HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Messziről olyan kicsinek tűntek

egervari_sandor1_cikk_torzs.jpgRettenetes előjelekkel várjuk Romániát, de csak magunkat okolhatjuk érte. Mintha mégsem arról szólna a történet, hogy a vágtatva fejlődő magyar futball találkozik a hanyatló románnal.

Megroggyant kezdőnek szól majd a himnusz az üres stadionban. Vádoljanak meg hazaárulással, de Erkel siratója a kongó karéjok közt olyan összhatás, hogy az magában mínusz egy gól. Minderről persze nem a balsors tehet, hanem az, hogy tróger nácik módjára viselkedtünk egy barátságos mérkőzésen (utána pedig kármentés helyett sunnyogva kenegettük a szart).

Okoskodjék bárki bárhogy, a nagyérdemű nekünk fog jobban hiányozni, szépen is volnánk, ha nem így lenne. De nem csak nézőknek lesz híja, a védelem oszlopának is, aki jelenleg a Vidibe sem tudja beverekedni magát. Rolival ott kezdődtek a bajok, amikor elhitte, hogy neki nem egy stabil hely az Anderlecht kezdőjében a csúcs, hogy tényleg ő az elmúlt évtized legjobb magyar játékosa (abszolút hivatalosan). És elkezdett kacsintgatni.  Csakhogy a magát "egy erősebb bajnokságban" is szívesen kipróbáló bekkért annyit sem tett le senki, amennyiért az "erősebb bajnokságokban" ügyes kisiskolásokat igazolnak. Az Anderlechtnél meg egy kicsit megijedtek, aztán rájöttek, hogy szinte minden bokorban terem egy fiatalabb és gyorsabb verzió.

Persze az nem Juhász hibája, hogy még így is fényévekkel megnyugtatóbb, ha vele áll fel a tengely, mint bárki mással. Korcsmár elmegy, de amikor Mészárosnak garantált helye van a kezdőben, akkor felmerül, nem lehetne-e valahogy formába hozni Mészöly Kálmánt. Hátsó széleket illetően, Kádárt talán úgy helyezhetnénk legjobban perspektívába, hogy a szomszédoknál hasonló poszton egy sahtaros küzd egy lazióssal a kezdőmezért. Kádárunk meg ugye Newcastle, Roda, DVTK, szépen veszi a lépcsőket, csak lefele. Másik oldalon vagy beáldozzuk Varga J-t, és ezzel kihúzzuk a sámlit a középpálya alól, vagy jöhet Vanczák a lószerű mozgásával. De hátha egyet bólint, azt a pár életveszélyt meg kiszurkoljuk (a fotelből).

Kisebb közhellyel nem tudjuk megtámasztani magunkat: a labda gömbölyű, legyünk optimisták. Mindjárt egy ok az örömre Pintér Ádám, aki ajnározott társaihoz képest évek óta teljes kussban küzd, hogy megragadjon csapatában, az pedig a spanyol bajnokságban. Most épp úgy tűnik, hogy mindkét projektnek van némi esélye. Őszintén, legjobbakat Rudolfnak, de az ilyen karriereknek valahogy tisztább szívvel tudunk drukkolni, mint egy mesterhármasnak a Lombard Pápa ellen. Derűlátóak lévén indusztriális Vargát látjuk Ádi mellett (Eleket meg a padon), akinek még szügyig rombolásban is lehet rá ereje, hogy elindítsa a gyilkos kontrát. Azzal ideális esetben Dzsudzsák lódul majd meg a maga oldalán, nem pedig a nemlétező jobbszélsőnk a másikon.

Sanyibá ráncainak biztos nem tett rosszat Huszti sérülése, így legalább nem kell fantáziálnunk azon, hogy akár egy remek formában lévő balogsuta is játszhatna átellenben. (Gyurcsót nem felejtettük el, miniszterelnökünk kedvenc jobbszélsője idén egy duplánál és nulla gólpassznál jár az NB1-ben). Cserébe viszont a románok talán legjobbja, Gabriel Torje (Udinese/Granada) szokása szerint bármikor felbukkanhat a Razvan Rat vagy Stefan Radu támogatta rettentesen erős balszárnyon, és ajvé, nem könnyű derűsnek maradnunk.

Tovább taszít a depresszióba, hogy úgy néz ki, Hajnalból Stuttgartban sem lesz Haessler. Mivel nem szeretnénk, hogy bepereljen, nem állítjuk, hogy edzője nem meri hazai meccseken betenni, annyira utálják a nézők. Ez csúsztatás, edzője ugyanis egyáltalán nem meri betenni mostanában, se otthon, se máshol. Mindez persze nem annyira feltűnő, mivel az egész évben összesen kétszer játszott többet, mint 45 perc, a meccsek több mint felén pedig melegíteni se küldték el. Legalább a frissességgel nem lesz gond.

Ebbe kapaszkodjunk is bele, baromi fittek leszünk. Dzsudzsák és Koman kipihente magát a hótakaró alatt, előbbi az első két meccset végigjátszotta a rajtoló orosz tavaszban, utóbbi pedig mindkettőn pályára lépett (ezt mondván nagyon megbecsüljük az Amkar elleni 3 percet). Szalairól nyilvánvaló, hogy legutóbbi öt Bundesliga meccsén már a románok ellen spórolta a gólokat. Amelyeket az a nyámnyila hülye firkász hiányolt Telkiben, de Ádámunk szépen kiosztotta. Ez nem gőg, hanem szükséges magabiztosság. (Ádám idei szezonja előtt le a kappal, de arcoskodni ettől még nem kéne, Dzsudzsinak meg főleg nem vihogni a háttérben. Végül még valaki meg találja kérdezi, hogy mi a helyzet az orosz ugródeszkával.)

Félre ne értsék, a románok verhetőek. Egy meccsen mindenki az, főleg egy épülő csapat. Vannak hiányosságaik, a védelemben például elfér az olasz másodosztály, csatárban meg Marica hiányában (hurrá) egyértelműen jobbak vagyunk Szalaival (nyilatkozzon bárhogy). Mutu nem kimondottan a jövő, és Keserü sem a következő Raducioiu, ha ő kerülne pályára. Ugyanakkor van a csapatban egy masszív Steauás mag, amely klubjával kiverte az Ajaxot Európából és majdnem megviccelte a Chelsea-t. Az egész keretben négy légióssal. Az ő zsoldoscsapatuk, a CFR Kolozsvár eközben négy év alatt háromszor volt ott a BL csoportkörében. Hanyatlásnak elmegy.

Mifelénk meg szinte csak a válogatott "hozzánk képest bravúrjai" jelentenek fényt az éjszakában. Amúgy hazaszállingózó ígéretek, becsődölő-stagnáló karrierek és egyszem kistafírozott kirakatgárda csoportkörös búcsúja az Európa Ligából. Gerának pedig vége. Lassan tényleg nem marad más, mint a csillogó szemek és a győztes mentalitás.

2013.03.22. 10:15 futballsz'

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: magyar vb selejtező válogatott román válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr995157519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: webdesign antwerp 2017.11.03. 07:22:17

TOP10 Robbie Williams-dal EVÖR - B-oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása