HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Nemzeti konzultáció a magyar labdarúgásról

puskas_pencrop2.jpg

Csak bennünk van hiányérzet? Emberek, hát elmaradt a konzultáció!

Értetlenül állunk előtte, miként maradhatott ki pont minden témák legfontosabbika a nemzeti paláverből.

Így már világos, miért találnak követőkre az áskálódók, miért hallani annyi cinikus hangot a magyar labdarúgás feltámasztásának ügyében. Hiába a legjobb, legnemesebb igyekezet és a tagadhatatlan sikerek, mindez mit sem ér a konszenzus pecsétje nélkül. Ahelyett azonban, hogy rossz beidegződéseket követve felelősöket keresnénk, a hazához és a magyar futballhoz végletekig hű sportblogként inkább magunk orvosoljuk a hiányt. Ezért indítunk most nemzeti konzultációt a magyar futballról.


Tisztelt Magyar Polgár!

Mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással. És van-e fontosabb kérdés, mint a magyar futball? Természesen nincs. (Megválaszolós kérdések a végén)

Mint bizonyára tudja, labdarúgásunkat az elmúlt évtizedekben példátlan mélységekbe züllesztették. A Kádárista diktatúra, illetve a szocialista kormányok ijesztő brutalitással számoltak le méltán csodált futballkultúránkkal. Az európai hatalmak eközben ölbe tett kézzel figyelték, miként tűnik el a Duna menti szamba a történelem süllyesztőjében. Ez a felfoghatatlan szörnyűség megmutatta, hogy csak magunkra számíthatunk.

Igen, a Magyar Kormány támogatja a futballt, ami forintban kifejezve csalóka módon nagy összegnek tűnhet, mégsem az. Tudta Ön, hogy 2013 szeptemberében a Real Madrid 31 milliárd forintot fizetett Gareth Bale-ért? Az majdnem két FTC stadion. És hol van ő Puskáshoz képest? Képzelje el mai árfolyamon az Aranycsapatot! A vér nem válik vízzé, a futball a mi játékunk. A labdarúgásra áldozni nem pazarlás, hanem befektetés, ami busás haszonnal fog megtérülni, amint a belénk kódolt tehetség ontani kezdi a világsztárokat.

A nyereséget azonban nem csak pénzben mérik. Sokkal jelentősebb a tét. A futball felemelkedése sarokköve annak a törekvésnek, hogy nemzetünk az őt megillető polcra visszahelyeztessék. Sajnos ma is szép számmal vannak, akik nem ismerik fel, hogy Magyarország sorsa szétválaszthatatlanul összefonódik a magyar labdarúgással. Habitusunk nem ismer más utat, hogy kikényszerítse a világ tiszteletét.

Személyes jövőnk a tét. Egészséges társadalmat szeretne vagy injekciós tűket találni gyermeke iskolatáskájában egy meleg szexmagazinba rejtve? A globalizáció káoszában mindennél nagyobb szükség van az értékek megtartó erejére. A labdarúgás Magyarország szívének lüktetése, lelkének fénye, jövőjének záloga. Kockáztassa-e mindezt Magyarország Kormánya, meghajolva a kishitűség és a fiskális demagógia akarata előtt? Tudjuk a választ, de szeretnénk Öntől is hallani. Kérjük ossza meg velünk véleményét őszintén, a következő 7 kérdés megválaszolásával. Ha nem jutna eszébe a helyes válasz, nyugodtan támaszkodjon a bevezetőre.

Kitöltés előtt kérjük énekelje el a magyar himnuszt!


Nemzeti Konzultáció a magyar labdarúgásról


1. "Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci." Ön mennyire ért egyet ezzel az állítással?

a) aranyigazság    b) van benne valami     c ) Puskás Ferenc



2. Sokféle véleményt hallani a magyar futball hanyatlásának okairól. Ön szerint milyen szerepet játszottak a folyamatban a kommunisták (és a szocialisták)?

a) nagyon fontos     b) fontos     c) nem tudok dönteni "a" és "b" között

 

3.) Tudta Ön, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2010-hez képest tökéletesen megőrizte pozícióját a világranglistán? Ez a hatalmas siker azt jelenti, hogy megállítottuk a zuhanást. A magyar azonban türelmetlen nép - különösen ha futballról van szó - ezért bizony akadnak, akik ennél valamivel gyorsabb fejlődésre számítottak. Ön mit gondol erről?

a) van akinek semmi sem elég    b) csak így tovább!     c) nem figyelem a világranglistát



4. "A magyar államnak inkább a szociális juttatásokra kéne több pénzt fordítania stadionok helyett" - mondják egyesek, figyelmen kívül hagyva, hogy a segélyből bizony sokan kábítószert vesznek, míg a labdarúgás távol tartja gyermekeinket a káros szenvedélyektől. Egyetért Ön azzal, hogy Magyarország Kormánya gyermekeink egészséges fejlődését támogassa a drogozás helyett?

a) igen     b) feltétlenül      c) segítségre van szükségem



5. A magyar bajnokságban nagy számban játszanak külföldi labdarúgók. Egyes csapatok - mint például a Videoton - kizárólag minőségi játékosokat igazolnak, akiktől a mieink is sokat tanulhatnak. Mások viszont tucatszám veszik a harmadik világból származó labdarúgókat, akik nem képesek megfelelő játéktudással kompenzálni, hogy jobban látszik rajtuk, hogy nem magyarok. A jelenségért az Európai Uniót terheli a felelősség, mi csak az árral sodródunk. Azért kiváncsiak volnánk rá, Ön szívesen lát négereket a pályán?

a) a pályán sem       b) ott legalább szem előtt vannak     c) csak ha tiszteletben tartják a kultúránkat

6. Ahogy a futballnak, úgy a magyar kultúrának sem része a másság nyílt vállalása, így társadalmi normáink megvédésében fontos szerep hárul a labdarúgásra. Lehet, hogy pont a focin múlik majd, gyermeke milyen utat választ? Ön szeretné, hogy homoszexuális legyen?

a) nem     b) inkább drogozzon     c) jobban örülnék, ha futballista lenne


7. Az állam központi szerepvállalása igazi sikertörténetnek bizonyult. Ennek megfelelően a jövő évi bajnokság valamennyi csapata közvetett vagy közvetlen módon a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez köthető, kivéve a külföldi tulajdonú Újpestet. Ez végre lehetőséget biztosít, hogy Ön is beleszólhasson, ki nyerje a bajnokságot. Mit szeretne?

a) Fradikaaaa!     b) Puskás Akadémia FC     c) újpesti vagyok, de akkor legyen inkább a Videoton

 

 

2015.06.18. 08:21 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: magyar spoof magyar futball Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr187534836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása