HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

A legendás utánpótlástorna gólkirálya Bobál Gergely!

Lippi_moto.jpgA mesés tengerparti toszkán kisváros, Viareggio több dologról ismeretes. Például itt született Marcello Lippi, de ennél most számunkra fontosabb, hogy itt rendezik minden évben a Coppa Carnevalét, a világ egyik legfontosabb utánpótlástornáját. Sokan fintoroghatnak persze, főleg akik nem olaszok.

Idén már 65. (!) alkalommal játszották az alapvetően U19-es tornát, furcsa belegondolni, hogy itt tűnt fel anno Trapattonitól kezdve Zoffon át Nestáig az olasz sztárok többsége.

Nemzetközi vonalon talán nem ilyen jó a pedigré, itt olyan neveket tudnánk csillogtatni, mint Zalayeta vagy Phil Neville … Haha. Viccet félretéve az olasz futball bölcsője ez, a buta focibuzik számára persze főleg az a kérdés, hogy a Juve vagy az Inter húzza-e be az aktuális tornát.

logo_basso_viareggio.gifIdén sem volt ez másként, de az olasz Gazzetta dello Sport tornát lezáró cikkében feltűnt, hogy nevezetes Bobal a torna társgólkirálya lett. Nem akarnánk túl nagy dobra verni a dolgot, de azért vesézzük ki kicsit az eredményeket. A csoportellenfelek a Napoli, a Lecce és a LIAC New York nevű csapat voltak.

Eredmények:

Napoli-Honvéd 2-0.

Érdekesség, hogy a Napoliban a kis Insigne (Roberto) szerezte az első gólt, valamint játszott a nápolyiaknál Novothny Soma Zsombor veszprémi tehetség.

Honvéd-New York 8-2. Gólok:  4' Vecsei (H), 23' Vecsei (H), 26' Vecsei (H), 45' Bobal (H), 45’+1  Stulac (L); 48' st. Bobal (H), 55' Bobal (H), 63' Stulac (L), 72' Bobal (H), 77' Holender (H).

Bobál Gergely 4, Vécsei Bálint 3 gólt szerzett ezen a meccsen! A New York egyébként mindenkitől kikapott végül, de a többi meccsen jobban tartották magukat.

Honvéd-Lecce 2-1. Gólok: 31' Rosafio (L); 60' Holender (H), 92' Bobal (H).

Hátrányból tudott fordítani a csapat, ami szép teljesítmény.

Sajnos a csoportmásodik helyezés végül nem ért továbbjutást, adminisztratív okok miatt, de a torna gólszerzőinek listája ez lett:

5 reti: Ganz (1 tizu) (Milan), Canotto (2 tizu) (Siena), Lanini (Juventus), Bobal (Honvéd Budapest), Jara Martinez (Genoa);

Nagyon jó ezt olvasni. A torna végül Milan-Anderlecht döntőt hozott, amit a belgák 3-0-ra nyertek. Fontos megemlíteni, hogy a Milan évek óta nem ért el ilyen jó eredményt, a nagy javulás nem utolsósorban a két éve kinevezett Aldo Dolcettinek köszönhető, aki általános vélekedés szerint kiváló munkát végez. Itt a döntő összefoglalója Dolcetti ajnárral.

Az Anderlecht bivalyerős kerete pedig azonnal az érdeklődés középpontjába kerül majd, a legérdekesebb nevek: Jordan Lukaku (a kis Lukaku) száguldó balhátvéd, aki Galliani figyelmét is felkeltette, a szenegáli Mohamed Daf, aki registában osztogat példásan, a ghánai Tony Yeboah-utód Frank Acheampong, aki a döntőt is eldöntötte, egyébként meg a thai első osztályban döngette a gólokat ezidáig (videó), végül a torna legjobb kapusának választott belga Davy Roef.

cristante.jpgAz olaszoknál is feltűntek ígéretek. Bryan Cristante (a képen) például jövőre a Milan első csapatához kerül majd, ő is szervező középpályás, és őt választották a torna legjobb játékosának. A rossoneróktól említhető még Maurizio Ganz fia, a társgólkirály Simone Andrea Ganz. A Gazzetta szerint az elődöntős Siena négy játékosa is feltűnést keltett: az ékpár Canotto és Rosseti, valamint a két U17-es szélsőhátvéd Mulas és Rizzo, de a Parma termetes csatára Alessio Cerri (szintén 1996-os korosztály) is ígéretesen mozgott.

A torna honlapja itt.

A Rai videói itt. (Sajnos Honvédos nincs.)

2013.02.27. 11:23 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: milan honvéd utánpótlás anderlecht ganz viareggio dolcetti lukaku bobál

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr615107913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása