HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Gerontofíling - (Lazio-Roma 2:1)

 

A futball egyik különleges hozadéka, hogy rendszeresen eksztatikusan ünneplő vénemberek látványával ajándékoz meg bennünket. Van abban valami különlegesen felemelő, ahogy egy tisztességben megőszült szakvezető a végtelen öröm delíriumában egyszerre eldobja éveit. Tegnap este a villogó protézissel nyargalászó Edy Reja mutatta meg, hogy miről is szól a foci. A Lazio 66-ot taposó edzője Klose utolsó perces gólja után olyan mámorban vetette magát a diadalittasan ölelkező játékosai közé, mintha az egyik ifjú csere lett volna a padról, majd bontván ölelést vicsorogva pumpálta ökleit a római hangorkánban, hátán szárnyként lobbant a decens zakó.

A Lazio-Róma Európa legádázabb derbije, a két csapat egyszerűen képtelen nem puskaporos meccset játszani. Nem ellenőriztük, de elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a fogadóirodák 1.0000001-nél magasabb oddsot adtak volna a pirosra. A rőt kártya villant persze tegnap is, mégha kivételesen olyan szabálytalanságért mutatták fel, ami nem fájt. Az AS védője, Simon Kjaer kapta Brocchi lerántásáért, utóbbi a helyi hős haldokló fajtájának egyik utolsó mohikánja, kizárólag Rómában legendás, de ott nagyon. A dán dinamit egy pillanat alatt rombolta földig az egynullás előnyt, mit csapata eladdig felépített, mivel a cetli mellett egy tizenegyest is kivívott a megmozdulással, a nagyszerű formában játszó Hernanes pedig nem hibázott. A farkasok még így is nyerhettek volna, ha Osvaldo lenne olyan jó játékos, mint amilyennek a miatta padozó Borriellót tartjuk, illetve ha Luis Enrique mester spanyol importjának teljesítménye nem emlékeztetne a Videotonnal mélyrepülő Paolo Sousa hispán igazolásaira. Az új AS Roma valahogy továbbra sem akar csapatnak tűnni, ilyenkor szoktak a szakvezetők projektekről magyarázni, míg csak ki nem rúgják őket. Meglátásunk szerint, amikor a modern tréner azt mondja: "hosszútávú projektben gondolkodunk", az valójában annyit tesz: "fogalmam sincs mikor áll össze a csapat, de amíg én vagyok az edző, addig valószínű sehogy". Ifjú és perspektivikus kollégájával éles ellentétben Reja a világ legpragmatikusabb igazolásával erősített a nyáron. Klose nyolc meccsen játszott eddig a "Sasoknál", amelyekből haton lőtt gólt, gyakorlatilag mindet kiélezett helyzetben. Miroslav "antisztár" tegnap a kilencvenhanyadikban passzolta be a győztest Stekelenburg mellett, nem túl elegánsan, de ez legfeljebb a semleges drukkereket zavarhatta. Ők viszont egy ilyen derbi után -bocsássák meg nekünk-, de le vannak sz'rva.


 

 

2011.10.17. 11:27 futballsz'

3 komment

Címkék: serie a derbi lazio róma enrique reja

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr783308979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.10.17. 14:42:03

Brocchi volt a büntető kiharcolója, nem Rocchi. Utóbbi valóban helyi sztár, bár sok szerepet ebben az évben nem fog kapni, bár Rómán kívül is elismerik.

Osvaldo és Enrique minősítésében egyetértünk, előbbinek járt is a pofára esés az üzengetésért, utóbbi munkája viszont már látszik - sajnos.

Csak a Kisposzt! 2011.10.17. 15:24:59

csak remélni tudom, hogy sokan látták ezt a meccset, élvezhető, lüktető találkozó kerekedett ki belőle. a forduló 5(!)0-0-ja után ez tényleg jó reklám volt a focinak.

én kicsit vitatkoznék ezúttal a kedves Sznobbal: osvaldo szerintem remek játékos,jó felépítésű, erős, gyors, technikás, erőszakos, bár azt a nagy helyzetet illett volna berúgni. nálam inkább ő, mint Boriello.
süti beállítások módosítása