 19:04:38

Orbán Gazsi a csodás karrierjét a VB döntővel koronázta meg. Eldöntötte, hogy 4 év múlva ismét ott lesz, de immár vezérként. Éppen ezért lesz belőle a nemzeti csapat szövetségi kapitánya (nyugi, pár nap és bejelentik). Először EB döntőig vezeti a csapatot (2016), majd jöhet a Konföderációs Kupa (2017) és végül a moszkvai VB döntő (2018). Ezek tudatában már nem is olyan meglepő, hogy visszavonult, hogy ezáltal egy magasabb szinten kamatoztassa tudását.

Vaaaaagy.... a kis hipszterhülyegyerek megunta a zöld gyepet és inkább valami másik "zölddel" futna be. Vagy szívná le tüdőre, naponta többször is. Vagy mindkettő.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.07.20. 21:13:18

Basszátok+! Utálom Orbánt, de a fasznak nem lehet békén hagyni a fiát? Nem qrvára tökmind1?
Lehet a kölyök tisztában van a képességeivel, tele a töke a focival, csak az apja sok talpnyalója telebeszélte a fejét.
Szembeszegült az apja ambícióival, a talpnyalók hízelgésével. Szerintem ez korrekt. Hagyjátok békén!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.07.20. 21:17:15

@röf: Van itt másik cupák.
Államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 május 24317 milliárd

okleveles naiv 2014.07.20. 21:20:22

Remek írás, szarkasztikus, irónikus humor - viszont pár Komment Elek nem veszi a lapot, tán sötétben vannak? :)
A zárómondat pedig zseniális.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.07.20. 21:35:12

@okleveles naiv: Ne röhögtess! Itt az álmokat nem a Gazsi veszi el, hanem a gazdag papák, akik meccsenként 50 ezret dugnak az edző zsebébe hogy játsszon a kölkük. Fingod nincs arról mi megy az utánpótlásban.

béla a görög (törölt) 2014.07.20. 21:38:37

Ez irónia akarta lenni, értem.
DE és most perverz dolgot teszek - mondok 1 momdatot a kölök védelmében:
Halkan megjegyzem, hogy az sem utolsó dolog ha valaki rájön, hogy valamiben nem jó, nem is lesz jó megérti mi a különbség az álmok és a realitás között és elfogadja azt.
Kivételesen veszem a fáradságot nem az apjára gondolok és a kölök saját döntésében megelőlegezem, hogy csak ez a felismerés játszott közre és azt mondom korrekt. (ami nálam pozitiv dolog)
---
Emiatt a felismerés miatt veszett el a XX. század legnagyobb dobosa - ÉN :D :D

2014.07.20. 21:56:10

@röf:

Most miért mondod. Szabadság téren óbégatni, meg Orbán Gáspározni tök progresszív. Sorra nyerik vele a választásokat :)

2014.07.20. 21:59:48

Apropó, heller ágnes nyilatkozta már a gázai palesztinokkal kapcsolatban, hogy "no one was shot"? Ő ebben szakértő.

okleveles naiv 2014.07.20. 22:13:44

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Hiszen éppen az a lényeg, h nem az ő álma volt... :)

Alick 2014.07.20. 22:14:07

Hááát valahol megértem Gazsit... Vilmos herceg is kénytelen volt lemondani a brit légierőnél a pilóta karrierjéről a magasabb feladatok érdekében...

samot 2014.07.20. 22:25:11

Azért sokàig huzta mint C vitamin!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.07.20. 22:29:13

Mondták, hogy fejlődni fog a labdarugás.

Hát most fejlődik.

Ennyi.

_most_ 2014.07.20. 23:02:11

hát igen szomorú, hogy miközben az oktatásba számolatlanul öntik a pénzt, a focira már csak fillérek jutnak, így történhet meg, hogy az ilyen korszakos tehetségek, mint Orbán Gáspár elkallódnak, mire sors vár rá ezek után, elvégez egy egyetem, diplomát szerez, ez óriási visszalépés egy focistának.

miskolc 2014.07.20. 23:22:37

Az írás minden sorából sütött az az, na mi? Hát ez kurvára ironikus volt. Hülye fasz.

hopptarisznyarák 2014.07.20. 23:44:25

Csak azért klikkeltem ide, mert a "szigorúan futballszakmai töprengésből" azt gondoltam, hogy valaki tényleg beszámol arról, hogyan is focizik a kis Orbán. Erre van képe a poszternek leírni, hogy amúgy egyszer sem látta.. Hát kösz! Semmivel nem vagy különb, mint a narancsbárók!

hopptarisznyarák 2014.07.21. 00:01:57

aki most bőszen Orbánozik, az emlékezzen Megyó lányára, akivel elhitették, hogy jó riporter.. és még műsort is kapott. T-akták. (Tornóczky Anita)

Gyűrött Papír 2014.07.21. 00:16:09

Egy lövés nélkül megadta magát!? Ha viszont nem nagy kedve, tehetsége van a focihoz, de erőltették, akkor meg hazavágták szegényt. Egy gyereknek fontos, hogy legyen valamije, amiben jó, és örömmel csinálja. Legyen az szalvétagyűjtés, vagy gombfoci. Apuka kedvéért végzett öröm nélküli foci...
Ha így van, akkor egy kicsit azért sajnálom. Az ember nem válogathatja meg a szüleit.

