HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

"Fájó bordák, letört fogak"

 

Legkínosabb - publikus - perverziónk, hogy gyakran olvassuk a Nemzeti Sport'. Ráadásul fizetünk érte, mivel kedvenc publicisztikáink csak papíron jelennek meg. Ez a megoldás nem számít nyerészkedésnek a lap részéről, az internetes kiadás egyszerűen nem bírná el a súlyos gondolatokat, egy-egy magvasabb Vincze, vagy Pietsch jegyzet kiszakítaná a világhálót, mint keresztespókét a szarvasbogár.

Hogy miért okoz nekünk ekkora örömöt a reciklált ostobaságokból, uszításból és elmaradhatatlan nosztalgiából álló kis etűdök tanumányozása, azt magunk sem értjük. Szakmainak csak annyira nevezhető ezen tevékenységünk, mint egy pornófilmeket néző nőgyógyászé. Mondjuk azt, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, cserébe meg szoktuk állni, hogy másokat is idegesítsünk vele. Most sem kedvenc Jegyzetünk kapcsán foglalkozunk az NS-el, sőt a mai darab kifejezetten csalódás, se xenofób uszítás, se szervilitástól csöpögő optimizmus, de még egy árva, régen megboldogult salgótarjáni legenda emlékét se porolják le valami aktuális elkorcsosulás kapcsán. A kötelező egészoldalas Fradi már egy kicsit érdekesebb, ebből megtudhatjuk ugyanis, hogy a hirtelen felindulásában hat darab elmaradt kiállítást reklamáló Détári, kettőt aludva, már nem csak a bírót okolja a másodosztályú Békéscsaba elleni Magyar Kupa fiaskóért, hanem magát is. Hogy Döme pontosan mit hibázott, az nem derül ki, mert az önkritikus lendület az első félmondatig tart, a továbbiakban Lajos és újságíró csak a játékvezető elmarasztalásával foglalkoznak. De ez még mindig nem volna ekkora szenzáció, hogy bejegyzést szüljön. Nade.

Amikor már-már kidobnánk az újság', szemünk megakad egy hivalkodóan piros rovatocskán az első lap alján, mit eladdig nem vettünk észre. "Ajánljuk magunkat", avagy ízelítő a holnapi szám tartalmából. Első pillantásra igazi "Nemzeti Blikkes" betétnek tűnik, mely kifejezésért örök nagyrabecsülésünk Székely Norbertnek, kitől származik (azóta tudjuk, hogy mivégre létezik a kosárlabda). Kép is van hozzá, rajta kapucnis, takart arcú fiatalok, harci állásban. Nocsak. Elolvassuk a szöveget. Nem értjük. Elolvassuk megint. Nem értjük. Utánanézünk. Nem értjük. Videózunk. Még kevésbé értjük. Önök meg biztosan nem, de rögvest idézzük, és annyira se fogják.

Előre gyártott pofonok

Fájó bordák, letört fogak, zúgó fül: ez az a harc, amely után a vesztes is győztesnek érzi magát, mert a lehetőségekhez képest sportszerű körülmények között harcolt az ellenféllel. Az ellenfél - kivételesen nem ellenség - egy másik csapat szurkolótábora, a helyszín egy félreeső mező, vagy gyártelep, a motiváció pedig a bizonyítási vágy. Ustawka - magyar módra.

Ha van kedvük megtekinteni, hogy miként néz ki a fegyvertelenséget leszámítva gyakorlatilag szabályok nélküli tömegverekedés a valóságban, akkor ám tegyék. Akik megállják, hogy rákattintsanak, azokra büszkék vagyunk. Higgyék el, csúnya.

Tolul azért itt egy-két kérdés. Miként lehet az, hogy a Nemzeti Sport, az évszázados múltú, az intézmény, sportszerűvé nemesítve bátorítja a színtiszta erőszakot és brutalitást. "Ahol az ellenfél nem ellenség", nyilván ebbéli minőségében rugdalják hárman miközben ájultan hever a földön. És köpik arcon búcsúzóul. Mondjuk nem ölik meg, ez is valami. De mit keres ez az egész a sportlapomban? Miért kell ennek teret adni, és főleg, miért kell népszerűsíteni? Természetesen jobb, hogy nem a stadionban bontják a rendet ezek a félbűnözők, de a legjobb mégicsak az lenne, ha egyáltalán nem is volnának. Ha nem volna egyetlen olyan idióta sem, aki azáltal véli képviselni szeretett klubját és kifejezni önmagát, hogy félholtra veri hasonlóan furcsa gondolkodású felebarátait. Mi eddig úgy tudtuk, hogy az ilyen elemek ártanak a futballnak, az NS meg erre épp, hogy csak toborzót nem hirdet, persze holnap még erre is sor kerülhet. Nincs rá szavunk, hogy mennyire undorítónak és károsnak tartjuk ezt az egészet, akár a lapot akarták eladni vele, akár magukat, a huligánoknak. Kedves főszerkesztő Úr, ez most egyszeri kisiklás volt, vagy a jövőben számíthatunk esetleg rövidebb beszámolókra is a nívósabb ütközetekről, osztályzatokkal? Csak, hogy tudjuk, mert akkor inkább lemondunk a majd húsz éve gyakorolt perverz szenvedélyünkről. Ennyire betegek azért nem vagyunk.

 

2011.12.05. 19:12 futballsz'

2 komment

Címkék: magyar ns huliganizmus ustawka abzug

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr863440810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maldini-közeli 2011.12.05. 22:46:49

óriási bravó, könnyfakasztóan viccesre sikerült! amúgy nyilván nagyon nem vicces és igazad van.

Csak a Kisposzt! 2011.12.06. 09:33:32

hogy tudja az NS még mindig alulmúlni magát?

"Szakmainak csak annyira nevezhető ezen tevékenységünk, mint egy pornófilmeket néző nőgyógyászé" MEGALOL!
süti beállítások módosítása