HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) eb (9) Eb (5) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) FTC (6) ftc (11) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) honvéd (5) Honvéd (7) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) MLSZ (5) mlsz (5) mourinho (18) mtk (6) MTK (5) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) szines (31) színes (33) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) video (89) videó (67) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Copa Sudamericana!

 

És még az angol bírókra mondják, hogy túl elnézőek. Az éjjel játszott Vasco da Gama (BRA)-Universitario de Deportes (PER) Copa Sudamericana negyeddöntő (végeredmény: 5-2) valószínűleg a legjobb meccs volt, amit az idén nem láttunk. Alaphang megadására tökéletes a következő felvétel, melyen Nilton - a visszavágót két gólos hátrányból kezdő hazaiak középpályása - levegőbe ugorva, karaterúgással talpalja arcon ellenfelét, a spori orra előtt. Villan is a... sárga. Talán az öltözőben felejthette a pirosat, mert a frenetikus hangulatú és emlékezetes momentumoktól hemzsegő meccs második félidejében aztán elővette háromszor is. Pezsdüljön hát a vér a hallatlan döntés láttán, aztán tovább, mert a meccs összefoglalója sűrűbb, mint az osztrák gulyás.

A visszáságok után nézzük magát a mérkőzést. Juninho Pernambucanoék (a francia bajnokság egykori királya a Vascoban cséká manapság) múlt héten nulla-kettőre végeztek Limában, így otthon három góllal kellett győzniük a biztos továbbjutáshoz. Ami reálisnak is tetszett a 24. percben, mikor Diego Souza értékesítette a nagy 8-as faultolásáért megítélt tizenegyest. Ritkán látni ilyen egyértelmű büntetőt, konkrétan ketten háromszor szabálytalankodtak ellene a kapu torkában, még estében is belerúgtak egyet, biztos, ami biztos. Aztán viszont hidegzuhany, méghozzá káprázatos. Ruidíaz dropliból, belsővel nyeste át a kapust, mely bámulatos találattól edzője annyira megmámorosodék, hogy odarohanván hozzá érzelmes monológot lehelt a csatár magáéhoz vont orcájába (Fergie nyomán "facewarmer treatment"-nek neveznénk az eljárást, ha lennénk angol). Majd a sors is a brazilok ellen fordult egy megpattanó lövés képében, és máris elúszni látszott a vitorlás. Ekkor már tíz-tíz emberrel mindkét csapat, a mérföldről legyalogolt tizenegyessel feltűnést keltő Souza és a perui González (róla még később) mehettek zuhanyozni együtt a negyvenhatodikban, hogy miért az sajnos egyik felvételen sem szerepel (a bíró toleranciaszintjéből kiindulva valószínűleg megérdemelték). 

Balladai homályban hagyva, hogy miként sikerült a fordítás, maradjanak titkok is azon a videón (#haspotya!), de mire legközelebb előkerült a piros, már a rióiak vezettek 3-2-re (az Universitario szerencsés gólját szerző Rabanal masírozhatott idő előtt az öltözőbe). Emberelőnyben, és még szűken egy fél óra hátra, innentől már nem látszott lehetetlen küldetésnek az elődöntő, és végül sikerült is a hazaiaknak a továbbjutás. A delíriumot hozó ötödik találatot (nagyon finom) követő csoportos gólöröm hirtelenjében nem is tudjuk mihez hasonlít leginkább, hülyén imitált elefánttól a lustán kvitelezett cunnilingusig sok minden felmerül, önökre bízzuk. 

Ha bőven megnézné, akkor ezt a csinnadrattával körített, minden említett és említésre nem kerülő részletet tartalmazó összefoglalót ajánljuk:

 

Sietőseknek és kevéssé poétikus lelkületűeknek a rideg tények két percben:

 

És végül egy igazi unikum, közepesen bő összefoglaló, vonyító kommentátor és egyéb hozzáadott hang nélkül. Árad az atmoszféra. (Még egy kis tömegverekedés is került bele bónusznak):

Búcsúzóul azt az érdekes adalékot osztanánk meg önökkel a párosan kiállított perui Gonzálesről, hogy 2008-ban született gyermekét az Universitario kolumbiai kapitányáról, Mayer Candelo-ról és a portugál Simão Sabrosáról nevezte el Mayer Simão-nak. Ami annyira jól hangzik, hogy még akkor is helyes döntésnek kell tartanunk, ha az eképpen megtisztelt cséká a következő évben otthagyta a csapatot.

2011.11.10. 09:07 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: video brazil peru piros juninho pernambucano fault tizu copa sudamericana

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr653367554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása