HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Elmegy a *éger a szélen

 Ez a kis jel magyar bajnoki tartalomra figyelmeztet. Ha Önt valódi labdarúgás érdekelné, kérjük ne válasszon ilyen témájú cikkeinkből.

 

A végre nyárias nyár és a balatoni régió silány csatornakínálata miatt az elmúlt hétvégén otp-ligára zsíroztuk a távkapcsolót. A megrázkódtatást igyekeztük konstruktívan feldolgozni, ettől függetlenül ezen a víkenden még a hőségriadó és a sajtos-tejfölös csábítása sem bírhat minket mozdulásra. Inkább otthon izzadunk a Villa-Wolverhamptonon. Kesergés, építő jelleggel:

Az nb1 olyan, mint egy designer drog: olcsó pótlék néhány másodrangú csúcsponttal és sok zsibbadt bambulással, melyet aztán hosszú depresszió követ.  Ha van is, ami közben az igazi élményre emlékeztet, az csak a mi fantáziánk eredménye. Megtéveszt a zöld, a lelátó, a közvetítés, valamint olthatatlan szerelmünk a játék iránt. Még arra is képessé tesz, hogy rendszeresen futballnak nézzük, amint kétszer tizenegy férfi próbál minél élethűbben rekonstruálni egy gombfoci mérkőzést. 

Ez lenne a közeg, hol a széljárás szerint maradnia volna ildomos ifjú reménységeinknek. Fejlődjenek, gyarapodjanak első osztályú magyar tapasztalatokkal és csak aztán álmodjanak külföld. Hogy a rengeteg magyar tehetségnek helye is legyen, felerősödőben a szólam a semmirekellő légiósokról is. Mennyivel jobb volna, ha a sok afrikai meg jugó helyett sajátnevelésűek játszanának. Mintha a fejődés útjában kizárólag az edzők (klubvezetők) állnának. A magyar edző valamiért olyan hülye, hogy magától nem rakja be az új dárdait ingyen, inkább vesz valakit, akinek sosem fogja tudni kiejteni a nevét, a vele való kommunikáció pedig három szóra korlátozódik sok füttyögéssel és mutogatással. Fel sem merül az a tény, hogy általában a látványosan gyenge külföldiek is messze kilógnak felfele saját csapataikból, míg az nb1-ben pályára lépő magyar játékosok nagy átlaga annyira szar, hogy aki legalább őket nem tudja kiszorítani, az tényleg keressen magának egy másik szakmát. Jelenleg a rossz külföldiek kizárólag a jó külföldiek elől foglalják a helyet, és senki mástól. Aki mást mond, az hazudik, vagy nem ért hozzá, vagy nemzeti sportlap (kombinált).

Továbbá kérdeznénk, hogyha a feltörekvő Kulcsárhárom el is venné a kiutált George, Gheorghe, Djordjevic vagy éppen Jurica mezét, vajon kitől fog tudni tanulni a ligában, aki magyar? Ha egy kis szerencséje van, az ő csapatában is megfordult Tököli egy félévre, amúgy meg nézegetheti Illés Bélát videón. Amennyiben nem csak a hazai közegben szeretne érvényesülni, úgy az egyetlen valódi esélye, hogy oltári szerencsével Gallardo, Alves, vagy Pilibaitis mellett találja magát. De még egy tucatlégióstól is inkább láthat olyat, ami a határon túl is életképes, mint bármely hazaitól (tisztelet a nagyon kevés, többnyire világlátott kivételnek). A diósgyőri Abdouraman lehet akármilyen kutyaütő, legalább akkor focistára emlékeztet, amikor éppen bejön neki, amit akar. A hazain nevelkedő Lippai meg 15 másodpercig bóklászik a labdával fel s alá a félpályánál, míg végre szabadulna tőle egy semmilyen passzal.

Nem a bajnokságot kéne óvni a légiósoktól, hanem éppen fordítva. A végigszenvedett Újpest-Diósgyőrön aggasztó jelek mutatták miként szürkülnek bele a külföldiek a honi langyba. Ha nem történik valami, hamarosan végleg adaptálódnak és kiveszik belőlük minden valós érték. Csak a versenyhelyzet segíthet, amit viszont a jelen felhozatal mellett csakis további légiósok importjával tudnánk megteremteni. Akik elvennék a helyet az ellustultaktól, azok meg csipkedve magukat, az ügyetlenebbektől, akik jól megszorongatnák azt a pár tényleg érdemes magyar srácot, aki a szerény merítésből és szakmai háttérből kitelik. Így lehetne életképes elképzeléssé tenni a késleltetett elszegődés elméletét.

Szerintünk inkább, meneküljön, aki tud.

 

 

2011.08.28. 17:33 futballsz'

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr293185805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mahalacska 2011.08.28. 18:16:01

Tegnap elcsíptem egy kispest-vidit, amin meglepően színvonalas momentumok is adódtak, főleg a vidi légiósai részéről. Aztán persze az addig még kapura sem lövő honvéd szerezte a gólt, de hát ilyen a foci - nálunk is

andrebbe 2011.08.28. 21:56:17

mas szemszogbol vegre vannak olyan csapatok, akik megfelelo minosegu idegenlegiosokat hoznak, ezaltal emelik a szinvonalat, nezhetobbe teszik az egeszet. ide vennem pl. a diosgyort, vidit. Viszont arra is ra lehet mutatni, hogy a magyar tehetsegnek igenis rengeteg lehetosege van megmutatnia magat. Vannak csapatok, akik szinte csak magyarokkal kuldik es mondjuk egy nagypenzu diosgyor is Budovinszkyben bizik kozepso vedokent, ami nem azt mutatja, hogy nincs megadva az esely! HAJRA MAGYAR FOCI!!!

Csak a Kisposzt! 2011.08.29. 15:13:47

kiváncsi vagyok a Vidi új CD-jére Viniciusra, aki már a Honvéd ellen padozott (21 éves), cserébe Lipták "Válogatott" Zoltán az NB II-es csapatban játszott!
A honvéd meccs kapcsán meg emeljük ki a hazaiakat erősítő légiósokat.
Botis vén mint az orszégút, de tanárian irányítja a védelmet, Zelenka nem egy futóbolond, de nagyon jó lába és szeme van, Danilonak elég elmennie a szélen és berúgni a tizukat. persze egy igazi honvéd drukkernek mindig is Németh Norbi lesz az isten :)
néztem a LOkit is, Coulibaly-nak volt 1-2 nagyon komoly megmozdulása, Ramos nekem nagy kedvencem emellett tele vannak ügyes magyar fiatallal, tehát a kettő együtt is működik...

jovanrobi 2011.08.30. 12:18:15

ritkán védem az ns-t de abban tökéletesen igazat adok neki a loki, hogy coulibaly is csak azért kapta össze magát a hétvégén, mert látja a konkurenciát a nyakán.. és ebből a szempontból igen, egyet tudok érteni, bárhonnan jön is, kell a konkurencia, akár külföldről felduzzasztva is, különben beleszürkülés az eredmény

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2011.08.30. 17:47:13

@jovanrobi: az ns-nek sosincs igaza, valamit rosszul olvastál.
süti beállítások módosítása