HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Ponty, guminő, Hitler bajusz - focistáink a Facebook-on

facebook_like_beer_mug.gifVálogatásunk nem reprezentatív, a legtöbb magyar játékos nem részegeskedik, nem pózol guminővel, nem vág magának Hitler bajuszt és nem szívja fordítva a cigarettát. Vagy legalábbis nem teszi fel a közösségire. Megdöbbentő módon azonban olyanok is akadnak, akik igen. (updatelt poszt!)

Három napja tallózzuk labdarúgóink fényképeit a fácsén, mit mondjunk, elég különös világ tárult fel előttünk. Például soha még ennyi kapitális pontyot nem láttunk életünkben, Fülöp Lászlónak két évad Teleszák kijönne a felhozatalból. Szélesi snecijével mondjuk annyira nem legénykednénk, Lattenstein Norbi pikkelyes bálnáját viszont meg sem bírnánk emelni, a más ligában pecázgató Feczesin zsákmányától pedig egyenesen félnénk. Bár nem víz és nem hal, logikai alapon ebbe a kategóriába soroltuk Mészáros Norbert: "Puskás öcsi bakot lőtt" című képét. Akit zavar, hogy nem egy fuldokló állat szerepel a felvételen, hanem konkrétan döglött, az ne nézze meg az utolsót. (Képaláírások az "i", mint információ gombbal csalhatók elő.)



teljes képernyős prezentáció

Amikor kedvenceink éppen nem nyálkás halakkal feszítenek, akkor leginkább édibédi kutyusokkal enyelegnek, szintén döbbenetes mennyiségben. Nekünk ez egy kicsit gejl, de tudjuk, hogy nincs az a barátnő, akiből ne szaladna ki egy affektálós "óóó!" Kanta Józsi láttán, amint mopszával a vállán szundikál. Vass Ádám képeit pedig inkább ne is mutassa meg párjának, ellenkező esetben felkészülhet rá, hogy egy meghitt pillanatban rossz néven fogják szólítani. Falkányi kutyás közt macskásokat az ifjú Fiola Attila képviseli, illetve Lázok János egy fejenszarós bravúrfotóval. A fődíjat pedig - hiába ugat a tömeg - Szekeres Adrián kapja, mert a delfinnél nincs menőbb.



teljes képernyő

Aztán vannak a képek, amelyeken jókat mosolyogtunk, például Kabát Peti, aki szüntelenül retteg, vagy Lovrencsics Gergő és az arcpakolás (update: megtalálható lejjebb a vegyesben). Na meg az olyan elegáns poénok, mint Madar Csaba a születésnapjára kapott kertitörpével. (i=képaláírás)



teljes képernyő

És persze azok a bizonyos felvételek, amelyeken - fogalmazzunk úgy - hőseink nem profi sportolói mivoltukat tolják előtérbe. Hanem egy üveg töményszeszt. Mi nem akarunk ítélkezni, csak közzétesszük, amit találtunk. Döntse el ki-ki maga, hogy egy válogatott játékosnak mennyire áll jól, ha pálinkával terít meg zsugázáshoz.

Abban a tekintetben már inkább van véleményünk, hogy ifjú tehetségek esetében egy partyfotón virítani üveg bourbonbe kapaszkodva valószínűleg nem a legjobb ajánlólevél. Nem szeretnénk senkit kioktatni, de amire mi ráleltünk, arra rátalálhat más is. Hát kell az Melczer Vilmosnak, hogy egyszer majd az "Önarckép üveg vodkával és doboz sörrel" fantázianevű kompozíció tegyen keresztbe a belga másodosztályú szerződésnek?

A szépreményű fiatalok és befutott sztárok mellett sok csatát megélt rutinos rókák gondoskodnak a hangulatról. Bár a bundázás miatt nyugdíjazott Pomper Tibor jelenleg nem játszhat sehol, a plázák réme fénykorában bőven  tett le annyit az asztalra, hogy ne hagyhassuk ki a mulatságból. Csapjunk is bele.



teljes képernyő

Update: Skandallum! Most látjuk, hogy bizonyos felvételek valahogy eltűntek a kollekcióból (például emlegetett Lovrencsics és Pomper vagy Kiss Zoli és a legendás csabai tapasz). Úgyhogy feltesszük újra: 

És végül jöjjön a non plus ultra kategória, avagy a facebook "istenkirályai". Ezek előtt a fotók előtt széttárjuk a kezünk. Nem csak hivatásos labdarúgók, de hétköznapi polgárok esetében sem értenénk, miért akarhatja bárki is ilyen színben feltüntetni magát. Itt már nem meggondolatlan feltöltögetésről van szó, ez már kőkemény csata a "Váczi Zoltán" vándorserlegért. Bár a trófeáért bejelentkeztek páran, két kimagasló egyéniség valósággal árnyékba borítja az egyszeri italozgatók táborát. Bodnár Lászlónak (PMFC) és Simon Attilának (Paks) nincsen vetélytársa, ha vállalhatatlanságról van szó. Ember legyen a talpán, aki megmondja melyik a nagyobb raj. Mi végső sorrend tekintetében a lényegesen nagyobb korpusszal bíró ex-kijevinek adjuk a koronát, de megértjük, ha valaki másképp gondolja. Ilyen szinten már a legapróbb nüanszok döntenek. Kinek a pöcsmarkolászós kép üt nagyobbat, kinek a kukában afterpartyzó.

Az ezüst is szépen csillog:



teljes képernyő

Gratulálunk, Laci:



teljes képernyő

Hardcore Különdíj egyetlen képért: Lipcsei Roland (ex-MTK, ex-börtön)

lipcsei.jpg
Végkicsengést, bölcsességet ne várjon tőlünk senki, mindenki azt tesz magával, amit akar. Tanulság helyett kedvenc képünkkel búcsúzunk, remélve hogy emlékszik még valaki erre a névre: Plókai Mihály. (A kispesti legenda bátyja, a DVSC egykori csatára.) Kocsma, kanál, Kőbányai, viszontlátásra.

plokai.jpg

 

 

Ui: A rengeteg dekoratív barátnőt és kiterjedt családot mind kihagytuk a kollekcióból, mert mi ilyen tisztelettudóak vagyunk.

2012.09.05. 03:31 futballsz'

1 komment

Címkék: facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr324754199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.09.05. 13:51:26

Boci nagy bulis, ha elő lehetne hívni a fejemből az ott tárolt képeket, ezt a 13-at ki se tettétek volna:-DDD
süti beállítások módosítása