HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Angol humor

 

Sir Alex Ferguson kifogja az aranyhalat. “Ha visszaengedsz, teljesítem három kívánságodat” könyörög a mesebeli jószág. “Hát jó, akkor azt szeretném, hogy a Leeds ellen úgy nyerjünk, hogy Carrick játszik középhátvédet, Valencia jobb-bunkót, Owen pedig sérülés nélkül hozza le a kilencven percet.” Az aranyhal hosszan gondolkodik, majd így szól “Te, Alex, nem lehetne valami egyszerűbbet?”. “Oké legyen. Látod ott azt vénasszonyt? Ő a feleségem, csinálj belőle egy húszéves bombázót”. A hal végigméri a csoroszlyát, majd zavartan azt kérdezi “Hogy is volt az a dolog Carrickkel?”


Csak azok nem értik, hogy mitől vagyunk ilyen vicces kedvünkben, akik nem látták az United tegnapi kezdőjét. Mrs. Fergusont véletlenül sem megbántva, nehezen találnánk más magyarázatot a Leeds elleni bohókásan kaotikus felállításra az említettnél. Ha csak nem kalapból húzta ki a neveket az öreg.

Ha még azt is hozzátennénk, hogy Berbatov a középső bekk pozíciójában zárta estét, tán el se hinnék.

A következő tizenegy verte ki a hazai pályán játszó Leeds’ a Carling kupából: Amos, Valencia, Carrick, Fryers, Fabio Da Silva, Diouf, Park, Giggs, Macheda, Owen, Berbatov  (hadrend leginkább: 4/4/2). Owen két csúnya pofás találattal hálálta meg Fergienek és a jó sorsnak, hogy száz éve először végig kihúzta hordágy nélkül, Giggs pedig a gólját felvezető megalázóan nagy kötény kiosztásával biztosította a sihederek tiszteletét. Szerintünk nem egy csapattársa volt tegnap, akit arcról sem ismert. Mindez még a szünet előtt történt, a folytatás formalitás maradt. Az ifjak közül Macheda szenvedett a szélen, az inkább csatár Diouf viszont jól elvolt a középpályán, ahogy Fryers is Carrick oldalán középső hátvédként, noha a ManUtd honlapja szerint balbekk. A három manchesteri csere is jelzi a Unitednál manapság uralkodó felszabadult hangulatot: Pogba, L. Cole és Welbeck mind oly fiatalok, hogy egyikük sem vehetne alkoholt az Egyesült Államokban (értsd 21 alattiak, egészen pontosan 18, 18 és 20).

Miközben a Manchester a feje tetejére állítva is lesöpörte másodosztályú ellenfelét, az Arsenal hátát az első félidőben feltörte a háló a negyedligás Shrewsbury Town ellen, hazai Emiratesben. A vendégek hamar vezetést szereztek, és többé-kevésbé róluk szólt az első játékrész. Gibbs egyenlítő fejese szinte a semmiből érkezett, míg a Shrewsbury több nagy helyzetet is kihagyott, melyekhez az ágyúsok kaotikus védelme lelkesen asszisztált. A fordulás után aztán valamelyest összekapták magukat a londoniak és Oxlade Chamberlain bevédett lövésével, valamint Benayoun góljával megmentették a főnököt az égéstől.

Történt még, hogy a Newcastle egy klasszikus hosszabbításos csatában 4:3-ra verte a Notthingam Forrest' idegenben, Coloccini a 120. percben szerezte a győztes találatot. A szarkák ekkor már dupla Ameobival rohamoztak (a testvérpár mindkét tagja csereként állt be). További jó hír az angol zebráknak, hogy a mérkőzésen visszatért lábtöréséből Hatem Ben Arfa.

Végezetül a Burnley érdemel említést, egészen pontosan Amougou, aki egy szép ámde flipperesen megpattanó ollóval lőtte tovább csapatát az MK Dons ellenében. Akiknek a frissen felvett új név nem mondana semmit, azoknak csak Bikey. Mi ezentúl csak úgy jelöljük majd, hogy T.F.F.K.A.B (the footballer formerly known as Bikey).

2011.09.21. 13:00 futballsz'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr953243253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása