HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Zörög a haraszt

A Bajnokok Ligája "A" és "D" jelű csoportjaiban akkor sem lenne zavarosabb a helyzet, ha közbeszerzésen döntenének a továbbjutásról. Mindenki rebesget, mindenki spekulál és garantáltan lesznek felháborodott vesztesek. A már továbbjutók és a már kiesettek motiváltsága gyakorta kunkorodik gyanús kérdőjelként a csoportmeccsek záróköre kapcsán, mire válaszul a szakértők hada általában rációról és fair-play-ről filozofál. Szerintünk jobb rendszer nincs, ráadásul a futball nem szakadhat el annyira a valóságtól, hogy teljesen igazságos legyen. Úgyhogy most minden idealizmusunkat félretéve felcsatoljuk a rosszindulat szemüvegét és megmártózunk a piszkos találgatások tengerében. Tartsanak velünk.

Az "A" csoportban minden adott a rossz szájízhez. A Napoli eggyel vezet a Citeh előtt, utóbbiak csak akkor örülhetnek, ha több pontot szereznek a taljánoknál. Csakhogy a Manchester City szurkolói mérget vehetnek rá, hogy a továbbjutástól már régen elbúcsúzó Villareal tartalékosan és alulmotiváltan lép ma pályára a Napoli ellen. Giuseppe Rossi továbbra is sérült, Cani, Nilmar és Zapata pedig lassan visszatérnek ugyan, de a megtizedelt és mélyrepülő "sárga mindenalattjárók" bizonyosan nem kockáztatják meg szerepeltetésüket pusztán a büszke búcsúért. Főként, hogy a hétvégén sokkal fontosabb alsóházi rangadó vár rájuk a Real Sociedad ellen. Ugyanakkor az olaszok joggal aggódhatnak, hogy a Villarreal játékosainak így is megfelelő motivációt fog jelenteni a Mansour sejk által felajánlott egy-egy Bugatti Veyron (fejenként). A napolisokat tovább bőszítheti, hogy a Bayern-nél az influenzáról szóló híresztelésekkel már meg is ágyaztak a "b" csapat szerepeltetésének, a várható Olic, Alaba, Usami középpálya bizonyosan nem a déliek kedvére való, ha pedig kiesnének, még Beckenbauer bankszámlája is téma lehet a helyi lapokban.

A "D"-jelű kvartettben még ennél is nagyobb a botrány-potenciál, lévén a Lyonnak a nem elég legyőznie a Dinamo Zagreb csapatát (ami vélhetően sima ügy), de közben drukkolnia kell, hogy a Real is megverje az Ajaxot (normál esetben ez sem volna kérdés). És mindemellett még mínusz hét gólról kellene kiegyenlíteni a gólkülönbséget, a hollandokhoz képest. Mi ez, ha nem bundaszag? Bonyolítja a képet, hogy míg a Zagrab esetében tök' mindegy milyen csapattal állnak ki (0 pontjuk van, a gólkülönbségük -13), az már viszont egyaltalában nem mellékes, hogy a Barcelona ellen készülő Madridban garantáltan a második vonal jut ma este szóhoz. Ez azért pár gól mínusz (az alapcsapat öt győzelemmel és 16-2-es gólaránnyal abszolválta az első öt fordulót). Tegyük fel, hogy a lehetőséget kapó madridi padmelengetők - valamelyik bizonyítani vágyó peremember, mondjuk Kaká góljával - valahogy azért csak győznek Amszterdamban. Ez esetben Bafétimbi Gomiséknak legalább "közte hattal" kéne kitömniük a már semmiben sem reménykedő horvátokat. Volna-e ember, akinek nem lenne gyanús, ha ez sikerülne? Mi - az ártatlanság vélelme mellett - legalábbis bőszen videózgatnánk.

Persze mindez csak rosszindulat és találgatás részünkről, mi igazából szeretjük a számolgatást, a balhé pedig a történelem sója. Akit zavar a gondolat, annak tiszta szívből ajánljuk a Basel-Manchester United ki-ki mérkőzést, svájcban ugyanis érik a dráma. Győzelem, vagy gólnélküli döntetlen esetén Sir Alex mosolyoghat, más eredmény ellenben manchesteri kiesést és óriási blamát jelentene. Ingadozunk a bődületes meglepetés sejtése és a tükörsima papírforma megérzése között, vagyis nagyon jó meccs ígérkezik, míg Rooney be nem lövi a második gólt. Ha csak nem null-null, utolsó perc, Shaqiri kiharcol egy szögletet, és aztán érkezik Huggel (rágó félrenyel). Amúgy Xherdan Shaqiri megéri a mustrát, búcsúzóul tőle idézünk egy United riogató wunder tor.

A szegény "B"-sekről meg érdemtelenül elfelejtkeztünk, itt Lille-Trabzonspor és Inter-CSZKA Moszkva a felállás, olaszok már biztos elsők. Az oroszoknak csak akkor van esélyük, ha nyernek és a két másik Dugovicsként rántja egymást döntetlennel. A franciáknak nyerni kell a mennyországhoz, a törököknek ebből következően elég az iksz (ha a moszkva nem győz).

2011.12.07. 15:30 futballsz'

1 komment

Címkék: ajax pletyka bl real madrid manchester united lyon villareal man city bayern napoli basel shqiri

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr123445779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2011.12.07. 18:50:39

Van bárki aki ma nem a Baselnek drukkol?
süti beállítások módosítása