HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) BL (8) bl (34) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Józsi hol vagy?

varg200.jpgKöveteljük, hogy Varga József hagyja el az országot! (Meg a jobbhátvéd posztját a válogatottban, mert akkora pazarlás az, mint ekét húzatni Overdose-zal.)

Nem vagyunk olyan jól ellátva tényleg tehetséges játékosokkal - sőt elég szarul -, hogy ne vérezzen szívünk látni miként ragad meg utóbbi évek legszimpatikusabb terméke Nagyerdő akolmeleg ölén. Annyira vérzik, hogy nyílt levéllel fordulunk hozzá:

.

.

Kedves Józsi!

Legyen eszed. Hát nem igaz, hogy nem látod milyen szarul mutat Szakály Peti a nemzetközi mezőnyben. Pedig benne is motoszkálna valami, csak éppen ambíciók terén valahogy Illés Béla útjára tévedt, onnan pedig nincsen többé vissza. Jó játékos a te korodban már csak egyet tanulhat meg az NB1-ben: totyorászni. Helyváltoztatás nélkül töprengeni azzal a búvalbélelt labdával, aztán türelmesen várni, hogy a valóság az elképzelésekhez igazodjon. Előbb vagy utóbb csak úgy helyezkedik mindenki, ahogy kigondoltuk, és akkor végre mehet a bravúrpassz külivel. 

Ha néhanapján erre vágynál, állj be a gyerekekhez a strandon, amúgy cuccold össze a mikiegeres kabalagatyót, és irány Schengen. Használd ki, hogy magyarnak születtél, ami kiemel téged a feltörekvő játékosok milliói közül. Nem a génjeidre gondoltunk, hanem az útleveledre. Az a kis bordó könyvecske elég hozzá, hogy téged válasszanak egy hasonló képességű japánnal, ghánaival vagy brazillal szemben. Azért ez már valami.

Nem is tudjuk mi lehet a baj, túl sokat kérnek érted? Akkor állj a sarkadra. Aki nem enged, az tönkretesz. Vagy lokálpatrióta kishitűségedben tán attól félsz, hogy elpárologna tudásod, ha elhagyod Sándor Tonó 10 kilométeres körzetét? Barátnak biztosan ő a legjobb, de példaképnek válassz inkább valaki mást. Mondjuk a hozzád hasonlóan "box-to-box" Arturo Vidalt a Juventusból. És akkor rögvest látnád, hogy mennyire le vagy maradva. Ő 25, de már lehúzott négy szezont a Bundesligában, tavaly pedig alapember volt a bajnok Zebráknál. Mindezt semmire se jó chilei okmányokkal. Te egy évvel fiatalabb vagy, és még ki sem próbáltad magad. Tényleg, mire vársz még? Mikor unod meg kezdő fokozaton alázni a playstationt?

A futballban nincs értékelhető teljesítmény értékelhető ellenfél nélkül. Ugyanaz a csel Antonio Nocerinóval vagy Maróti Bélával szemben, nem ugyanaz a csel. Ahogy egészen más kávéház egy jó becsúszás Cassanón, mint Torghelle Sándoron. Az utóbbi megy csukott szemmel is, az előbbire viszont kíváncsiak lennénk. Amúgy meg ne aggódj, ha elmész se maradsz le semmiről. Majd tíz év múlva hazajöhetsz levezetni, és akkor rugdoshatod Priskint a Fradiban, tökugyanaz.

Csak azt a kurva kérdőjelet, csak azt ne tedd be az életrajzodba. Hogy mi lett volna ha. Mert attól rohadt idegesek és szomorúak leszünk egyszerre. Ti pedig pályafutásotok végéig hitegethetitek egymást Szakállyal a száraz fehér felett, hogy mekkora királyság 10 magyar bajnokságot nyerni zsinórban, meg irigykedve vetíthettek a szőkített pincérnőnek, hogy mennyivel több dellátok lenne, ha olasznak születtek. Ha pedig jön a Telesport a búcsúmeccsre, majd belemondhatod a kamerába az eltékozolt tehetségek kötelező mondatát, miszerint nem bántál meg semmit.

De ezt mi már nem fogjuk látni, mert nem fog érdekelni. Lehet, hogy jó srác vagy, fröccsöznénk veled bármikor, de a Loki mezében nem vagyunk rád többé kiváncsiak. Ha valamiért a lassú hanyatlás látványára szomjaznánk, majd nézzük a Kantát, róla már letettünk.

Kedves Józsi, csinálj valamit. Hívogasd a Filipovicsot naponta százszor, vigyél neki bonbont, az asszonynak virágot, engedj a fizudból, vegyél fel jelzálogot a házra és szállj be a saját vételáradba, balhézz, hisztizz, sztrájkolj. A cél szentesíti az eszközt. Egy pályafutásod van, a magyar futballnak pedig egy Varga Józsija. Tudjuk, hogy kisgyerekként arról álmodtál, a Loki mezében leszel majd nagy játékos. Nem te tehetsz róla, hogy ez a két dolog egyszerre nem megvalósítható. Ha ezt Debrecen nem képes felfogni, az legyen az ő baja. Ha te sem, akkor inkább felejtsük el egymást.


Üdv,


F'sznob

2012.08.17. 18:55 futballsz'

3 komment

Címkék: Debrecen Loki DVSC Varga József Filipovics

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr584717275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2012.08.17. 20:21:42

Így van. Józsi húzzál el nagyon gyorsan. Nézd meg a Vanczákot aki fele olyan játékos mint te és vígan megél belőle. Nincs mitől félni. Ha a Rodába mész te is az is ezerszer jobbat tesz a karrierednek mint ez az állóhajó...

hal1fan 2012.08.20. 08:48:43

....az ő dolga, hogy mit kezd a tehetségével. Mi szívesen nézzük itthon, élmény volt a játéka pld. a Bate B. ellen. Nagy volt! De lemondani egy valóban európai karrierről, jövedelemről bizony luxus.

Hajrá Debrecen! (Éljen a DVTK!)

CBrosi 2012.08.25. 15:48:42

A lokisták is tisztában vannak vele, hoyg mennie kell, mostanában tényleg nagyot játszik akkor is, amikor a csapatnak egyébként nem megy különösebben. Mindenképp megérdemli a biznyítási lehetőséget, és most a Brugge elleni majdnem biztos kieséssel az utolsó akadály is elhárul valószínűleg.
süti beállítások módosítása