HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Csertői Auréllal bajnok lett volna a Győr?!

Aki Horváth Ferenc győri eredményeivel alázza Pintért, miért felejti el megemlíteni, hogy mire jutott Csertői azzal a trágyakupaccal, amit a legsztároltabb magyar edző Pakson hagyott?

horvath(6).jpg

Tény, hogy Pintérnél hálásabb céltáblája régen volt a magyar sportsajtónak, de ez még nem jelenti azt, hogy bármit odavágunk, az talál. Ez a legújabb szurka az Index MLSZ-ügyi főinkvizítorától például kifejezetten kínos, de legalábbis baromi egyoldalú. Az egyenest a címlap legfőbb hírei közé delegált okfejtés szerint Horváth "ott voltam a Bálnában" Ferenc hej, de sokkal jobb edző, mint a válogatottunkat vezető bohóctréfa, mert - indoklás - a Győr kispadjára kerülve négy meccsel kevesebbet játszva is két ponttal többet szerezett elődjénél. Ez tényleg derekas teljesítmény, de csak fele részt írja le Horváth Ferenc idei szezonját. Ferink ugyanis a Paks padján húzta le az idény első felét, és az bizony nem volt egy fáklyásmenet.

Egészen pontosan 17 forduló alatt ugyanennyi pontot szerzett a csapattal, amely egyébként az MVM-nek köszönhetően meglehetős anyagi lábakon áll. Azért is igazolt Paksra, hogy előrébb lépjen a szerényebben gazdálkodó Kecskemétről. Az idény jól is indult, konkrétan három győzelemmel a később bennmaradóvá erősített Újpest és PFLA, valamint a Pécs ellen. Ezt követően viszont már csak a mezőny messze legrosszabb csapata, a Kaposvár ellen sikerült begyűjteni a három pontot (hetedik forduló), majd következett 10 nyeretlenül megvívott bajnoki forduló, amelynek során 4, azaz négy pontot gyűjtött a Paks. Bizonyos politikai elemeket nem nélkülöző összeesküvés-elméleteket leszámítva teljesen indokolhatatlan, hogy ezzel a statisztikával a háta mögött miként esett rá a Győr választása pótolni a válogatott élére kinevezett Pinyőt. Nem nyomoztunk a kérdésben, de ilyen valószínűleg még a világon nem volt, hogy valakit ezzel az eredménysorral a háta mögött, nem, hogy kirúgnának, de egyenesen a bajnok csapat vásárolja ki futó szerződéséből. Győrben hazardíroztak vele, és nekik lett igazuk, ez nem vitás.

Miként az sem, hogy Pakson is baromi jól jártak azzal, hogy végre megszabadultak Feritől. Amikor elment 17 meccsen 17 ponttal állt a csapat, két pontra a kieséstől. A megfelelő rovatokban 4 győzelem, 5 iksz és 8 vereség díszelgett, mellé 21-29-es gólarány. Horváth távoztával az általa felépített nagy rakás szerencsétlenséget Csertői Aurél nyakába sózták. Amióta a kettővel ezelőtti győri szakember ül a padon (kis magyar körforgás) a Paks 12 meccsen szerzett 17 pontot, vagyis öt meccsel kevesebbet játszva éppen annyit, mint a hazai sportsajtóban unalomig sztárolt elődjével. Csertőivel a Paks háromszor kapott ki, négy győzelem és öt döntetlen mellett, a kiesőhelytől pedig egy fordulóval a vége előtt 10 megnyugtató pont választja el. A csapat minden tekintetben jobb lett Horváth távoztával. A gólarány például héttel javult (39-40-re). A támadójátékot tekintve 1,2-ről 1,5-re nőtt a meccsenként rúgott gólok száma, de ennél sokkal durvább a fejlődés védekezésben. Ferivel 1,7 gólt kaptak meccsenként, Csertőivel 0,9-et.

Mindezek ismeretében érdeklődve kérdeznénk Ághassi kollégától, hogy ezek szerint Csertőivel még sokkal jobban bajnok lett volna Győri ETO?

2014.06.01. 13:30 futballsz'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr226245636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása