HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Különös éjszaka volt (keresztül-kasul a hétközi fordulón)

 

A hétközi forduló furcsa dolog, kicsit hasonlít a reggeli berúgáshoz. Elvileg ugyanannak kéne történnie, mint rendesen, aztán mégis a legfurcsább dolgok sülnek ki belőle. Hogy mást ne mondjunk, nem győzött a Real, a Barca, a Milan, a Juve, vagy a Napoli sem. No és persze az Inter, ők két napja égtek le, Gasperinivel utoljára. Mert hiába van szezon eleje, van akinek most végződik. 

Éppen ezért, no meg az idény kezdeti szakaszára való tekintettel, igencsak csínyján kell bánni a meglepő eredmények értékelésekor. Például a Milan rajongóinak helyében csak módjával aggódnánk, noha a bajnokságban még nyeretlenek. Vasárnap a Napoli ellen kicsit buták voltak és nagyon pechesek, tegnap még az Udinese edője szerint is többet érdemeltek a döntetlennél, ezen kívül rengeteg a sérült (immár Pato is a listán), azaz némi szerencsével és pár gyógyulással könnyen fordíthatónak tűnik a trend. Pippo már vissza is tért.

Ha viszont a Madrid szurkolói volnánk, bizony gondterhelten vakargatnánk koronás fejünk a santanderi nullanullát követően. Az enerváltan futballozó Real ugyanis árnyéka tavalyi önmagának. Nem egyszerűen dekocentráltak a fiúk, ez szeptember közepén még bőven érthető lenne, hanem olyan benyomást keltenek, mintha máris kiégtek volna. Ami viszont elég aggasztó egy hónappal a startot követően. Szerintünk egyszerűen túllihegték a szuperkupát, mondhatni annyira nagy lendületet próbáltak venni, hogy leszakadt alattuk a trambulin. Mourinho arra épített, hogy megverik a Barcát, aztán eufóriából simázzák az első hónapokat, helyette viszont kikaptak, és ez erősen elbizonytalanította a gárdát. Kétségünk sincs, hogy hamarosan megtalálják a fonalat, ám a kiscsapatokat kíméletlenül felkoncoló gépezet imidzsét nem lesz olyan egyszerű visszaszerezniük. Főleg, ha továbbra is sérülten játszatják Ronaldót.

Mennyire másként néz ki ezzel szemben a Barcelona 2:2-es döntetlenje a Valencia ellenében. Guardiola ugyanis tartja jó szokását, és kísérletezéssel tölti a nyitány hónapjait, így például tegnap az első félidőben kipróbálta a három védős felállást. Most már legalább tudja, hogy többet nem kellene. Az idegenben, kétszeri hátrányból mentett pont értékes és megérdemelt, akár innen, akár onnan nézve. Mindkét csapat belőhette volna a harmadikat, Soldado mellétett ziccerét megnézni még Torresnek is gyógyír, míg Villával egy hétig pucoltatnánk Messi cipőjét, hogy ki merte hagyni a tökéletes gólpasszt. Az argentin amúgy elég visszafogottan játszott, leszámítva három gólt érdemlő átadását, miből kettőt berúgtak a társak, illetve kiharcolt két tizenegyest is, ezeket azonban elfelejtették befújni (bizonyára az Unicef bosszúja a Qatar Foundation-ért). Az sem mellékes, hogy a királyiakat leszámítva, papíron ez volt a katalánok legnehezebb meccse a szezonban. Ja és Cesc megint betalált.

Hirtelen visszakanyarodva olasz ligához, az öregesen induló Milan mellett a fitten és fiatalosan rajtoló Juventus sem nyert szerda este. Ha ne adj isten zebristák volnánk, annyira nem aggasztana minket a megtorpanás, elvégre a második félidőben tíz emberrel is veszettül hajtott a csapat a győzelemért. Megvoltak a helyzeteik, volt játékuk, mi több Mirko "Lusta" Vucinic eltiltatta magát, úgyhogy a Catania ellen bízhatnak Quagliarella csapatba kerülésében is. Ráadásul a vetélytársak is botlottak, az Intert meg végre büntetni látszik a sors a calciopoli címszóval elkövetett ocsmányságaiért, nesze nektek Ranieri. Legfőként pedig, mindenek és mindenki előtt: Pirlo.

