HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Gondolatok a fotelből

Kiküldött tudósítónk annyira nem szereti a királyiakat, hogy inkább otthon, egy nagyon-nagy képernyő előtt izgulta végig a Real Madrid – Barcelona mérkőzést. Tudósítás:

 

Real-Barca, szuperkupa, spanyol, odavágó

7. perc: A Real sztenderd kezdővel, full-motiváltan, habzó szájjal, a Barca álmoskás nyáresti hangulatban. Most törlik a csipát a szemük sarkából.

13. perc: Gól, Özil.

19. perc: Vezet a Madrid és még mindig nem főtt meg a spagettim. Milyen jó volt Mourinho nélkül pár hónapig! Horváth Feri nem hisz a szemének a káprázattól. Benzema halálos formában.

29. perc: Ugye nem kell mondani, a Barcánál ma éppen nincs középső védelem, de összességében is kicsit ez a csapat gyenge pontja. Pique mondjuk klasszis, de a többi vagy nem elég jó, vagy nem is ez a posztja, vagy mindkettő (Abidal, Mascherano, Puyol). Még a kis Fontast megnézném, valószínűleg a visszavágón játszik. A középpályán érezhetően elkezdődött a Fabregasnak való helykeresés. Tulajdonképpen oda kell képzelni Thiago Alcantara helyére, aki amúgy szintén követésre érdemes. Ja, és Messi kicsit homályos. Sok volt a cigi a jachton? A Real szokásos rombolással, Khedira fejbe tapossa Abidalt, Mourinhon mintha a kezdődő alkoholizmus jelei látszanának.

31. perc: Khedira vajon miért nem kapott sárgát az előbb? Közben ráment a szósz a fehér huzatra.

36. perc: Jézus Krisztus, Villa megérkezett a Barcába végre!!! Ez Eto'o szintű megoldás volt.

45. perc: Khedira indítja Messit, Pepe fordulásból pofára esik. Vezet a Barca.

Félidő: Hát, igen. Nincs itt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Horváth Feri szerint persze „ez hihetetlen”, mármint hogy hátrányban a Madrid. Szerintem meg az a hihetetlen, hogy egy kocogós, tartalékos Barcelona ennyire simán hozza a meccset egy teljes hőfokon égő Real ellen, amely úgy néz ki, már megint a testi és lelki megfélemlítésre építette stílusát. Érthetetlen és szomorúságot hoz a Futballsz' arcára. Ronaldo jelenleg egy középszerű Naninak tűnik, ráadásul már a bulvársajtó is inkább Messit fényképezi. Ilyen felfogással soha nem fogják megverni a Barcát, csak ha majd megfújják őket a terror alatt megingó spanyol síposok. Játékosok közül Benzemát lehet kiemelni, nagyon jó szezonja lehet.

47. perc: A Barca az erőszak ellen továbbra is a szimulálás fegyverével él, így presszionálva a bírókat, hogy a jövőbeni sárgás faultok pirossá nemesedjenek. Sanchez személyisége úgy tűnik illeszkedni fog a csapathoz, ez megkönnyebbülés lehet a vezetőknek. Érzi a játékot, Udinében is három csatárral tolták, megvannak neki a sémák.

54. perc: 2:2, Csabi berúgja.

62. perc: Továbbra is helyenként bamba és alapvetően könnyed, egy ilyen téttel bíró meccshez éppen megfelelő hozzáállású katalán csapatot látni. Érdemes megfigyelni, hogy mennyire lelkesen blokkolnak a Real második góljánál. Hát körülbelül úgy, mint mi kedd esténként a Kolozsvári Tamás utcai műfüvön. A Real továbbra is ezer fokon ég, BL döntőre is elegendő agresszivitással. Pepe hozza a szokásos mészáros formáját. Adriano ma nem tetszik.

78. perc: Tanulságos meccs ez a Barcának, úgy tűnik, hogy hátul problémák lesznek az idén. Egyszerűen nincs top10-es belső védőjük, akik vannak, azok lassúak, öregecskedők. Széleken Adriano továbbra se igazán meggyőző, Dani Alves évről évre halványabb és Abidal, vagy Maxwell se ma élik karrierjük legszebb napjait. Nem gondolnám, hogy nyáron igazolnak még ezekre a posztokra, így ez bizony Achilles. A másik probléma, hogy még mindig kicsit szűk a keret. Ráadásul, az a 18-20 játékos, akire számíthatnak, szinte mind-mind szétnyerte magát az elmúlt években, így már nem várható tőlük ugyanaz a lendület. Jönnek, épülnek be az újak, Fabregas, Sanchez, Afellay, de mind csak előre.

Komoly különbség volt a két csapat motivációs szintjében, ennek ellenére a vendégek különösebb gond nélkül hozták a sokgólos ikszet. Jose továbbra is magasról tesz az uefa respect kampányára, az ámokfutás természetesen elvezetheti akár a BL győzelemhez is, de tevékenységével egyre rombolja a futball arculatát és teljesen feleslegesen gerjeszti az indulatokat. Egyébként nyilvánvalóan minden idők egyik legerősebb kerete gyűlt össze fehérben, egyszerűen lenyűgöző játékosok egész sora, minden posztra minimum kettő.

A Barca idén is folytatni fogja dominanciáját, Messinek pedig jöhet egy újabb csúcsszezon. Ugyanakkor a megszokott, szerény és csendes Leóból idénre látványosan médiasztár lett, ami némi aggodalomra ad okot, elvégre a gyakori yachton-barátnőzés még az ő figyelmét is elterelheti a labdáról. Fabregas elkélt, de hátra is hozni kellene valakit, ha máskor nem, januárban. A bajnokság rámehet erre, de a BL-ben nyilván minimum 8 között lesznek így is. Onnantól meg a sérüléseken is sok múlik majd, hiszen kissé rövid a pad.
 

2011.08.15. 16:55 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona real mourinho szuperkupa guardiola classico

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr33155861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása