HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

ESÉLYEK I. - SERIE A

Az utolsó fordulók sorsolása alapján megpróbálunk jóslásokba bocsátkozni a végkimenetelt illetően, színpompás ábrainkból szinte sugárzik a jövő.

A jóslást saját mulatságunkra végezzük, a mellékelt színkódolt táblázatok viszont mindenkinek jól jöhetnek, akit érdekel, hogy az élmezőny milyen helyezésben reménykedhet az eddig végigszenvedett erőltetett menet után.

 

Olaszországban az első két hely tulajdonképpen eldőlt. Jól látható, hogy a Fiorentina elleni vereséggel a Milan gyakorlatilag átnyújtotta a scudettót a Juvénak. Az egyre erősödő nyilatkozatháború még hozhat érdekességeket, de a Juve egy esetleges szerdai Lazio elleni győzelemmel nagyon kedvező helyzetbe kerülhet. A többi meccsük pofátlanul könnyűnek tűnik, pláne, hogy milyen elképesztő lendülettel játszanak mostanában (tán a Róma okozhatna még gondot, ha nem Torinóban találkoznának). A Milan pedig fásult és a mai Chievo elleni mérkőzés sem ígérkezik sétagaloppnak, valamint az utolsó előtti fordulóban vár rájuk egy aprócska derbi, amelyen az Inter vélhetően a vérét adja majd, hogy legalább a városi rivális bajnoki címének elkaszálásával  megörvendeztesse manapság méltán morózus drukkereit.

 

Az egyetlen BL helyért óriási a csata, sok európai szinten középkategóriás csapat között. Idén abszolút beigazolódott, hogy miért csak három BL helye van az olasz bajnokságnak. Egyszerűen nem érdemelnek többet. Nem fogjuk nagyon sajnálni, bárki maradjon is le a koncról, aki meg végül megcsípi a dobogó alsó fokát, vélhetően az sem fog nagyot alakítani jövőre. Semleges nézőként viszont kifejezetten élvezetes lesz nézni a hátralévő 7 fordulót, hiszen egymás elleni párharcok dönthetnek a 3. helyről.

 


 

Ha egy kicsit is nagycsapatként viselkedne a Lazio, akkor aligha lehetne elvenni tőlük a bronz', de a rómaiak bármikor képesek beleszaladni egy nagy zakóba akár az Atalanta ellen is, így semmi biztosat nem lehet mondani róluk. A Napoli híveinek örömteli, hogy az ő sorsolásuk tűnik még a legsimábbnak. Ha Lavezziék hoznák a kötelezőnek tűnő meccseket, akkor még oda is érhetnek akár. Az Udinese következő 4 meccse gyilkos, ráadásul egy alapvetően már eddig is bőven túlteljesítő csapatról beszélhetünk, rájuk nem tennénk. A Roma szinte képtelen két meccset zsinórban jól játszani, így ők tuti nem lesznek ott a BL-ben, az Inter sorsolása meg túl nehéznek tűnik, mi több, mégha az összes meccsüket meg is nyernék  akkor se volna túl sok esélyük  (mondjuk nagyjából annyi, mint hogy 7 meccset hozzanak zsinórban). Egyébként mind a két csapat már 12-szer kapott ki az idén, ami kiábrándító.

 

Íme feltöltjük a táblázatot excelben is, hogy lehessen variálni az eredményekkel otthon.

 

Ki mit gondol?

 

Következik a Premier League.

 

2012.04.10. 11:38 futballsz'

2 komment

Címkék: tipp juventus roma tabella elemzés milan inter serie a lazio udinese napoli kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr494375519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ugyangabor · http://jabulani.blog.hu/ 2012.04.10. 23:21:15

Szerintem már csak a Lazio és a Nápoly van versenyben. A sorsolás alapján azt mondanám, hogy még a hat pontos hátrány ellenére is befut a Napoli, amely egyébként jobb csapat, de amilyen formát egész évben mutatnak... Na pont ez nem jellemző a nagy csapatokra. Oda-vissza verték az Intert, de a Milan meg az Udinese is csak egy pontot szerzett két meccsen, a kiesés ellen menekülők viszont halálra szívatják őket. Ez a bajnokság ráment a BL-re, ott egy megnyert párharcot buktak el. Ha nem láttam volna az legutóbbi két forduló teljesen kilátástalan játékát, még így is azt mondanám, meglesz a BL, de ha nem történik óriási javulás, a Lazio kényelmesen odaérhet. Annyi árnyalja a képet, hogy ők is képesek bárkitől kikapni. Sajnáltam, hogy az olaszok elbuktak egy BL kvótát, de el kell ismerni, hogy a németek most jobban megérdemlik.

maldini-közeli 2012.04.11. 12:59:40

Tokeletesen egyetertek a cikkel, a juve lenyegeben mar bajnok.
süti beállítások módosítása