HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

A tegnap holnapja

Érdekeltek egybehangzó véleménye szerint Izland elleni barátságos mérkőzés a svéd meccsre való felkészülést szolgálta. Megnéztük, győztünk, bravó, ami viszont a jövőre is érvényes tanulságokat illleti, csak annyival keltünk fel okosabban a fotelből, hogy Egervárinak baromi jól áll a zakó. Javasoljuk szeptemberre is, mármint azt a szürkét, meg a sráfos nyakkendőt hozzá, de tényleg, olyan paszentosan tetszett kinézni a kispadon. Különösen a sok susogósban éktelenkedő kolléga társaságában, ahogy ott csillogott köztük lágy ezüstben, mint valami fura nagy hal és körötte a nemzeti horgász-válogatott. Ezt leszámítva semmi értelme nem volt az egésznek.

Rögvest érthetetlen az ellenfél kiválasztása, miként reprezentálhatja nálunk klasszisokkal különb Ibrahimovicsékat egy hatodik kalap peremén táncoló kiscsapat. Csak azért mert ők is nagyjából arrafelé laknak? Majd három éve nyertek legutóbb tétmeccset, a Fifa listán 128.-ak beékelődve Grenada és Saint Kitts közé, de pótsvédnek éppen megfelelnek, mert van kereszt a zászlóban és szeretik a heringet.

A párválasztás különösen annak fényében tűnik jól eltaláltnak, hogy Egervári a védelmet szerette volna tesztelni, elsősorban a két centerhalfot, kiknek Juhász és Vanczák eltiltása miatt juthat szerep a szeptemberi sorsdöntőn. Ezt mondta, aztán Juhászt játszatta az egész második félidőben, aki ugyebár nem lehet majd ott. Miért? Tán pályára akarja csempészni a svédek ellen is, napszemüvegben és álszakállban? A huncut, hát csak nem múlhat megint a csibészség hiányán, mint tavaly Stockholmban (a nulla kapura lövésnek nyilván semmi köze nem volt a dologhoz).

Ha pedig a robosztusnak szánt középpálya hasonlóan harmatosan teljesít, mint tette az első ajándék találatáig, és a helyenként ügyes gejzíresek után a svédek félgőzzel fociznak le minket a puskás gyepéről, akkor ellenük is átállunk két csatárra és három támadó jellegűre, szűrőben az egy szem, túlértékelt Elekkel. És aztán megtanulunk közepet kezdeni. Vagy rögvest így nyitunk, elvégre győzni kell. És még jobban megtanulunk közepet kezdeni.

Amíg egy felvizezett izland ellen is öt támadót-támadóközéppályást kell a csapatba tenni, hogy néha sajátot találjanak a védelemből kivagdosott labdák és egyáltalán megpróbálhassunk a játékszer birtokában átkelni a félpályán, addig tényleg mit akarunk. Mindez Egervárit láthatólag egyáltalán nem nyugtalanította, sőt az egész magyar kispad úgy viháncolt-lapogatózott a gyermekded góloknál, mintha Sanyibá épp elvitte volna a zalakarosi wellness hétvégét az üzemi tombolán. Nyilatkozatokban aztán teljes az elégedettség, szépen játszottunk és kiderült, hogy hol vannak a hibák, amelyek voltak, de már nincsenek, mert győztünk és ez volt a legfontosabb. Tényleg ilyeneket bír mondani, a svédek meg jönnek. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

2011.08.12. 17:56 futballsz'

5 komment

Címkék: magyar válogatott értékelés egervári barátságos

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr303149367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maldini-közeli 2011.08.14. 14:36:46

az azért érdekelne, hogy ilyenkor el is hiszik, amit mondanak? Mármint, hogy Izland jó felkészülés lenne a svédekre. Egyszerűen valaki elbaszott valamit a szövetségben, hogy Izlanddal hozta tető alá a felkészülési meccset, és aztán összevissza tódítással kell elfedni a hibát, vagy komolyan azt gondolák, amit mondanak?

Még az is felmerül, hogy az Izlanddal szembeni örömérleget akartuk javítani a közelmúlt megaláztatásai után.

sempreLippi 2011.08.14. 15:04:31

szerintem rosszabb a helyzet, pont őket akarták. egervári annyira beszari, hogy barátságos meccsen sem mer variálni, próbálgatni, mert annyira fél, hogy esetleg gólt kap, ne adj isten nem nyer a csapat, hogy inkább játszatja a tutit.

erre a legszebb példa, amikor a luxemburgi barátságos (!!!) 1-0 után szó szerint azt bírta mondani a kamerába, hogy ezen a meccsen most nem a jó játék, hanem a 3 pont volt a lényeg.

mutassatok egy európai országot, ahol ilyen nyilatkozat után valaki másnap még kapitány

andrebbe 2011.08.14. 21:37:12

semmi jelentosege az egesznek. itt egyertelmuen egy tudatos vilagranglista manipulalas folyik, meglehetosen jo eredmennyel. Korulbelul ott vagyunk a ranglistan, mint ahova el szeretnenk jutni tenylegesen. Raadasul harmadik kalapba kerultunk, ami szinten ennek tudhato be. Az mas kerdes, hogy aztan a sorsolas nem sikerult valami jol.

A svedek ellen ugyis az dont, hogy veletlenul talalunk-e egy golt 0:0-nal mert akkor lehet meglepetes. Tetje amugy sincs a meccsnek szamunkra.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2011.08.15. 09:47:43

jahh, a harmadik kalap az gyönyörű, hogy ment a dajdajozás az előrelépésről, aztán meg teljes a letargia, hogy megkapjuk a negyedikből azt a csapatot, amelyiket éppen mi szorítottunk ki. Most akkor hirtelen mégse lettünk jobbak?

Csak a Kisposzt! 2011.08.18. 17:10:19

és az milyen, hogy elvileg az új, Juhász-Vanczák nélküli védelmet próbálgattuk, erre a szünetben beállt Juhász? miért? válogatott meccseket növelni? arra jó lett volna egy utolsó perces csere? már a VB-selejtezőkre készülünk? Vili miért nem kapott lehetőséget btw?
süti beállítások módosítása