HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) Juventus (9) juventus (25) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Európa-liba

europalogo.jpgMielőtt megemlékeznénk családiasan kurjongató Hidegkutiban selejtező MTK-ról és Senicáról, mutatunk egy olyan nézőtéri videót a Lovrencsics gólját ünneplő poznani arénából, hogy elszorul a szívük. Persze demagóg pont a Meteorhoz hasonlítani a csillivilli Miejskiben zúgó huszonezres Lech-kórust, de tartunk tőle, hogy a még meg sem épült Fradi stadionban sem ez lesz sztenderd (ha majd elkészül, és ha majd a Fradi bejut az EL-be). A Lombard-Pápa játékosa mindenesetre jól választott, amikor a háttérben kiabáló Szűcs Lajost lecserélte húszezer  tomboló-daloló drukkerre.  

Mindeközben a Hungária körúton Garami bácsi fiai egy enigmatikus mérkőzésen 1-1-re végeztek a szlovák Senica ellenében, ember legyen a talpán, aki meg tudja tippelni mit hoz majd a visszavágó. Az első félidőt tekintve nem féltjük Kantáékat, a második alapján a tótoknak van oka bizakodásra, az viszont eldönthetetlen, hogy a gyatrán kezdő Senica elleni hazai fölény, vagy az emberelőnyben passzírozó vendégek teljesítménye tükrözi-e jobban a tényleges erőviszonyokat.

Az első 45 perccel a magunk részéről meg voltunk elégedve, a kocogós tempóban vígan pirlózó Kanta remekül irányította társait, az Illés örökébe ragadt karmesternek több olyan megmozdulása volt, hogy teljesen érthetetlennek tűnt mit keres még a magyar ligában. De az egész csapat jól mozgott, nem, hogy nem keltettek másodosztályú benyomást, de kifejezetten élvezet volt látni milyen szépen tartják a fiatalok a struktúrát. Mindenki bátran próbált játszani, a támadások tudatosak voltak, a védekezés pedig magabiztos. (Mindezt persze egy olyan szinten tessék érteni, amelyen a német másodban egy év alatt hat meccsig jutó Lázok lehetett a mérkőzés legjobbja.) Az MTK játékosai közül ebben az időszakban még Rácz, Zsidai és Hídvégi is átlag felett teljesített, lefelé talán csak Wolfe és Csiki lógott ki a csapatból. Előbbi többször is dühítően tessék-lássék védekezett a jobbszélen, amivel egyrészt igen kellemetlen helyzetbe hozta társait, másrészt örökre kiradíroztatta önnön nevét minden valamirevaló noteszból. Apósom kedvenc jobbszélsője pedig olyan gyáván hátrált meg ziccerhelyzetben a meglehetős távolból érkező szlovák kapus láttán, hogy terápiás célzattal beiratnánk pár hónap rögbire. Mindent egybevéve szünetben elégedetten nézhettük a lenémított Csötönyit (hang nélkül is éppen elég nehéz befogadni a jelenséget), megvolt az előny, és nyugtató volt a játék.

Aztán a második félidőre zivatar borult a pályára, a Senica pedig az MTK-ra. Nyoma sem volt már az ötletes játéknak, részben a körülmények, részben a sokkal agresszívabban letámadó szlovákok miatt. A kék-fehérek már a játékrész elején beszorultak a saját térfelükre, a - szerintünk jogos, a többség szerint jogtalan - kiállítást követően pedig már két-három passz összefűzése is komoly gondot jelentett számukra. A Senica játékstílusát tökéletesen jellemezte az egyenlítő találat: zsinórban rúgott szögletek után némi fejpárbaj, majd egy pechesen kitett labda, amit Kóna pompásan ívelt egyből vissza, a rendezetlen védők közt magányosan emelkedő Blackburn pedig nem hibáz. Azaz sok-sok bruszt és egy csipetnyi igen fejlett technika mentén operálnak a szlovákok, ami - valljuk meg - igen fenyegetően meccsel az MTK naivitásával. Kálnoki Kis és a vezetés gyors elvesztése érthetően megnyomta a hazaiakat, hát még amikor Kanta kihagyta az ajándékba kapott büntetőt. Becsületükre legyen mondva, noha támadójátékról ekkor már nem nagyon beszélhettünk, védekezesében hozta magát a hátralépő Vukmirral kipótolt védősor. Még úgy is, hogy a veterán szerb nem tűnt egy életbiztosításnak. Az MTK túlélésében nagy szerepe volt a Csikit váltó Nikházinak (Dragan helyét foglalta el a középpályán) és a támadásban és védekezésben is két szintet javuló Wolfe-nak. A teljesen eltűnő Kanta hiányában csak nekik és a derekasan robotoló Lázoknak volt köszönhető, hogy hazaiak legalább olykor-olykor némi levegőhöz jutottak, és vele időhöz rendezni a soraikat.  Amúgy a tótok néha szép megoldásokat bemutatva tartogatták a labdát mezőnyben, de a végjátékban mindig szögegyszerű megoldásokat választottak, leginkább beívelések és távoli próbálkozások formájában. Az utolsó tíz percre beálló Vass-sal és Tischlerrel (az elfáradó Rácz és Lázok helyén) egészen megelevenedett a Nyugati csoport bajnokának támadójátéka, de ebben valószínűleg annak is szerepe volt, hogy a szlovákok visszább vettek a letámadásból, mert a világért se szerették volna megkontráztatni magukat.

Ami a végkicsengést illeti - mint már mondtuk volt -, ebből legyen okos, aki tud. Szerintünk a Senica rúgott gólja önmagában nem akkora dráma, a szlovákok védelmét látva majdnem biztosak vagyunk benne, hogy az MTK is be fog találni idegenben legalább egyszer. Ha viszont egész meccsen olyan nyomás vár Kantáékra (és személyesen Kantára), mint ami a második félidőt jellemezte, akkor a záporozó ívelésekből és kapu előtti kavarodásokból könnyedén több gólos vereség lehet.

Az Albániában vitéz mód 1-0 arányban győztes Honvédról sajnos semmi információnk, azt leszámítva, hogy jól védekeztek és a semmiből rúgták a gólt, amelyet szintén nem láttunk. Az egyetlen érdemi képanyag a mérkőzésről egy derekas fejlövés, melyet az egyik kispesti szenvedett el, és meg (inkább tényleg, mint időhúzó jelleggel).

2012.07.06. 19:50 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: magyar el selejtező mtk garami lázok kanta senica

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr454632907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása