HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Látta már a sporttévé Mourinho interjúját? Iszonyú ciki

A tolmács egy nyelven sem beszél, cserébe tikkesen bólogat, mint Besenyő Margit.

Ha a fapados vendégöltözővel esetleg nem sikerült volna kellően kulturált képet kiállítani a Ferencváros országáról, akkor az interjúval biztosan. A nem túl nagy formátumú riporteri teljesítményt az FTC sajtóosztálya megtámogatta egy olyan tolmáccsal, aki sem a kérdéseket, sem a válaszokat nem volt képes lefordítani, emellett valószínűleg az életben nem látott még futballmeccset, és az anyanyelvünket sem beszéli sokkal jobban az alapfoknál. Szépen át is rendezte a bilingvis akadálypályát.

Mourinho talán zsigerből megérezte, hogy mi vár rá - nem hiába nagy edző - ugyanis rögvest az elején mintha menekülőre fogta volna a dolgot. Persze nem olyannak ismerjük a portugált, aki "elbújik a próbatételek elől", vissza is tért hamarosan, és első két válaszával kapásból lerendezte a riportert. Csakhogy a nagy taktikus ezúttal elszámította a magát. Miközben simán leradírozza a pályáról szegény Fazekas Erzsit (aka. Bözsi), egyszerűen nem volt orvossága az ellenfél igazi fegyvere, a szélen vezetett tolmácsnő ellen.

Arra mondjuk nehéz is felkészülni, ha a fordításra kirendelt személyzet egyetlen nyelvet se bír sajátjának. Mégis mit tehet a riportalany, ha kétszer is elmondja, hogy "a jövő héten kezdődik a bajnokság" és az mindkétszer úgy hangzik magyarul, hogy "a jövő héten is lesznek játékaink". Leginkább örül neki, hogy nem érti - amennyiben Mourinho - vagy nagyon kínosan érzi magát, ha beszél angolul és hajlamos feszengeni mások helyett.

Néhány pillanattal később aztán José is kezdte kapiskálni, hogy valami nem stimmel, amikor kapott egy felismerhetetlenre transzponált kérdést a portugál utánpótlásról. Itt azért már látszik, hogy fogalma sincs mit akarhatnak tőle, de amit még valahogy ki tud hámozni, annak az égvilágon semmi értelme.

Jegyezzük meg, hogy miként a mágnestábla hiányát, úgy az interjú tortúráját is példás önfegyelemmel viselte. Persze ekkor még nem sejtette, hogy Lipcsei Péter is vár rá, hogy egy jó pohár Tokaji mellett elbeszélgessen vele a néger Emersonról.

Amúgy az FTC-nél mintha sportot űznének a különleges tolmácsok alkalmazásából. A Thomas Dollhoz mellékelt német szakos segéderő erősen azt a benyomást keltette, mint akit egyenest a Bács-Kiskun megyei rendőrbálról rángattak a mikrofonhoz, és most nagyon próbál úgy hangozni, mintha nem lenne mocskosul részeg.

 

2014.08.12. 01:13 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: kínos tolmács FTC Mourinho Doll stadion avató

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr916595431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása