HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) nb1 (11) NB1 (7) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Kit érdekel, hogy bunda volt vagy sem? (avagy néhány bekezdés a MTK-Felcsút kapcsán)

mtk-orban_3.jpg

A tragédia az, hogy a magyar foci túlment a legnagyobb jóindulat határán.

Furcsa fordulót rendeztek tegnap az NB1-ben. A sereghajtó Puskás Akadémia vendégként megverte a második MTK-t, a dobogóra hajtó Videoton pedig - lényegesen kisebb meglepetésre - a bajnok FTC-t. Avagy Orbán Viktor egyik, bennmaradásért küzdő csapata legyőzte az egyik beosztottjának csapatát (Deutsch Tamás - MTK), a másik, európai indulásért hajtó csapata pedig a másik beosztottjának csapatát (Kubatov Gábor - FTC).

Ettől még persze durva rágalom azt állítani, hogy a meccs bunda volt. Főleg látatlanban, mivel az MTK-Puskás AFC mérkőzés valahogy nem került képernyőre, nem volt követhető online, sőt eddig még a gólt sem sikerült bemutatni, nemhogy egy összefoglalót. Várhatunk türelmesen holnapig, amikor felvételről műsorra tűzik, aztán mindenki azt lát bele, amit akar.

Előre szólunk, hogy a hazai színvonal sem segít a gyanú eloszlatásában. A Videoton-Fradin például másfél perc alatt ez a két esemény befolyásolta döntően a meccs végkimenetelét:



A fociban vannak meglepő eredmények, épp ezért szeretjük. A szintén kiesőjelölt Békéscsaba például a 26. fordulóban megverte az akkoriban dobogós Újpestet (a liláknak édes mindegy, hol végeznek, mivel el vannak tiltva Európától). Hát az se volt épp papírforma eredmény.

Igaz, ami igaz, éppen itt is sejthetnénk gyanús hátteret, mivel az Újpest is le van kötelezve az államnak, minekutána két évvel ezelőtt fideszes segítséggel tüntették el a klub 850 milliós adósságát, megmentve a teljes csődtől, miközben a Békéscsaba tulajdonosa, Barkász Sándor annyira jól fekszik a kormánynál, hogy cége bekerült az EU-s biztosítékot minap kiverő 420 milliárdos(!) szennyvízprojektbe. Hogy még perverzebb legyen a helyzet, Barkász cége, a Békés-Drén kft. egyébként támogatója a Puskás Akadémiának is, amely ugye az egyik legnagyobb vetélytársa a bennmaradásért.

Tény viszont, hogy ennek ellenére a B'csaba az eggyel ezelőtti fordulóban idegenben verte meg a PFLA-t, ami annyira meglepő volt, hogy ki is rúgták Jarni mestert. Persze, ha megfelelően sakkozunk az összeesküvés-elméletekkel, akkor az a meccs akár tiszta is lehetett. Talán elbízták magukat Felcsúton, azt hitték, így is menni fog. Esetleg tudták, hogy a párhuzamosan rendezett FTC-MTK-n a már bajnok Kubatov le fog feküdni a Deutschnak, ezzel megerősítve a kék-fehérek második helyét, viszonzásul pedig az MTK majd lepasszolja az Akadémiának a három pontot a következő fordulóban. Apróbb bökkenő, hogy Doll mester a második félidőre alaposan felcserélt, az vendégek pedig a döntetlennek is örülhettek.

Talán épp ezért viharzott el Tamás köszönés nélkül Gábor mellett a Groupama VIP bejáratánál a meccs után? Vagy csak sietett, és teljes a nyugi az MTK-nál, mert tudják, hogy a Szima nem kap több kaszinót, ha előrébb végez a negyedik helynél? A DVSC-nek meg így is jó, mert az is nemzetközi indulást ér, mivel a Magyar Kupában döntős Újpest nem EU-kompatibilis. Tiszta szerencse, hogy az elődöntőig csak alsóbb osztályú ellenfelet kaptak, ott meg a Békéscsabát.

Ugye kezdi mindenki kapisgálni, hogy ilyen viszonyok mellett miért ordenáré mindegy, bunda volt-e a bunda.

És akkor még nem említettük azt a vonalat, hogy épp most épül az MTK aréna (4,4 milliárd adóforintból), illetve hogy a Puskás a következő fordulóban kiesési rangadót vív a Vasassal, kiknek stadionjára nemrég szavazott meg a kormány 7,5 milliárdot. Majd az utolsó fordulóban a Honvéd következik, nekik 5,5 milliárdért lesz stadionjuk, illetve nemrég kaptak még terven felüli plusz 1,7 milliárdot az akadémiájuk fejlesztésére. Mire gondol majd a nép, ha ezen a két meccsen is a Felcsútnak kedvező eredmény születik?

Vagy nem beszéltünk a pénzügyi doppingról, hogy a klubok költségvetésének nagysága kizárólag a politikán múlik. Az egyik többször annyi milliárdot kap, mint a többi, na vajon ki lesz a bajnok?

Szóval itt nem bundát kéne kiáltani, hanem farkast. De az már úgyis rég megevett mindent.

 

(A fenti videó a köztévé sportműsorából származik, az összefoglaló készítője Áder András, Áder János fia.)

 

2016.04.21. 17:08 futballsz'

1 komment

Címkék: magyar foci Magyarország NB1 MTK Honvéd Békéscsaba PFLA Békés-drén Barkász Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr218650482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

niklex 2016.04.21. 20:41:13

Eleve szégyen egy "demokratikus államnak", hogy annyira nincsenek fékek, hogy a miniszterelnök korlát nélkül ölhet/ölethet pénzt kedvenc sportágába -amely egyébként igencsak futottak még színvonalat képez, ha az egyéb európai klubcsapatokat nézzük- más, az ország boldogulásának szempontjából fontosabb dolgok helyett.(pl. kórházak rohadnak szét, de Mezőkövesden és Kozármislényben stadion épül a 200 meccsre járónak)
És miután csaknem minden klub vezetése Fidesz közeliekből áll, így a valódi koncepció és sportteljesítmény helyett egyéb szempontok érvényesülnek a pályán és a pálya közelében is.
Az egyetlen "pozitívum", hogy a magyar klubfoci már 40 éve is szét volt rothadva erkölcsileg, legalább nem romolhatott tovább ez a színvonal. Húsz év múlva meg nagy lesz a kereslet stadionbontó szakemberre, mert úgy fognak kinézni, mint most az akasztói juhászstadion.
süti beállítások módosítása