Élet a hitel után · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2014.07.21. 00:40:54

Az utolsó mondat a lényeg.

Jó írás, gratula.

Még talán annyit, hogy aki az ELTE jog-on tanul, az tudja, hogy a két pályafutás egyszerre nem megy.

Ez is benne lehetett a döntésben.

huong 2014.07.21. 03:25:55

@hopptarisznyarák: ja, genya szoveg ez, ez nem ironia, hanem mero rosszindulat, amit a politikai/foci helyzet allapota sem ment fel: ugyanaz a ruppotlan indulatot mutatja, mint az ellenerdekelt.

Legmegengedobb velemenyem is az lenne, h a cikk ingadozik a sunyi genyasag es a cinizmus kozott.

Kifejezetten az 'unortodoxok' parja: 'ortodox' lehet a blogger

felcsutisuttyo 2014.07.21. 05:40:08

Gázsi, szégyen, hogy olyan a foci tudásod, mint az apád országvezetése..mi? .SZAR. Nemzeti Szar! Apád nem hagyja abba vele abbahgatják majd..mint a Ceausescuval.....

röf 2014.07.21. 06:30:24

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:
"Most miért mondod. Szabadság téren óbégatni, meg Orbán Gáspározni tök progresszív. Sorra nyerik vele a választásokat :)"

Jah, értelek.
Ebből az áspektusból tök igazad van.
Amúgy rájöttem, szeretem olvasgatni itt az Indexen a törzsgárda kommentelőket.
Előző este megnézik az ATV-n, másnap mi legyen a véleményük.
Marhajó....

saci02 2014.07.21. 08:16:57

@Élet a hitel után: Ezutan marcsak annyi a kerdes, hogyha az kulfoldre tavazo egyetemistak utan vissza kell fizetni a kepzesukbe beleolt milliokat, akkor ugye most Orban apuka is utal! Mert igy ennek a 'palyafutasnak' nem volt semmi ertelme...

Az utalast illetoleg biztos van torveny, hogy szegeny akademistaknak nem KELL visszafizetni, bar valoszinuleg tobbe kerult, mint egy orvos kikepzese...

Tetszik ez a kettos merce.

Leonard Zelig 2014.07.21. 08:32:58

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Bocsi, de mi - értsd: adófizetők - utaztattuk ki pár milláért a trónörököst, akkor talán kritizálhatjuk is.

alte trottel 2014.07.21. 08:35:58

@röf:
Figyu cöf-cöf-cöf!
Kurvára le vagy maradva, kérj egy újabb brosúracsomagot a Lendvayból, mert még belefutsz egy elcicerélt nagy tasliba!
A Hit Gyülekezete (az ATV tulajdonosa) már évek óta nem feketeseggű, hanem haveri egyház!

sTormy 2014.07.21. 08:39:37

Az utolsó előtti bekezdéshez azért hozzáfűzném, hogy Cruyff fia harminchat éves koráig focizott, finoman szólva nem alapemberként ugyan, de megfordult a Barcelonában és a Manchesterben is, aztán ott volt az Alavésben a Liverpool ellen 5-4-re elvesztett emlékezetes UEFA kupadöntőn.
(Értem a tréfát, meg szeretem is, csak kekec vagyok.)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.07.21. 09:05:54

@Élet a hitel után: Tényleg a sok diplomás, PhD Dr.-i címmel rendelkező pólós az csak véletlenül lett diplomás. Csak néhány név : Szívós, Faragó és a többiek.
A tanulás és a sport csak a fociban zárja ki egymást.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2014.07.21. 09:44:11

@sTormy: "Jó beadás... GÓL! Négy-négy Jordi Cruyff!!!" (fejhangon) Hát lehet elfelejteni azt az Alaves-Liverpoolt?!

röf 2014.07.21. 10:02:06

@alte trottel:
"Kurvára le vagy maradva, kérj egy újabb brosúracsomagot a Lendvayból, mert még belefutsz egy elcicerélt nagy tasliba!
A Hit Gyülekezete (az ATV tulajdonosa) már évek óta nem feketeseggű, hanem haveri egyház!"

Na most őszintén... kellett Orbánnak a zsidó világkongresszus..?
Kell ez az űbertolerancia?
Tökömet.
A csürhe ugyanúgy hajigálja a tojásait, mintha mi sem történt volna...

alte trottel 2014.07.22. 00:26:07

@röf:
Te cöfike! Rádférne egy alapfokú vallásismereti szeminárium, mert rémesen hülye vagy!
A Hitgyüli egy KERESZTÉNY szekta, csak annyi köze van a zsidókhoz, hogy a Bibliát tartja a szent könyvének.

(megtalálják Krisztus bizonyítottan eredeti vérét a keresztfa egy darabján és a legnagyobb GMO labor klónozza, a nagy világvallások vezetőinak alázatos s örömtől repeső figyelme mellett. Megszületnek a kisdedek, majd pár év múlva felháborodottan zúg a kórus: Basszátok meg, hiszen ez ZSIDÓ!)

states1 2014.07.22. 07:18:56

Orbán létrehozott egy fociakadémiát, ahol többszáz, ezer gyerek tölti, fogja tölteni értelmesen a szabadidejét, és ez még akkor is így van ha soha egyikből sem lesz nemzetközi mércével mérhető játékos. Te mit tettél le az asztalra, mit tettél a magyar fociért, bazmeg, azon kívül, hogy itt álnéven orbánozol? Pitiáner, tehetségtelen senkik, dögevők vagytok, aki még a nevüket sem merik vállalni.

sTormy 2014.07.22. 10:38:21

@states1: Téged nyilván states1-ként anyakönyveztek. Másrészt nem tudom, mennyire értelme eltöltése a szabadidőnek az, hogy valakit valamiben félrenevelnek (mert a képzés botrányos, azt éppen most hozták nyilvánosságra független megfigyelők). Mindezt közpénzből és kizsarolt "adományokból".

states1 2014.07.22. 11:20:03

@sTormy: Arra, hogy egy gyereket aláztok meg azért, mert oda született, ahova, semmilyen mentségetek nincs, egy gyereket, aki abban a tévhitben volt, hogy ugyanúgy focizhat, ha kedve tartja, mint bárki más. Ami még tetézi az undort, hogy falkában csináljátok, mint a dögevők.

sTormy 2014.07.22. 11:29:44

@states1: Szerintem egy profi szerződés, az nem kedvére focizás, úgy, ahogy a többiek. A gyerek csupán ettől vonult vissza, a grundra ezután is bármikor lejárhat. A gyerek nyilván, segítséggel vagy anélkül, de ráébredt saját tehetségtelenségére, esetleg kezd szembeszegülni az apjával, akinek a nyomására jó eséllyel egyáltalán elkezdte ezt az egészet. A gyerek megalázását meg ő maga kezdte azzal, hogy azt gondolta, azért, mert oda született,ahova, már megmondhatja, írhat-e róla a sajtó.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.07.22. 19:25:17

@röf: "Előző este megnézik az ATV-n, másnap mi legyen a véleményük."
Mondja ezt egy olyan aki egy liberálisból konzervatívvá vedlett kommunistát követ. :-))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.07.22. 23:57:02

@states1:

A szabadidő értelmes eltöltéséhez nem kell akadémiát építeni, elég hozzá egy grund és egy labda.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.07.23. 00:01:33

@states1:

"Arra, hogy egy gyereket aláztok meg azért, mert oda született, ahova,"
- Erre vonatkozólag nem láttam olyan kommentet, mely a születése miatt alázta volna O.G.-t. De ha találtál ilyet (mivel bevallom, lehet pont azt a kommentet nem olvastam) nosza rajta linkeld-idézd, és én kérek miatta utána tőled elnézést.

" egy gyereket, aki abban a tévhitben volt, hogy ugyanúgy focizhat, ha kedve tartja, mint bárki más."
- Focizzon. Kit zavar? Ha focizni akarok, magam is kimegyek a pályára és rúgom a bőrt a többiekkel.

röf 2014.07.24. 21:37:27

@alte trottel:
Sivár Béla!
Ki a fszom beszélt itt a hitgyüliről?
Te.
Olvasd már vissza mit írtam ide, hol van abban a hülye Németh főnökötökről szó?
Kiguglizol valamit, aztán ideírod, ha arról van szó, ha nem...
ostoba

alte trottel 2014.07.26. 00:10:24

@röf:
ATV cicuka! A hitgyüli házimakográfja!
Amitől folyvást a véleményemet kéregetem össze!
(ejnye und bejnye! Dr. Alzheimer már beköltözött a nachtkasztnidba?)

röf 2014.07.26. 09:55:58

Látom odaragadtál a hitgyülihez, be is vagy lőve vasárnaponként?
Tojok rá.
Figyeld erősen az ATV-t.

alte trottel 2014.07.26. 16:35:04

...Szomorú disznószar de megrepedeztél, mikor a mezőben a napon feküdtél!...
süti beállítások módosítása