HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Instant elemzés – 2. nap

Hollandia-Dánia 0-1

 

Ha tegnap Szczesny és Kerzsakov mélyrepülését emeltük ki, akkor most muszáj kitérnünk Robin van Persie-re, aki szintén egy kissé cserben hagyta csapatát. Egy ekkora sztárjátékos három százszázalékos helyzetből gólt kell, hogy szerezzen. Egy ilyen meccsen nem lehet ennyi lehetőséget kihasználatlanul hagyni, hiszen rettenetesen megnehezíti a csapat dolgát, csökkenti csapattársak önbizalmát. Kicsit hasonló volt a helyzet Gomez BL-döntőn előadott bénázásához. Kivétel, hogy itt a dánok megszerezték a vezetést egy szerencsés góllal, és utána a hollandok nem tudtak döntő fölényt kiharcolni. Persze még így is simán nyerhettek volna, de valahogy csak nem akart összeállni a kép. Szerkezeti problémáik is vannak a középpályán, és a csapatszellem sem tűnik igazán kiemelkedőnek. De lehet, hogy nem az ő napjuk volt, korai volna még leírni őket. Az viszont biztos, hogy két ilyen belső védővel (Vlaar-Heitinga) nagyon nehéz lesz Eb-t nyerni.

 

A dánok két belső védője (Agger és Kjaer) ezzel szemben jelesre vizsgázott, és igazolták, hogy az Eb egyik legjobb védőkettősét alkotják. Morten Olsen válogatottja egyébként is rendkívül jól bejátszott csapatnak tűnt, érdekes volt megfigyelni például, hogy a labdakihozatalnál mennyire tudatosan alkalmazzák a már-már kényszeres rövidpasszos megoldást. A két belső védő kihúzódik a szélre, az egyik védekező középpályás visszalép közéjük, és a kapust is bevonva megpróbálják lapos passzokkal előre juttatni a labdát (a Barcelonánál már láthattuk ezt a variációt). Ennek magabiztos megvalósításához sok gyakorlásra van szükség (és nem is mindig sikerült).

 

A második körben a hollandok máris remeghetnek, hiszen ha nem nyernek a nagyon magabiztosnak tűnő németek ellen, akkor továbbjutási esélyeik jelentősen lecsökkennek, hiszen a végén a németek és a dánok barátilag leikszelhetnek, aláírva mindkettő továbbjutását.

 

 

 

Németország – Portugália 1-0

 

A Futballsznob sokat gondolkodott, hogy miként interpretálja az eredményt, végül arra jutottunk, hogy egy döntetlen sokkal igazságosabb lett volna, hiszen ezen az estén Ronaldo vezérletével kiváló mérkőzést játszottak a portugálok. Nagyon masszívan védekeztek Pepe és Coentrão vezetésével, Ronaldo pedig főleg a második félidőben rengeteget tett azért, hogy ne legyen egyoldalú a meccs. Kicsit már-már magyaros (balsors, akit régen tép) kezd lenni a portugálok sorsának alakulása, jóban vannak a balszerencsével ők is.

 

A németeket nem lehet igazán kritizálni, bár Jerome Boateng kivételével senki nem nyújtott igazán éles teljesítményt. Főleg Schweinsteiger játéka tűnt halványnak, de Müller és Podolski is kissé erőltetetten mozgott. Ettől függetlenül nagycsapathoz méltóan behajtották a győzelmet, amivel egyúttal Joachim Löw meccselése is felértékelődött. Sokáig nézte, ahogy csikorog a gépezet, de nem nyúlt bele a meccsbe, és végül csak sikerült megszerezniük a vezetést. Ha elkezdett volna már korábban cserélgetni, azzal lehet, hogy lebontotta volna a kezdőjátékosok önbizalmát, és a torna további részére nézve magának kreált volna problémákat.

 

Fontos győzelem volt ez, hiszen a németeknek így belefér akár egy zakó is a hollandoktól, sokkal magabiztosabban játszhatnak majd a torna egyik slágermérkőzésén. Elképesztő meccs lehet abból! A portugálok viszont bizakodhatnak, és ha továbbra is hisznek magukban, legyőzhetik a dánokat, akkor pedig a hollandok ellen ki-ki meccsen dőlhet el a továbbjutás. A halálcsoport abszolút igazolja előzetes hírét, vérfagyasztó izgalmak várhatók a következő meccseken.

 

2012.06.10. 16:45 futballsz'

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr74576986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása