HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Inter és egyéb állatfajták

 

Tegnap este a világ focirajongóinak cinikusabb része nyugodt mosollyal pattintotta fel sörét és dőlt hátra kanapéján, hogy megnézze az Inter novarai vendégjátékát. A kínos végeredmény prognosztizálható volt.

A várakozásoknak megfelelően az Inter klasszisai bénultan és zavarodottan hozták le a 90 percet, a gyengécske Novara pedig sebészi pontossággal bánt el velük. Folytatás + villámharangozás + mesebeli képek: előre!

A Futballsznob már kétszer is foglalkozott korábban a témával, és persze jó előre megjósoltuk, hogy mi fog történni. Ezt írtuk:

"Jött Gasperini, hosszú idő után olasz edző, aki nem tűnik meggyőző választásnak, és nem lennénk meglepve, ha már szezon közben távozna."

A játékosok már két sikertelen bajnoki után úgy gondolták, hogy jobb mielőbb megbuktatni az okoskodó Mistert. Ez persze nem véletlen. Gasperini leginkább gyengekezűnek tűnik, hiába próbálja hangoztatni, hogy ő márpedig hisz abban, amit képvisel, ebből semmi nem látszik. A felkészülés során nem sikerült megtalálnia, hogy kit és milyen posztokon kíván játszatni. Annyira rossz a csapat egyensúlya, hogy félidőnként kell variálnia a felállást (volt itt már minden: 3-4-3, 3-4-1-2, 4-3-3, 4-4-2). Nem is érdemes tovább cizellálni, egyszerűen túl nagy falat Gasperininek ez a munka, valószínűleg szakmailag nem felel meg egy ilyen rutinos, sokat látott keret vezetésére. Aki tovább szeretne olvasni a nerazzurri mélyrepülésről, az megteheti.

Mit tartogat a jövő? Edzőváltás mindenképpen lesz, innen nincs visszaút. A problémát az okozza, hogy szombaton újra meccs van Bolognában, majd a jövő hét közepén Moszkvába utazik a csapat BL-t játszani, utána pedig a Napolit fogadják Milánóban. A kemény menetelés közben nem tűnik egyszerű feladatnak megtalálni és kinevezni a tökéletes helyettest. Talán a másodedző Giuseppe Baresi tudja átvenni a csapatot átmenetileg, vagy az utóbbi időben egyre többet hangoztatott Luis Figo lehet vészmegoldás. Az is előfordulhat, hogy megvárják a következő három meccset és csak utána cserélnek, a válogatott meccsek miatti hosszabb szünetben. Így már akár Claudio Ranieri is szóba jöhet.

A harmadik forduló ma folytatódik, és bizony akad még nagycsapat, mely az Interhez hasonló gondokkal lép majd pályára. Csodavárás, főszerepben a képek!

A Milan az Udineset fogadja, kiváló mérkőzés lehet, mindenkinek ajánljuk megtekintését. Felhívnánk rá a figyelmet, hogy a Milan se nyert még meccset a bajnokság kezdete óta, de Allegri helye egyelőre stabil tekintve a rengeteg sérültet. Ha esetleg ma vereséget szenvednének, hátrányuk 8 pontra hízhatna a Bolognát várhatóan kipipáló Juventussal és a Chievo ellen országos favorit Napolival szemben. Nekünk az a legkedvesebb hír, hogy SuperPippo Inzaghi már leülhet a kispadra sérülése után. Az Udinese számára is nagy a tét: most bizonyíthatják, hogy tényleg számolni kell-e velük a BL-helyekért folytatott harcban.

A Roma gyengén rajtolt, ám ahogy írtuk korábban, a rengeteg új játékos és az edző még csak ismerkednek egymással. Sokan már elparentálták Luis Enrique-t, de mi még látunk némi reményt, hogy esetleg sikerül elfogadtatnia magát. Ma ideális ellenfélnek tűnik a Siena, és ha nagy különbségű győzelmet aratnak, megindulhatnak felfelé.

A Lazionál szintén megkérdőjeleződött az edző jövője. Edy Reja megsértődött a Genoa elleni peches hazai vereség után. A szurkolók hőzöngtek, de végül Lotito meggyőzte a Mistert, hogy folytassa. Ma kutyakemény meccs következik a Cesena otthonában, a döntetlennek már örülhetnek.

 (képek innen: www.ibelieveinadv.com)

 

2011.09.21. 11:07 futballsz'

1 komment

Címkék: olasz foci roma milan inzaghi inter serie a lazio figo gasperini moratti

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr893242930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak a Kisposzt! 2011.09.21. 13:31:25

és mire megszületett a cikk, ki is rúgták! álé!
süti beállítások módosítása