HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Most vagy sanyi

török mini.jpgIgazán hálátlan feladat tornyosul a magyar válogatott előtt: egy vereséggel lényegében elúszhat a VB, ugyanakkor egy esetleges győzelemmel sem lennénk annyival beljebb. Románia isztambuli sikere ugyanis jelentősen megemelte a beszállót egy esetleges körbeverésben való részvételhez. Papírforma szerint szomszédainknak innentől kezdve elég hozni a kötelezőt, és nekik csillog az ezüst, vele pedig a remény a riói repjegyre.

Aggasztó kilátások, még szerencse, hogy meccsnapon a tisztes drukker sutba vágja a kalkulátort. Mi sem lombozzuk magunkat előre, inkább abban bízunk, hogy a labda gömbölyű, és egy meccsen tényleg bármi megtörténhet. Bármi, kivéve, hogy még egyszer Eleket lássuk balhátvédben.

A nagy mérkőzésre mindkét gárda nagy hiányzókkal készül, a párhuzam azonban itt véget is ér, hisz míg a mi legjobbunkat, Dzsudzsák Balázst (Dinamo Moszkva) legfeljebb Huszti Szabolcs (Hannover) szelleme helyettesíthetné méltón, addig a törököktől állítólag kidőlő Arda Turan (Atletico Madrid) pótlására Abdullah Avci kapitány egy Nurij Sahint (Liverpool) ránthat elő az ingujjból. Annyira azért nem tűnik megnyugtatónak, miként a felsorolt csapatnevek hasonlítgatása sem minket kecsegtet. És akkor még nem beszéltünk Juhász Roland távollétéről, vagy az említett duó nélkül kiharcolt, és éppen ezért mostanság gyakran emlegetett Svédország elleni győzelem hőséről, Rudolf Gergelyről, aki egyelőre Diósgyőrben nyalogatja sebeit.

Ami a taktikát illeti, az előzetes szakvélemények egybehangzóan állítják, hogy a törökök védelme középen hibát-hibára halmoz, ami kecsegtetően hangzana, ha nem tudnánk, hogy ezen a téren a mi fiaink bárkivel felveszik a versenyt. Illetve azt is olvastuk még, hogy letámadásból nehézkesen rendeződnek vissza, amit mi remekül kihasználhatnánk, és tényleg, feltéve, hogy ellenfelünk komótos visszarendeződése közben nem készülődünk éppen búsan középkezdéshez.

Abba már ne is menjünk bele, hogy erősek a szélen (brrr), illetve a csatáruk, Umut Bulut fejjátéka kész életveszély (brrr-brrr).

Legyen inkább úgy, hogy ezen az estén kifut a meggypiros a pályára, és úgy játszik, mint tizenegy isten. Mészáros például olyan fal lesz, mint Cannavaro, csak magasabb, Szalai úgy zúzza szét a török bekkeket, mint Ibrahimovics csúcsformában, Gera Zolika pedig úgy varázsol kilencven percig, mintha egy tehetségéhez méltó futballkultúrájú országban született volna. Mellé pedig rengeteg szerencsék lesz, és persze Sanyi bácsi is tökéletesen eltalálja a kezdőcsapatot, nem babrál, nem kísérletezik és nem szarik be a keselyűktől. Amelyek - újabb párhuzam - ott köröznek mindkét kispad felett.

Mi pedig - és ez volna talán a legfontosabb, egyben legvalószínűtlenebb varázslat mind közül - másnap azzal lepnénk meg magunkat és egymást, hogy akkor sem hisszük el, hogy most már minden rendben, ha a csoda valahogy összejött.


Rövid szavatosságú jó hír, hogy az utolsó pillanatban három db. belépőt kaptunk a meccsre (köszönet a blog.hu-nak). Kvízkérdés legyen mondjuk annak az álnok bírónak a neve, aki öt éve elcsalta a magyar válogatott törökök elleni EB-selejtezőjét. Megfejtéseket az info@futballsznob.hu-címre, átvétel részleteiről mailben. Sorsolás délután kettőkor.

2012.10.16. 09:43 futballsz'

2 komment

Címkék: magyar török rejtvény selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr704851332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2012.10.16. 12:40:24

Nem értem honnan jött Sanyibának ez az elégazikszis dolog a törökökkel. Ha itthon nem verjük meg őket akkor feleződik kb az amúgy is incifinci esélyecskénk.

Nekem nagyon fájó hogy Husztit még ilyenkor sem hívja be, amikor nincsen egy épkézláb szélsőnk. Mai hírek szerint Koman fog kezdeni ott.

Nyilván esélyünk nincs ma még a döntetlenre se, de egész 20:30-ig még olyan szép azon ábrándozni, hogy kijutunk és felmondok a munkahelyen csak azért hogy kint lehessek Rióban.

4 évente az első 2-3 meccsig lehet álmodozni. Amíg nem kell addig nem rontom el a saját szórakozásom :)

mizie 2012.10.16. 22:50:21

És az álom folytatódik ! :D
süti beállítások módosítása