HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Esetleg jussunk ki az Eb-re úgy, hogy még büszkék is lehetünk rá

eiffel-tower-in-fog.jpg

Ami a válogatottnak átok, áldás a magyar futballnak.

Noha kétségtelenül volt abban valami szimbolikus, hogy a nagy magyar futballnemzetnek olyan lenézett országocskák előtt kellett kutyába lemenve rimánkodnia a megfelelő eredményért, mint a lettek vagy a bálnavadászok, de - miután kiszégyenkeztük érte magunkat - most már koncentráljunk az ajándékra, ami az ölünkbe hullott.

Madarat tolláról, résztvevőt kvalifikációjáról. Ha kijutottunk volna legjobb harmadikként, az isten se mosná le rólunk, hogy csak a szél sodort minket Franciaországba, a bővítéssel járó huzat, semmi más. Ékes példa lettünk volna a felduzzasztott mezőnyön fanyalgók érvelésében, egy hibaüzenet, hogy talán meg kellene reformálni a selejtezők intézményét.

A tornáig hátralévő hónapokban a világ összes témátlan sportújságírója rajtunk köszörülné a nyelvét, a megnyitóra már közröhely tárgyaként érkeznénk, a többiek gúnyos mosollyal veregetnénk a vállunk, hogy "brávó, teljesen fain, hogy itt vagytok, hát oda-vissza vertétek Feröert" és mi nem értenénk az iróniát, és ettől meg cikibbek lennénk, ahogy kihúzva magunkat téblábolnánk fel s alá, a hátunk mögött meg azokat zrikálnák, akik annyira mákosak voltak, hogy egy csoportba kerültek velünk, és hivatalos körökben is felvetődne, hogy a statisztika komolyságának megőrzése érdekében az ellenünk szerzett gólokat inkább ne számolják.

Hétfőn még lelkesen csomagoltunk, a spanyol himnuszt fütyörészve, kedd éjjel meg kivágjuk a cekkert az ablakon és veszettül szidjuk a magyar sorsot meg a lettek kurva anyját. Hát álljon már meg a menet, nem érdemel a magyar szurkoló egy kicsit többet annál, hogy egy Lettország-Kazahsztán után kelljen elpukkantania a három évtizede behűtött pezsgőt?

Meg egyébként is, a futballtörténelem logikája ritkán választ egyenes utat, ami most áldásnak tűnik, egy meccs múlva simán lehet átok, vagy fordítva. Sebők Vili finnek elleni flipperezésekor azt hittük, miénk a jackpot, aztán kaptunk egy tucatot a jugóktól, és merenghettünk rajta, tán jobb lett volna elvérezni Helsinkiben. Talán az Aranycsapat is jobban járt volna, ha a világbajnok Uruk ellen esik ki hosszabításban, az elődöntőben, Puskás nélkül, esetleg - hogy tökéletes legyen - egy jogtalan tizenegyessel. A fiúk hősként térnek haza, fel nem merülne, hogy a döntőben ne aláztuk volna le a németeket, négy évre rá pedig, ki tudja? Persze nem csak velünk van ez így, utólag valószínű a brazilok is inkább kiestek volna Kolumbia ellen, ahogy igazságosnak tűnt volna, mint örökre lerombolni önmaguk nimbuszát, hazai pályán, az egy körrel későbbi 1-7-tel.

Most persze fájdalmas veszteségnek tűnik a pótselejtező képében fenyegető kiesés "micsoda lehetőséget szalasztottunk el, a magyar játékosok végre megmutathatták volna magukat a világnak", de nem lehet, hogy a magyar játékosoknak jobb úgy, ha a világ továbbra sem látja őket? És így nem derülhet ki olyan ékesen, hogy mennyivel rosszabbak, mint az albánok, a szlovákokról már nem is szólva. Persze lehet, hogy Bödének jól állna egy feröerinél erősebb védelem is, de a nyakunkat azért nem tennénk rá. Amúgy meg mindegy is, mert a pótselejtezőben ez is ki fog derülni.

Siránkozás helyett tehát inkább örüljünk az esélynek, hogy válogatottunk megérdemelten kvalifikálhatja magát egy világversenyre. Vagy megérdemelten maradhat otthon. Lemérhetjük, hol tartunk, van-e egyáltalán bármi esélyünk az európai középmezőny alsó fertálya ellen. A futballunk felemelkedésén munkálkodók pedig elgondolkodhatnak rajta, hogy jó úton járunk-e, esetleg még több stadionra volna szükség a felemelkedéshez és még több állami csapatra. Netán kevesebbre.

 

2015.10.16. 08:00 futballsz'

8 komment

Címkék: magyar válogatott kvalifikáció Magyarország Eb

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr177965156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.16. 19:11:29

"a nagy magyar futballnemzetnek olyan lenézett országocskák előtt kellett kutyába lemenve rimánkodnia a megfelelő eredményért, mint a lettek vagy a bálnavadászok"

Nem létezik olyan, hogy "magyar futballnemzet". Olyan végképp nem, hogy "nagy". Az meg nem létezik, hogy "magyar": a futballnak nincs ilyen csökevénye, mivel az eredeti angol sport. Futball nemzet több ország is lehet, de egy bizonyos: Magyarország nem volt és soha nem is lesz az.

Gyorgy Nagy 2015.10.16. 19:55:21

Még tőbb stadiont kicsi Viktor ennek a SZAR magyar focinak.Ha megépitik őket akkor TALÁN az europai BLSZ háromban jàtszhatnak a cimeres mezben kifutó nemzeti adonkból fizetett tehetségtelen fiuk.

2015.10.16. 20:04:15

A magyar futball felemelkedéséhez az állami pénzcsapok totális elzárása kellene.
Mert akkor muszáj lenne jól játszani, hogy legyen szponzor és legyen néző, aki finanszírozza az egészet.
Vagy lehetne menni dolgozni bohóckodás helyett.

kisjambojet 2015.10.17. 21:50:07

Már régóta nem tud érdekelni a magyar labdarúgás,hiszen nem másról szól, mint a pénzről!
Amíg érdekelt, addig tudtam élvezni a játékosok játékát! Mert JÁTSZOTTAK! Így, nagybetűvel!
Nem sajnálnám tőlük a pénzt, ha azt próbálnák meg csinálni, amit külföldön látok, nevezetesen azt, hogy kiszolgálják, szórakoztatják a nézőket, mindent megtesznek azért, hogy kimenjenek szurkolni!
Az felháborít, hogy az állam pénze(az adónk) oda kerül, ahová talán a legmegátalkodottab drukkerek szerint sem kellene kerülnie! Egy amatőr bajnokságból nagyobb szívvel, nagyobb akarással szeretnék felvenni a címeres mezt, és valószínűleg jobban vigyáznának a becsületére!
Vajon a labdarúgók bérét is számolják az oszágos átlagfizetéseknél? A közmunkások bérét ajánlanám fel nekik, és csak akkor kaphatnának plusz pénzecskét, ha mindent megtesz azért, hogy a csapat nyerjen!
A fentiekből is kitűnik, hogy teljes mértékben egyet értek a cikk írójával!

Thargoff 2015.10.20. 09:20:59

"A tornáig hátralévő hónapokban a világ összes témátlan sportújságírója rajtunk köszörülné a nyelvét, a megnyitóra már közröhely tárgyaként érkeznénk, a többiek gúnyos mosollyal veregetnénk a vállunk[...]"

Totális baromság. Törökön valaki köszörüli a torkát, hogy lettek ellen csak 2 pontot szereztek? Nem.

"Sebők Vili finnek elleni flipperezésekor"

Horváth Feri volt az.
Innentől kuka az egész poszt.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2015.10.20. 15:46:35

azért a Törökök egy ki-ki meccsen 3-0-ra verték Hollandiát (az első meccsen ikszeltek Amszterdamban). Illetve láthattuk őket Izland ellen, és azt kell mondjuk, nem vagyunk velük egy súlycsoport.

tényleg nem volt benne az akcióban Sebők Vili, valamiért úgy rémlett, hogy rajta is megpattant

bobbafet 2015.12.16. 09:55:12

@Thargoff: szerintem pont nem kuka, csak emlékezetből írta. Én nem emlékeztem ki rúgta, de a flipper gólra igen... Akkor se volt jo érzés.
süti beállítások módosítása