HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

A labdarúgóknak tán nincs családja? Tessék eltörölni a vasárnapi fordulókat!

falvedo_.jpg


Tisztelt Miniszterelnök úr sporttárs!

Futballszurkolóként különösen nagy örömmel értesültünk a szupermarketek vasárnapi zárva tartásának megszavazásáról. Rögvest arra gondoltunk, de jó, hogy az asszony többé nem szalajthat le a Kecskemét-Pápa alatt egy doboz tejfölért. Mert van ugyan a közelünkben két "franchise" egység is, de az egyikben kubai higiéné uralkodik, úgyhogy oda nem járunk, a másikban meg akkor is több ehetőt lehetett kapni, amikor még festékbolt volt.

Hirtelen jött boldogságunkba azonban csakhamar jeges tőrként hasított a lelkiismeret-furdalás. Önző örömködésünk közepette gyarló mód megfeledkeztünk a labdarúgás berkeiben munkálkodó sokezernyi honfitársunkról, akik ezentúl is elszakíttatnak szeretteiktől a hetedik napon.

Hát hol van az rendjén, hogy apa továbbra is kapura tör, szerel és taccsot dob, vagy épp buszon zötykölődik Nyíregyháza felé, miközben otthon szomorúan kanalazza a lebbencslevest a csonka család?

Olyan szépen leírták a törvényben: "amikor a kereskedelem szabadságának érdekei és a magyar társadalom legfontosabb építőkövének, a családnak a védelméhez fűződő érdek összeütközésbe kerül, akkor a családi közösség megtartó erejét kell erősíteni". Bár formailag kissé Puhl Sándor-osra sikerült a megfogalmazás, de a tartalma ettől még arany.

Mint azt Ön is tudja, a labdarúgás mára árucikké vált. És kik adják el nekünk ezt az árucikket hivatásszerűen, hétről hétre önnön verejtékükben fürödve, gyakorta bizony éppen vasárnap? Hát a futballisták, meg a szakmai stáb. Elég egy pillantás a magyar futballba ömlő milliárdokra, és rögvest észre tetszik venni milyen irdatlan léptékű anyagi kényszer szaggatja szét ezeket a szerencsétlen családokat.

Minek ragozzuk, ha valaki, Ön biztosan tudja mekkora terheket ró egy famíliára - legyen bármily megtartó ereje is - ha a családfő összepakolt szereléssel érkezik a reggeli misére, és a Gloria közben már bőszen kenegeti magát nicoflex-szel a pad alatt. Aztán meg kalap-kabát rohan elcsípni a kezdőrúgást. És ez csak az amatőr szint, most tessék elképzelni Garami Józsi bácsit, akit 50 éve alig lát a vasárnapi ebédnél a család.

De minderre akár még azt is mondhatnánk, hogy az élet nem Gucci táska. Ez a mostani destruktív rendszer azonban a gyermekeinkre sincs tekintettel, szörnyeteg módjára hasítja ki magzatainkat az otthon szerető öléből, és mi úgy teszünk, mintha ez nem is lehetne máshogy.

Emlékezzen rá, titokban hányszor és hányszor figyelte szomorúan egyetlen fiát, amint délután megtérve meccsről magányosan lapátolja befelé a megmikrózott tarhonyát. Vagy a dilemmára, hogy mi a fontosabb családfői kötelesség: erkölcsi támaszként szotyolázni a lelátón, vagy apaképet mutatni otthon a lányoknak? Ahogy azt Hegel is megmondta, a legnagyobb tragédia, amikor két jó ütközik össze.

Biztos sokan ágálnak majd a változtatás ellen, hivatkoznak majd a külföldre, statisztikákat és tanulmányokat lobogtatva, mintha pénzben mérhető volna a boldogság. Megmondjuk őszintén, nem számolgattuk a hatásokat, de meg lennénk lepve, ha az intézkedés nagyot csökkentene a nézőszámon vagy a bevételeken. Aki eddig vasárnap szurkolt, eztán majd szurkol máskor, hétfőtől szombatig is ugyanúgy három pont jár a győzelemért, a labda a hét többi napján is kerek. Cserébe pedig a közösen eltöltött idő, a délutáni társasjátékozások és az együtt nézett tévéhíradók élménye olyan erkölcsi támaszt nyújtana labdarúgóinknak, amellyel bízvást felvehetnék a harcot még a képzettebb ellenfelekkel szemben is.

Támogatásában bízva, tisztelettel, a magyar futball és a magyar családok nevében.

 

2014.12.17. 10:20 futballsz'

3 komment

Címkék: magyar utánpótlás Orbán Viktor Magyarország Orbán Gáspár

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr236987667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

posalaki3 2014.12.18. 11:21:38

Disznók elé igazgyöngyöt? Ezek a tökfilkók írni-olvasni se tanultak meg rendesen, hogy értenék a finom iróniát?

Sanya75 2014.12.18. 11:23:37

Ez de szép vót... Egészen megkönnyeztem. :)

christvhu 2014.12.18. 14:35:50

Szerencse, hogy szünetel a törvényhozás.
Így csak egy 2015 januári törvényjavaslat teljes -már elfogadott - változatát olvashattuk fentebb.

Szerintem az L Simon fogja benyújtani.
süti beállítások módosítása