HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Angliában még a takarítót is majdnem leigazolták

 

Igazából elég büszkék vagyunk magunkra, hogy az ablak utolsó napjáig kibírtuk átigazolási találgatások nélkül. Mondhatnánk, hogy kinőttünk belőle, de igazából csak meguntuk, hogy bárkire is néz szeretett csapatunk, azt rögtön megveszi a Manchester City. Most viszont eljött az idő szemlézni, na nem kell megijedni, egyelőre csak az utolsó nap talányos angol transzfereire koncentrálunk, a teljesség rémítő igénye fel sem merül.

A záróra sztárja kétségtelenül Wenger, akit mintha tényleg felébresztett volna az United-től kapott pofon, kellett hozzá mind a nyolc. Azóta olyan pánikszerű bevásárlásba fogott, mint egy elfoglalt üzletember, akinek 24.-én esik le, hogy mindjárt karácsony. Pénze van, de a boltok már lefosztva és válogatni sincs idő. Megy a kosárba minden, kicsit selejtes, lehasznált, vagy rossz a méret, nem számít, majd januárban cseréljük. A látszólagos kapkodásban Londonba került Andre Santos (Fenerbahce), Arteta (Everton), Benayoun (Chelsea), Mertesacker (Werder B.) és a koreai Park Cho Young (Monaco). Pár hónapja még sírtak volna a drukkerek, ha egy ilyen névsort látnak, most viszont teljes a boldogság a táborban, hogy Arsene végre odatette magát (áldott relativitás). Szerintünk az igazság valahol középen, azaz egy középcsapatnak pont ilyen játékosokra volna szüksége, ha megcélozta az Euroligát. Arteta súlyos sérülése óta nem a régi, Benayounnak már a Liverpool és a Chelsea padját koptatni is tehetségén felüli vállalás volt. A dél-koreai Parknak 26 évesen kéne robbantania, ha sikerülne, majd elviszi a City (csak azért vagyunk ebben ennyire biztosak, mert lenyilatkozta, hogy az Arsenalból akar nyugdíjba menni). Mertesacker legalább rutinos, nagy, német, válogatott és védő. Ebbe mi sem tudunk belekötni. Amennyiben igazán mosolygó Arsenal drukkert akarunk látni, akkor hagyjuk a vásárlásokat, és inkább azt hozzuk fel, hogy "mit szólsz Bendtnerhez a Sunderlandben?"

Ha őszinték akarunk lenni, igazából a City-vel kellett volna kezdeni ezt az összeállítást. Owen Hargreaves alkalmazása a legérthetlenebb pénzkidobás kategóriájába tartozik, még egy sejktől is. Inkább költenénk márvány bidére a lovainknak. Az angol (német, kanadai) három éve nem játszott tétmeccset, két éve ugyan beszállt öt percre, de meg is húzódott egy újabb esztendőre. Alkalmazását nem indokolja semmi, azt pedig nem vagyunk hajlandóak elhinni, hogy a youtube történelmének legtragikomikusabb focistás önreklámozása állna a háttérben. (A medicinlabdákkal és gumikötelekkel támadó fitneszvideót csak azért nem cikizzük jobban, mert féljük a karma.)

A Tottenham váratlan módon mégse adta el Modricot a Chelsea-nek, viszont vett egy Parkert a West Ham-től, akire csak akkor lesz szükség, ha a Londonba vágyó horvát végighisztizné az őszi szemesztert. Bár Tom Huddlestone twittelése majdnem egy napig izgalommal töltötte el a drukkereket, végül kiderült, hogy nem egy titokzatos szerzeményről van szó, csak új a takarító. A nagyobb szenzáció, hogy elsózták Crouch, a nyakigláb csatár a Stoke-ban könyökölheti magát vissza a kezdőbe.

A "cserepesek" egyébként a piac nyertesei, a fájdalmas látványt nyújtó Crouch mellett megszerezték a Wilson Palaciost, a hondurasi terminátort (szintén Spurs), és a pár éve biztatóan indító Cameron Jerome (Birmingham City). Tony Pulis tüskebökis csapatát már eddig is utálta az elit, az új fiúk segíthetnek, hogy Európába is exportálhassák a csontzenét. 

Craig Bellamy visszatért Liverpoolba, ahol újra milliós lábakra sújthat golfütőjével. A méretét meghazudtolóan hatalmas tahó walesi csatártól Meireles annyira megijedt, hogy meg sem állt a Chelsea-ig. Nem hibáztatjuk, mi se szívesen feküdnénk azzal a gondolattal, hogy esetleg egy gnóm ébreszt majd a kettes vassal.

A Buzsáky miatt hazafias elszántsággal figyelt QPR lecsapott SWP-re. A City-nél régóta (értsd odaigazolása óta) felesleges Wright-Phillips már azzal is túlszárnyalná az utóbbi években nyújtott teljesítményét, ha idén néha elküldenék melegíteni. 

Az Artétátlanított Evertonban Royston Drenthe igyekszik szinten tartani az egy főre jutó tetoválások számát. Az üstökösből hullócsilaggá váló holland eddig legalább papíron sztár volt, most lehet kidobni a reálos névjegyeket. Martin Keown szerint senkinek semmi oka a spanyol távozásán siránkozni, mert az ifjú Ross Barkley minden idők egyik legnagyobb angol középpályása lehet. Nem tőle, de valami hasonlót hallottunk egykor a válogatottba is bekerülő David Bentley-ről (Tottenham), aki most váltott osztályt, lefelé (West Ham). Búcsúzóban a Mersey partjától említtessék meg, hogy a Yak, azaz Yakubu átcsörtetett Blackburnbe, helyére a sportriporterek új kedvence érkezett az argentin Tigrestől, úgy hívják: Stracqualursi.

Végezetül pedig azzal szomorú hírrel fejeznénk a számvetést, hogy Owen Hargreaves-szel ellentétben Róka Zoltán bemutatkozó anyaga egyetlen nagy, vagy kiscsapat érdeklődését sem keltette fel. Fel a fejjel, talán majd az olaszok.

Folyt köv: Serie A

PS: Említetteken kívül még párszáz üzlet köttetett a zárónapon: itt lehet csemegézni.

(kukázó télapó innen: technoccult

2011.09.01. 10:08 futballsz'

7 komment

Címkék: video chelsea angol összefoglaló igazolás tottenham arsenal city szines stoke epl

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr533194872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maldini-közeli 2011.09.01. 13:48:15

az üzletemberes hasonlat, főleg a januárban majd becseréljük rész kurva jó, bravó!

Csak a Kisposzt! 2011.09.01. 15:12:43

@maldini-közeli: egyetértek!
még annyit, hogy Andre Santoson is rajta volt a diszkontált árcédula az Arsenal bevásárlókocsijában (LB, LWB 28 éves, Fenertől).
Érdekesség, hogy a koreai muki állítólag nem tervez hosszú távon Európában, mert hamarosan haza kell mennie a katonaságba szolgálni. 28 éves koráig mindenkinek teljesíteni kell 2 évet. Felmentést jelent, ha a jövő évi olimpián 3. vagy annál jobb helyig vezeti a válogatottat.
Azt mondjuk nem értem, hogy Park Ji Sung ezt hogy úszta meg?(30 éves)

www.goal.com/en/news/14/asia/2011/09/01/2645735/park-chu-young-expects-arsenal-to-be-his-last-european-club

maldini-közeli 2011.09.01. 15:15:40

@Csak a Kisposzt!: gondolom a vb elődöntő miatt felmentést kapott

Csak a Kisposzt! 2011.09.01. 15:17:05

@maldini-közeli: a vb rendezés miatt, Hiddink tábornok?

maldini-közeli 2011.09.01. 15:18:56

@Csak a Kisposzt!: nem, szerintem bárki aki közvetlenül, vagy közvetetten részt vett az olaszok kiverésében, automatikusan felmentést kapott

C.E.O. 2011.09.02. 11:19:47

meseszeru az uzletemberes
süti beállítások módosítása