HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Derbülünk és rangadunk

 

Igazán húsos hétvége mögöttünk, szinte túladagolást kaptunk a tradicionális párharcoktól. Angol, olasz, spanyol, német és francia bajnokságban egyaránt rendeztek olyan meccset, mi "különleges helyet foglal el a naptárban", sőt Szerbiában is, de erről majd holnap. Most nézzük, mi került a históriás könyvek legújabb lapjaira. 

Citeh kirándult egyet Liverpoolba, ami nem éppen leányálom, és hála leginkább Hart kapus remek formájának, valamint a karakteresen nagyon akaró, de kevésbé hatékony 'poolnak végül vállalható egy ponttal keveredett haza a kalandból. Hazaiak domináltak, de a középpálya megszerzéséért cserébe Suarez őrlődhetett egymaga, s hiába liga legjobb támadója az uruguayi, magának passzolni, az még neki sem megy (a többinek meg hiába teremti a helyzeteket, főleg ha Kuyt az). Angol kapustól ritkán látható teljesítmény nyújtó Hart mellett az utolsó félórára becserélt Balotelli fűszerezte a mérkőzést, kinek 18 perc is elég volt a két sárga begyűjtéséhez. Ez idáig nem akkora meglepetés, az már inkább, hogy Mancini szokásával szakítva megvédte. Miből is látszik micsoda istenáldása volt Marionak, hogy Tevez a kispados hisztijével önként kiiratkozott az egyenletből. Ráadásul Nasri egyelőre sehogy se találja a helyét, így Balo kedvére duhajkodhat, mert ha őt bünteti Mancio, magát is bünteti. Az is megér egy kósza gondolatot, hogyha kicsit szerencsésebb a Pool, akkor egy aprócskát rezdült volna alatta a kispad.

A United szintén egy-eggyel végzett, ők a Newcastle ellen. A meccset az udvarunkban lakó szarkák is izgatott figyelemmel kísérték az ablakon keresztül, mikor Ben Arfa szereléséért a tizenegyes pontra mutatott a spori, néhány madár gurgulázó csattogás közepette lebucskázott a faágról. Mire visszakapaszkodtak, Demba a "Bamba" már szépen be is helyezte a pontról idénybeli sokadik gólját (9). (Egészen különleges jelenség a szenegáli, mintha végig az energiaminimumon csellengene, de valahogy odaér, amikor kell, és ha meghúzza, még halad is szépen. A gólt pedig nagyon érzi.)

Premierből még említtessék meg a hazain döntetlenbe botló ágyúsok, kik Vermaelen góljával kerültek hátrányba, majd Vermaelen találatával egyenlítettek (volt egy meccse a belgának). Robin Van Persie nem talált be (ez is hírérték manapság), és egy kicsit az egész csapat kifacsart benyomást keltett. A katasztrófális rajt óta ugyanis Arséne nem nagyon variált a kezdővel (nem is tehette), így a holland talizmán minden bajnokin játszott az idén, összesen pedig már most 23 meccsnél jár (ebből 4 válogatott). Nem festenénk falra a fehér köpenyes ördögöt, de RVP az elmúlt öt szezonban rendre 30-35 meccset bírt, összesen. Ha mellé vesszük, hogy az ágyúsok Wenger elmondása szerint már nem veszíthetnek több pontot, az ő góljai nélkül viszont egyszerűen nem tudnak nyerni, akkor szinte halljuk a francia minden elalvás előtt elmormolt imáját. A hírek szerint legalább 50 millió fontos a januárban elkölthető büdzsé, mi megpendítenénk egy őrült opciót: Torres diszkont áron?

Kicsit megcsúsztunk az angolokkal, így a Lazio-Juve, Dortmund-Schalke és Marseille-PSG meccsekről egyre vázlatosabb formában számolunk be.

Olaszoknál a Lazio (2.) fogadta az elsőt (Juventus), utóbbi nyert egy gyönyörűen lefuttatott kontrával. Conte minden méltatásánál többet mond miként mozgott a Vucinic, Matri, Pepe hármas az akció során, előbbi visszalépve a saját térfélre szépen begyűjtötte Pirlo felpasszát, majd ütemből a védelem mögé indított, Pepe eközben a jobbon teljes sprintben igyekezett, vállalva a lesrefutást is, mert pontosan tudta, hogy a tizenhatoson belül jön majd csak neki a labda Matritól, aki viszont a balon egy pár ütemmel később gyorsított csak, ezzel pillanatra bealtatva védőjét és megszerezve a lépéselőnyt, mi Mirko varázslatos labdája miatt ki is tartott a hasonlóan pompás gólpassz centerezéséig. Középen pedig érkezett a földkerekség legkevésbé "cool" csatára és magabiztosan a kapuba helyezett (aztán tovább dolgozott imidzsén azzal a rettenetes, legjobb esetben is csak elnéző mosolygással tolerálható golfozós gólörömmel, ami valahogy beakadt neki mostanában). A nagy örömködés mellett azért rákoppintanánk a zebra orrára, mert az első félidőben Bonucci vezérletével ismét sikerült összehozni az ellenfélnek két-három ziccert és Hernanes semlegesítésébe is beletört a középpályások bicskája. Vidal rendszeresen elkésett egy fél ütemet, becsületére legyen mondva cserébe rögvest felpattant és csúszott újra (ismét későn), és újra (későn), és újra (megint csak), de jelenléte legalább lassított valamit a Lazió támadásain, Marchisio viszont ejnye, ez legalábbis nem az ő meccse volt. Pirlo nálunk védekezésből fel van mentve, tanárurasan szerez egy-két labdát persze, de tőle nagy melót ne várjon senki. A második félidőben aztán jobban hasonlított magához a torinói, a hazaiak meg szép lassan lebontották magukat a türelmetlenül túlvariáló Reja főszereplésével. Amiért viszont gratula Edynek, hogy sikerrel megfékezte a Juve idei legjobbját (igen, Lichtsteinerről beszélünk). Végezetül egy önkritikus szót még kötelességünk ejteni az általunk korábban dicsért Giaccheriniről, ég a pofánk, de a szélsőnek a becserélését követő szűk félórában egyetlen sikerült megmozdulása nem akadt (fogjuk a frissen gyógyult sérülésre).

Németeknél a szénporosnak hangzó Ruhr-vidéki derbire került sor, melyen a BVB Dortmund könnyedén elintézte a Schalke 04'. A Borussia, ahogy győztes meccsein általában, ismét úgy játszott, mintha Göetzéék valahára visszatértek volna a tavalyi formához. Jelentős előrelépés, hogy ezt most már a tabella is igazolja, melynek tetején, hála a Mainzban égő Bayernnek (érett már a nagymellény) ismét a lelkes Jürgen Klopp rázza ökleit. A Schalke hívei legfeljebb a Neuer megüresedett helyén parádézó Lars Unnerstallnak (21) örülhettek, illetve Huub Stevens látványának a kispadon, utóbbi jelenség a mi belső óránkat egyből visszatekerte egy évtizeddel, jóleső időzavarunkban Eigenrauchot kerestük a pályán, és a szünetben majdnem a wiwre lapoztunk szocializálni.

Spanyoloknál kikapott a Barca, de ez akkora szenzáció, hogy nyilván olvastak már róla (ha másról nem, Messi utolsó pillanatban lőtt kapufájáról, vagy tévesen elvett góljáról bizonyosan). Mindezek fontos adalékok "a mi kell ahhoz, hogy megverjék a katalánokat" című lassan íródó kiadványhoz. Hogy teljes legyen a blancók táborának boldogsága, a Real nem vétve lépést null-egyről fordított az állítólagos madridi derbin, melyen az Atletico oly régóta képtelen bármiféle ellenállást kifejteni (legutóbb 1999-ben nyertek, ha minden igaz), hogy a párosítást ezennel lefokoztuk a  kipipálandó házifeladatok sorába. Ha pedig mindez emberelőnyben valósul meg, akkor az eredmény végképp nem igényel túl sok magyarázatot. 

És végezetül, a franciáknál is volt egy óriási, hatalmas rangadó (Marseille-PSG 3-0), de erről írjon az, aki végig bír nézni egy francia bajnokit. Nekünk valahogy nem megy, bizonyára bennünk a hiba.

2011.11.28. 15:16 futballsz'

1 komment

Címkék: barcelona francia olasz német juventus spanyol liverpool angol real manchester united dortmund lazio man city arsenal schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr573418817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása