HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

A történelmi lehetőség, amit a világon egyedül a magyar futball kínál

Csizmadia lövése nagyon messze volt a góltól, de nagyon közel a világhírhez, minket pedig megvilágosított. Találtunk egy szent célt a hazai labdarúgásnak.

Ám előbb nézzük Csizit, akinek 10 centi hiányzott, hogy világsláger legyen az interneten:

 csizi-fos-kis.gif


Bosszantó, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy az eset bogarat ültetett a fülünkbe. Mi lenne, ha Felcsúton tévedne el egy ilyen lövés, vajon eltalálhatná a Miniszterelnök úr rezidenciáját? Egyáltalán mennyire reális az ötlet, mennyire fekszik a ház lővonalban, mennyire védi lelátó? Amilyen sokat publikált téma a szomszédság, olyan kevés figyelem vetült eddig a konstelláció ezen legfontosabb aspektusára. Ránéztünk hát a Pancho arénára és szomszédjára, kivitelezhető-e a bravúr.

pancho google earth.jpg

A szenzációsan jó hírünk az, hogy igen, a dolog tényleg lehetséges. A véletlenek hihetetlenül szerencsés összjátéka folytán nem csak, hogy épp egymás mellé került a két objektum, de úgy a stadion kialakítása, mint annak tájolása tálcán kínálja fel regnáló vezetőnk hajlékát a bátor próbálkozóknak. Makovecz Imre utolsó utáni fő művét mintha arra tervezték volna, hogy a labda utat találhasson a becses ingatlanhoz. Konkrétan van rajta egy lyuk, ami a Miniszterelnök házára néz. Zseniális, meg persze az is, hogy pont a kapu mögött fekszik a lak.

gif-pancho-nyugis.gif


Aki sekélyes gúnyolódással vádol, nagyot téved, belőlünk a magyar futball legmélyebb hagyományai beszélnek. Hol gyökeredzik a focink? A grundon. És létezik-e szebb jelképe a grundnak egy véletlenül berúgott ablaknál? Aligha. Benne van az örökké focizás szenvedélye, az alkalmi pályák romantikája, vállalkozókedv, dinamika és persze bőven mért csibészség. Benne van minden. Magyarországon nem is számít igazi focistának, aki soha nem adott munkát a helyi üvegesnek.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy O.V. ablakának beverése a magyar labdarúgás spirituális dimenziójában sorsfordító momentumnak számítana. Többet nem lehetne kérdés, hogy futballnemzet vagyunk. A hatalmas publicitás persze garantált. Anikó asszony még a kardját vizsgáló huszár darabkáit porszívózná, amikor a Blikk riportere már a szégyenlősen mosolygó elkövetőt fotózza az ablak előtt. Másnapra ez folyik a csapból is.

Ki tudja, tán pont ez hiányzik hozzá, hogy újra népszerű legyen a gyerekek körében a labdarúgás. "Ha nagy leszek és jól focizok belőhetem az Orbán Viktor ablakát" - sokkal vonzóbb perspektíva ez egy tízévesnek, mint 11 meccsen 13 góllal talán elmenni a görög másodosztályba.

Már-már annyira tökéletes a dolog, hogy az felsőbb erőket sejtet. Az Úristen egy nap lepillantott, mit lehetne kihozni a magyar fociból, és erre jutott. Ezt még ő is megnézné. Sugalmazott hát egy organikusan áttört futballkatedrálist a sugalmazására adományozott földre, a sugalmazására odanőtt csapatnak. Azóta kaján izgalommal figyeli a Felcsút hazai meccseit, mint egy rossz kisgyerek.

Persze ne feledkezzünk meg a Miniszterelnökről, aki egyrészt magára vállalta a bonyolítást, másrészt egy önfeláldozó középhátvéd heroizmusával kínálta fel legféltettebb magánszféráját a süvítő veszélynek. A tizenhatos előteréből gyakorlatilag a teljes lakóövezet tűz alá vehető, nincsenek biztonságban sem a fő-, sem a melléképületek ablakai, sem a kolbászfüstölő kéménye. Reméljük legalább a gyerekeket behívják a kerti csúszdáról, ha játszik a csapat.

kepeslap orban.jpg
A csoda utolsó feltétele, hogy minél többen próbálkozzanak, minél rosszabbul, de ez mifelénk specialitás. Egy 10-15 méterrel fölé durrantott középtávoli bárkiből kinéz, már csak az irányzékon múlik, meg hogy jó időben kezdjen el csapódni lefelé.

Az egyetlen igazán aggasztó dolog, hogy végül nem magyar játékosé lesz a dicsőség. Hogy egy külföldi, ne adja ég  román vagy szlovák légiós veszi el a porta szüzességét, és aztán ezzel fognak szívatni míg világ a világ. Kedves magyar futballisták, ha délnek támadtok Felcsúton, lőjetek! A magyar bajnoki cím senkit sem érdekel. Az európai kalandozás egy három nap/két éjszakás túra a Balkán egy barátságtalan szegletébe. Az ugródeszka leszakadt. Ezzel a lövéssel viszont beírhatjátok magatokat a történelembe. Az Öcsi már rég megcsinálta volna direkt.

2014.11.29. 14:58 futballsz'

1 komment

Címkék: gif fail Orbán Viktor Felcsút Öcsi Puskás Csizmadia Puskás Akadémia PAFC Pancho Arena

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr216932381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r hattonka 2014.12.23. 08:45:47

Az sem lenne baj ha pont csaladi szalonsuteskor csapna be a labda
süti beállítások módosítása