HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Azért az egy kicsit kínos, hogy pont Dzsudzsák rinyál

Azok után, amit a hatodik percben művelt.

Fantasztikusan játszottunk tegnap, ez nem is lehet kérdés, csak néhány csúnya szabálytalanságunktól maradt némi rossz utóíz a szánkban. Avagy értjük, hogy nekünk borzasztó fontos volt az eredmény, és tényleg hihetetlen látni, mit tesz az önbizalom és a szervezettség, de azért azt nehéz lenne vitatni, hogy nem mindig találtuk el a határt  az agresszivitás és a durvaság között.

Az alaphangot pedig épp az a Dzsudzsák Balázs adta meg, aki ma  likevadász mártírkodásba fogott, sérült bokáját "nem a hőst szeretném játszani" szöveggel megosztva a Twitteren. A Vidával tetteket követően mi annyira azért nem csodálkoznánk a helyében, hogy ő is kapott:

 

 

Hasonló mutatványt, sőt mutatványokat láthattunk Szalaitól is, aki annyira aktív volt a neki jutó 45 percben, hogy az egy tétmeccsen biztos elég lett volna a kiállításhoz.

Ez a tiprás már magában is:

 

Ez a taposás inkább csak sárga (úgy látszik ez valami Vidára szabott specialitásunk volt az este).

 

De a biztosítékot nem is az előző esetek verték ki nálunk, hanem Korhut Mihály, aki teljesen elfogadhatatlan módon csúszott rá Mandzukic támaszkodójára. Talppal és nyújtott lábbal. Csak a horvát rutinján és hihetetlen mozgáskultúráján múlt, hogy nem tört el a lába. A nyolcvankilencedik percben, egy barátságos mérkőzésen, a félpályánál.

 

Büszkék vagyunk rátok fiúk, de nehogy már tahónak menjünk Franciaországba.

2016.03.27. 21:21 futballsz'

4 komment

Címkék: Magyarország Horvátország Dzsudzsák

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr28530232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2016.03.27. 23:53:26

Valóban tullottek néha a célon, de leszarom ha így képesek előre menni és akarni. Mikor láttunk ilyet utoljára?

halfdan 2016.03.28. 01:44:22

9 emberrel hiába akarnak majd előre menni és akarni.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2016.03.28. 09:42:29

@mizie: rég láttunk ilyet, tán nem is emlékszünk rá, ebben igazad van.

Ugyanakkor ez egy barátságos meccs volt, ami alapból csalóka műfaj, a magyar-horvát esetében pedig fokozottan igaz, hogy teljesen mást jelentett a meccs a két csapatnak. Nekünk morált kellett építeni, illetve konkrétan hatalmas lehetőség volt a magyar játékosok és az egész csapat számára, hogy egy jobb együttes ellen mérethették meg magunkat, olyan játékosokkal szemben, akikkel egyébként szinte sosem találkoznak. Továbbá nagy keretünk volt, melyben szinte mindenki egészséges, illetve mindenki kipihent, sőt, túl kipihent mert a legjobb légiósaink elég keveset játszanak a klubjukban.

Ezzel szemben a horvátok pár napja játszottak Izraellel, és annyi sérültjük volt, hogy alig maradt 13 mezőnyjátékosuk a meccsre. Továbbá a horvát kulcsjátékosok elitklubokban alapemberek, ahol hétről hétre klasszisok ellen mérethetik meg magukat. Ettől még persze nyilván nekik is fontos felkészülés volt a szombati meccs, de talán nem annyira mint nekünk.

Mindennek fényében pedig azért baj, hogy elkezdtünk durvulni, mert ezzel magunkat csaptuk be. Visszaéltünk vele, hogy egy barátságoson nem osztanak olyan könnyen lapot és visszaéltünk vele, hogy a horvátok jobban féltik magukat, mint mi. Ezzel pedig egy kicsit kevésbé komolyan vehetővé tettük a végeredményt.

Amúgy meg (nagyobb perspektívából szemlélve) azért sem okos dolog így játszani, mert pont az ilyen durvulások, mint Korhut becsúszása Mandzukicon - főleg ha sikerül eltörni a lábát -, adják a muníciót a számunkra annyira fontos barátságos meccsek (és a válogatott tornák) ellenzői számára.

mizie 2016.03.29. 13:55:36

@futballsz': Ebben igazad van, de azért én nem azt láttam, hogy a horvátok ettől megijedtek volna. Belementek ők is sokszor az ütközésbe és voltak durvaságok náluk is, persze bőven felénk lengett ki a mutató ez ügyben :)

Nem éreztem ezt annyira favágónak (nyilván Korhutét igen), hogy ne tudjak örülni a néhol tényleg dinamikus támadásoknak, a jó ötleteknek és a rengeteg munkának amit beleraktak.

Nyilván esélyünk sincs az EB-n, nem is erről van szó, de már sokkal jobb leülni és megnézni egy válogatott meccset, mint az utóbbi 20 évben. És ezen Mandzukic törött vagy nem törött lába sem változtat.
süti beállítások módosítása