HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Európa ciki

A Brisbane-Sydney meccsen volt fordítás túl a kilencvenediken, szabadrúgásból eredményes politikai menekült és nyíltszíni bunyóra hívás a győztes gól szerzőjétől, mi kell még? A milánói derbi kritikán alulira sikerült, az angol bajnokságot lassan bojkottáljuk, annyira idegesítő, hogy a játék helyett állandóan a pálya környékét mutogatják, a spanyoloknál meg több mint három hónap van még az idény második fontos mérkőzéséig, adunk hát egy esélyt az ausztrál ligának.

Mielőtt egy betűt is haladnánk, kérjük a Sydney FC minden bizonnyal szépszámú hazai rajongótáborát, hogy bocsássa meg elfogultságunkat. Sznobot ugyanis eltéphetetlen szálak kötik az ellenfélhez, nevezetesen 2005-ben jelen volt a csapat történetének legelső bajnoki meccsén a frissen alakult A-League első fordulójában. Egészen konkrétan sört csapolt a Suncorp stadionban és a nagykorúság ellenőrzésének ürügyén minden helyesebb lánytól elkérte a személyit, ám mindezen elfoglaltságok mellett is elég figyelme jutott a pályára. Emlékei szerint két rettentően gyenge csapat gyűrte egymást Anonam Orosko szintű légiósokkal tűzdelve, míg végül valamelyik faragatlan brisbane-i rüsztről bepattant a győztes. Valamint nagy valószínűséggel ekkor látta élete legrosszabb jobbhátvédjét, a neve már nincs meg, de úgy mozgott mintha láthatatlan sílécek lettek volna a cipőjére erősítve.

Ami a jelent illeti, a Brisbane Roar egészen múlt hónap elejéig a világ legveretlenebb csapata volt, nevezetesen 36 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, mígnem aztán december 3.-án véget ért a szárnyalás, éppen Sydneyben. A rég nem ízlelt pofon annyira megrázta a csapatot, hogy rögvest összehoztak egy ötös sorozatot, immár vereségekből. Bár az utóbbi hetekben öszekapták magukat, igencsak kapaszkodniuk kell, ha vissza akarják szerezni az első helyet a veszőfutás alatt beelőző, sőt tetemes pontelőnyt szerző Central Coast Marinerstől.

Szombaton tehát nem csak a bosszú hajtotta a Brisbane-t, de egyszerűen nem fért bele egy újabb botlás. Ehhez képest a kilencvennegyedik percig egynullás hátrányban voltak. Mígnem szabadhoz jutottak jó huszonpárról, a labda mögé pedig Sayed Mohamed Adnan állt. A bahreini válogatott védő nyáron érkezett, menekültként. Tavasszal ugyanis megannyi sportolótársával együtt részt vett a kormányzat elleni tüntetéseken, amiért a rendőrség előállította, klubja pedig szerződést bontott vele. Miután a vele együtt masírozó válogatott társát, Mohamed Hubailt két év börtönre ítélték zendülésért, a hazájában sztárnak számító Adnan inkább Ausztráliát választotta új otthonául.

Most pedig ott áll a labda mögött, a kommentátor meg nem győzi szapulni, hogy mennyire kilátástalanul rúgja a szabadokat. Pár másodperc, és nyelheti vissza az éles szavakat egyenként, mert hősünk varázslatos kiflit kanyarít a hosszúba. És még nincs vége. A vendégek megzavarodnak, a Brisbane őrülten rohamoz, balszél valahogy leveszi (csak egy kis kéz van benne), laposan begyötri, egy láb lendül, lövés lepördül, labda felsír... de szerencsére éppen fejen találja a másik csatárt: eksztázis.

Berisha, az albán gólszerző alig bír magával örömében, nemsokára az is kiderül, hogy vidám ugyan, de nem felejt. Állítólag még a rekordtörő vereség alkalmával balhézott össze a Sydney védőjével, Bosschaartttal, aki nagyon csúnyákat mondott. Mi hangzott el akkor pontosan, nem tudni, mindenesetre a vehemens szkipetár a lefújás pillanatában odarohant a hollandhoz, majd letépte magáról a mezét és a karját rángatva invitálta, hogy kövesse az öltözőbe és ott rendezzék le a dolgot. Amennyire utána tudtunk járni, valószínűleg Bosschaart korábbi, hasonló értelmű, ám lényegesen kevésbé teátrális felhívására válaszul tette mindezt. Lehet, hogy sokkal ijesztőbb lenne a jelenet, ha Berisha nincs enyhén elhízva és nem díszíti melírozott csík a fejét, de el van és díszíti. Ha pedig mindez nem volna elég, az a keresztneve, hogy: Besart, avagy enyhén palócos ejtéssel: "beszart" (mintha Sisa Tibor mondaná).

Hamár név, a brisbane-i egylet félelemkeltőnek szánt elnevezése: "Roar", angolul azt jelenti: üvöltés (innen a jelképnek számító oroszlán). A húsevő hangulatról pedig eszünkbe jut, hogy minap találtunk egy csapatot az Egyenlítői-guineai bajnokságban, amit "Vegetarianos"-nak hívnak (a címerükben nem tudjuk mi van, valószínűleg egy répa). Valamikor játszhatnának egymással.

Összefoglaló:

 

2012.01.16. 14:01 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: ausztrál balhé bahrein adnan a league brisbane roar sydney fc berisha bosschaart hubail

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr753555288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása