HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Rosé Mourinho

morinhocrop222.jpgMásodik sárgát Messinek, Alonso műeséséért? Több jeget és kevesebb italt a pohárba senhor! Mi nem bíróznánk, de ha José már így felhozta, akkor kigyűjtöttünk néhány valóban ordenáré madridi szabálytalanságot, melyek mind-mind lap nélkül maradtak (kivéve az utolsót, azt tekintsék referenciának). Lapozz, borzadj, aztán kicsit rugdalljuk az oroszlánt.


 

Csak azt nem értjük, hogy miért kellett előbb reklamálni Messi pirosát, és aztán elbizonytalanodva visszakozni a videózásig, főként, hogy nyilván már régen megkérdezte Xabi Alonsót a szünetben. Mindenesetre apró sikernek elkönyvelheti a nyújtott lábas, talppal-bokára csúszások lap nélkül maradását. A hasonló megmozdulások elszaporodása és elfogadottá válása egyértelműen az ő érdeme. Balszerencséjére azonban a Barcelonát nehezebb terrorizálni, mint a bírói kart. 

Őszintén megvalljuk, hogy a mérkőzés vége felé szinte sajnálni kezdtük Mourinhót. Ahogy melankóliába zuhanva nézte karikás szemeivel a kifejletet, kissé felpüffedt arcán szinte semmi érzelem, ilyennek még nem láttuk. Lehet, hogy a korábbiakból tanulva 1-3-nál bevetettek vele egy nyugtatót. Nem lenne meglepő. A lényeg, hogy a katalánok középszar játékkal is magabiztosan győztek a Bernabeu-ban, mi pedig már-már sajnálni kezdtük Mourinhót. Aztán kinyitotta a száját.

Bizony rég hallottunk ennyire szánalmas nyilatkozatot. A győzelem megszállottja, aki siker esetén Pepe hátán lovacskázva vágtatott volna be a sajtótájékoztatóra, pezsgőt fröcskölve a barcelonai újságírók laptopjaira, egyszerre azt bírta mondani, hogy ez a meccs nem jelentett semmit. Hmm. Mi több, a Barca megszámlálhatatlan mennyiségű korábbi győzelme a Real ellen nem ér fel a madridiak spanyol kupa diadalával, mert ott kivételesen ők nyertek annak a mérkőzésnek serleget adtak a végén. Ezt mondta. A BL elődöntő felett meg valahogy elsiklott a figyelme, bár a nagyfülű ezüstkübliért elődöntőzni nyilván nem ér fel a Copa del Rey-jel. Úgy látszik nem csak a sikerek képesek ittassá tenni az embert.

A kudarctól részegült luzitán azzal folytatta, hogy amúgy pedig egyértelműen a Madridnak kellett volna győznie, csak hát a Barcelonának piszok szerencséje volt. Rögvest a kezdésnél ugye, mi is éppen így láttuk. Még véletlenül sem arról volt szó, hogy álomrajt hullott a Real ölébe, amilyen talán soha többé, de így se bírták kihúzni a szünetig. (Sőt, ha Casillas nem véd úgy, ahogy, akkor már a technikai malőrből is 1-1-es állásnál tértünk volna vissza a képernyőre.) A Madrid mindent jól csinált, a Barca szenvedett, de így is gólt szerzett. Nem a semmiből, hanem egy kontrából. Ezen annyira azért nem kéne fennakadni, ha letámadással küldtük ki a csapatot. Nyilván nehéz lenyelni, hogy a főváros címerállata a lelátóra belsőzte a ziccert, a kis chilei ellenben olyan gólt lőtt Messi passzából, amire eddig csak a feladót tartottuk képesnek, de ilyen a foci. Tisztelt uram, ha a jó játékosok mindig berúgnák, akkor ön sosem nyert volna BL-t.

Apropó, Ronaldo. Őt például sajnáljuk. Eddig több gólt lőtt, mint ahány meccset idén játszott, erre pont a legrosszabkor beüt a krach. Kettőből egyet persze illett volna berúgnia, de az se lett volna egetverő elvárás, hogy 90 perc alatt összehozzanak neki egy harmadik lehetőséget. 

Végezetül az egész lényegtelen mérkőzésből azt a lényeges tanulságot ajánlanánk a mester figyelmébe (így a másnap után harmadnapon), hogy a Barcelona éppen olyan eredményes ellenük amikor van játéka, mint amikor nincs. Ezen azért elgondolkodnánk.

 

(videó zene: Irie Maffia: Bloodshot eyes

Összefoglaló:

 

2011.12.14. 18:42 futballsz'

1 komment

Címkék: video barcelona messi real madrid pepe sanchez guardiola khedira el classico

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr253463541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.14. 21:33:45

:DDDDDDDDD
Hatalmas respekt.
Hogy ezért Te mit fogsz kapni ha jó szokásod szerint az NST-n beajánlod...:D
De én imádtam minden betűjét :DDDDDDD
süti beállítások módosítása