Pirlo, Pirlo, Pirlo, aki három forduló alatt szerénységre nevelte a kétkedőket. A passzok mindenki által leírt királyának olyan jót tett a váltás, mint Clark Kentnek egy átöltözés a telefonfülkében. Az "Angyalhajú" Andrea átadásai önmagukban is klasszisokkal emelik, nem csak a Juve játékát, de az egész lesajnált Serie A-t. Olyan labdákat ad, melyeket átvenni csak a legnagyobb bokák lennének méltók, miközben igazi vezér, aki ésszel irányít és szívvel küzd. Ő a poklot megjárt Juventus harmincharmadik évében járó megváltója, kinek lábfejre hulló félpályás ívelései a hála és hit könnyeit csalják a sokat szenvedett bianconerók szemeibe. Már nem is emlékeztek rá, milyen volt reménykedni. Hogy ne végződjön a dolog kínos pofáraeséssel, azért meg kellene még valahogy oldani a balhátvéd kérdését. Igazgatók jönnek mennek, mégis Zambrotta óta éktelen lyuk tátong a Juve sutábbik oldalán. Jelen keretből még a mostani Zambróval se ér fel senki, pedig ő Milánóban már régen ciki. Talán ezért is erőleti Conte annyira Giaccherinit, az ex-cesenai szélső ugyanis jobban ki tudja segíteni védekezésben az aktuális balekot, mint a nála tehetségesebbnek tűnő opciók. Tegnap is De Ceglie őrületes -Buffon nélkül garantáltan gólt eredményező- bénázása hozta össze a szögletet, miből aztán egyenlített a Bologna. Ha ő nincs, mondjuk mert kiállítatta magát 4:o-ás vezetésnél a kilencvenedik percben, akkor csak Grosso van a helyére, aki olyan óvatosan tipeg manapság, mintha nem a szeme köré nőttek volna a szarkalábak. Mindezek a problémák egyelőre csak sötét felhők a horizonton, Torinó boldogan fürdik az isteni fényben.

A Napoli meglepő zakója nem érdemel túl sok szót. A BL-ben is érdekelt délieknek muszáj volt forgatniuk a csapaton, ennek jegyében három fontos játékosuk (Lavezzi, Dossena és Campagnaro) el sem utazott Veronába, míg Hamsik, Inler és Cavani egyaránt cserék voltak. A meccs egyetlen gólja az egyik kezdőbe rotált új fiú lelkén szárad, a debütáló Fideleff -ki se nem kubai, se nem orosz, hanem argentin- suta felszabadítását a Chievós Moscardelli köszönte meg szépen.

A Fiorentináról azért szólunk külön, mert annyira örülünk Jovetic valódi visszatérésének, aki egy rettenetes térdsérülés és majd 15 hónap kihagyás után szerzett gólt, rögvest kettőt. Nyertek is 3:0-ra a Parma ellen. Vargas továbbra is a világ egyik legalulértékeltebb játékosa, Montolivo elmegy, a védelem rendezettnek tűnik, ha a még mindig csak 21 éves Stevan olyan szezont futna, amilyenre korábban minden reménye megvolt, akkor a lilák Európára is esélyesek lesznek. 

Végezetül pironkodó főhajtásunk a fitneszlabdás videói miatt általunk is gúnyolt Owen Hargreaves előtt, kinek neve tegnaptól fogva egyenlő a kitartás mértékegységével. Egy Hargreaves három évnek felel meg, ennyi szünet telt el ugyanis a középpályás két értékelhetőnek nevezhető pályára lépése között. (Az imént említett Jovetic például 0,4 Hargreaves-nyit küzdött a visszatérésért). A kanadai angol tegnap este nem csak, hogy ott volt, de nagy gólt is lőtt a Birmingham elleni kupa-meccsen (Man' City: Birmingham C' 2:0, Carling Cup). Azon ritka esetek egyike volt, amikor még a United drukkerei is egész szívből tudtak örülni egy égszínkék találtanak. Mondtuk, hogy különös éjszaka volt.

(kép: ibelieveinadv.com )

  

2011.09.22. 15:27 futballsz'

1 komment

Címkék: barcelona juventus real milan inter pirlo fiorentina hargreaves city udinese napoli chievo

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr673245997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása