HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Ki nyer ma? - A Real Madrid!

Tudjuk, hogy sokan nem szeretnek úgy a tévé elé ülni, hogy előre tudják a végeredményt, ma mégis így járhatnak mindazok, akik elolvassák a következő eszmefuttatást. A Manchester United – Real Madrid óriási meccset ígér, Mourinho olyan fontosnak érzi, mintha a döntő lenne, és persze az ilyenkor szokásos nüanszokra hivatkozás is előkerül.

Mourinho: "Tomorrow the world will stop"

Tavaly ilyenkor a United már nem volt versenyben, amit véleményünk szerint a történelem joggal fog a példátlan sérüléshullámra és az újonnan igazolt tinédzser kapus számlájára írni (bővebben itt). Ennek már persze több mint egy éve, azóta De Gea a világ legjobb kapusainak ligájába került, a sérültek többnyire meggyógyultak... ja és lett egy Van Persie.

Egy kicsit történelmi síkba helyezve a manchesteriek Bajnokok Ligájához való viszonyát, két érdekességet villantanánk föl. Először is a Sir Alex öregedésére, egyre növekvő szenilitására hivatkozóknak felemlegetnénk, hogy egészen elképesztő eredménysorral bír a csapat az elmúlt években. 2008-ban megnyerték a serleget, kétszer kaptak ki a döntőben a Barcelonától (2011, 2009), egyszer az elődöntőben a későbbi győztes Milantól (2007), egyszer pedig a negyeddöntőben a későbbi győztes Intertől (2010). Ez egy igen masszív sorozat, főleg ha belegondolunk, hogy Glazerék időközben szigorú költségvetést tartottak a csapatnál. 

Az apró bökkenő a mi szemünkben annyi, hogy a fenti sorozat alatt szinte egy olyan igazi mágikus, magával ragadó, mindent elsöprő teljesítményt sem találunk, amellyel borították a papírformát, vagy csak szimplán lemosták az ellenfelet. Talán csak egy: 2009-ben 3-1 verték az Arsenalt az elődöntő londoni visszavágóján, de hát az sem olyan nagyon emlékezetes (már 1-0-ra nyertek az odavágón például). Ma este jönnie kell az extázisnak.

Fergie: "Mesésnek ígérkezik a meccs, és nem okoz majd csalódást"

 A Real Madridnál több mint két éve Mourinhoról szól minden. Az első évében egyértelműen a Barcelonával mesterségesen gerjesztett háborúját vívta aktívan, majd tavaly már érezhető volt a fordulat szele a 100 ponttal behúzott bajnoki címmel, az elmúlt napokban pedig egyenesen cserélődni látszanak az előjelek. A háború sikerrel járt: felnőttek a Barcelona mellé, mind játékban, mind mentalitásban, sőt a legutóbbi derbiken úgy tűnt, hogy jobb csapat a Real Madrid, és még a Barcelona is reklamált többet, a katalánok voltak unszimpatikusabbak (Pepétől tekintsünk el). Ez a fajta szerepcsere óriási elégtételt és nagy lökést jelenthet a madridiaknak. A bajnokságban eddig szinte minősíthetetlenül szerepeltek, és az eluralkodó káoszban (játékoslázadás, nézőtéri fujjogás stb.) az volt a kérdés, hogy mikor köszönik meg Mourinhonak. Viszont most kezd összeállni a kép, és a Bajnokok Ligájáról szól minden. Ilyenkor nagyot tud fordulni a világ. Már rengetegszer hangsúlyoztuk, hogy bivalyerős a Madrid kerete, a játékosok képessége határtalan, és innentől ez hittel és szervezettséggel párosul, ja és váratlanul nőtt egy Varane-juk.

Állítjuk tehát, hogy az oddsok nem hazudnak: 2,2-szeres szorzóval adják a Real győzelmet, és messze azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy Real már a félidőben is vezetni fog. Egyszerűen nem látjuk, még a végül szépen kiharcolt madridi iksz után sem, hogy a ManU hogyan tudja majd sakkban tartani a Realt. Persze volt már ilyen a történelemben, és ilyenkor kéne jöjjön az a bizonyos mágikus este, amikor minden sikerül, mert akkor persze csoda történhet. A Real Madrid őrült sebességi fokozaton képes játszani, a United középpályája egyszerűen nem fogja tudni tartani (főleg az újonnan feltalált Phil Jones hiányában) azt az elképesztő minőségi többletet, amit a Real felsorakoztat. Az angoloknak az az egy jelenthet menekülési utat, ha találnak egy (lehetőleg korai) gólt és hősiesen védekeznek De Gea parádéival a kapuban. Így a hosszabbításig talán eljuthatnak. Talán...

A Real Madrid újra régi fényében fog tündökölni. Egy kis pénzt nyugodtan lehet tenni a többgólos vendég győzelemre (bár még az 1-0-ás hendikep is csak 3,9-szeres pénzt fizet...).

(Videók forrása: eurosport.yahoo.com)

2013.03.05. 08:54 futballsz'

2 komment

Címkék: video madrid united ferguson real mourinho manchester

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr795117449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2013.03.05. 09:16:41

Nagyon jó meccset várok, mert Fergie sosem volt az a védekezős fajta és talán most Mourinho sem csak a kontrákban fog bízni, hanem megpróbálja nyomás alá helyezni az amúgy sem túl acéls ManU védelmet (sztem sokkal inkább az az angolom gyenge pontja, mintsem a középpálya)

_KingJack_ 2013.03.05. 13:02:57

Nem kaptunk ki az Intertől 2010-ben a negyeddöntőben, az a Bayern volt.

@mizie:"Fergie sosem volt az a védekezős fajta"

Öreg, akkor te nem sok meccsét láttad a milánói égés (2007) óta...
süti beállítások módosítása