HTML

Megosztás

Utolsó kommentek

Címkék

afrika kupa (5) anglia (7) angol (30) arsenal (26) bajnokság (16) balotelli (8) barcelona (36) basel (5) bayern (12) bíró (6) bl (34) BL (8) botrány (11) brazil (11) bunda (9) chelsea (23) city (20) cl (5) conte (8) coub (8) dirty tackle (6) dortmund (9) Eb (5) eb (9) egervári (5) elemzés (7) epic (6) epl (14) európa (6) fabregas (5) fail (19) ferguson (11) foci (6) ftc (11) FTC (6) gif (33) gól (18) guardiola (9) holland (6) Honvéd (7) honvéd (5) inter (14) juventus (25) Juventus (9) Kispest (5) kupa (5) lazio (6) liverpool (11) madrid (8) magyar (37) Magyarország (18) magyar futball (6) magyar válogatott (7) manchester (23) manchester city (7) manchester united (8) mancini (7) messi (16) milan (25) mlsz (5) MLSZ (5) mourinho (18) MTK (5) mtk (6) napoli (12) NB1 (7) nb1 (11) német (11) newcastle (7) ns (8) olasz (34) öngól (7) Orbán Viktor (8) orosz (8) összefoglaló (5) pepe (5) PFLA (9) pirlo (7) piros (6) rasszizmus (6) real (15) real madrid (9) roma (6) rooney (5) selejtező (14) serie a (12) spanyol (20) svéd (7) színes (33) szines (31) tottenham (6) ügy (6) united (7) válogatott (19) vb (8) vicces (7) videó (67) video (89) Videoton (5) wenger (5) Címkefelhő

e-mail

togon@protonmail.com
webmester

Összefoglaló

 

Tanulságos víkenden vagyunk túl. Láttunk VB sorsolást, német kupát, jól csengő barátságos meccseket, sőt még nb1-re is futotta időnkből (egész hétvégén esett).

Balsors akit régen tép, Fortuna nem mosolygott Egervárira a húzásnál, lehet, hogy nem jött be neki a Hungary-s melegitő. Bár hallani némi elkeseredett handabandázást a megcsíphető második helyről, valójában borítékolható, hogy ismét nélkülünk rendezik majd a vébét. Kitörő optimizmusunk tán annak is köszönhető, hogy a képernyő előtt végigszenvedtünk egy göröngyös kilencven percet hazaiból.

A Diósgyőr-Kecskeméten bizony lassan múlik az idő, játékosok lábáról szerte pattannak a labdák, az enervált totyorászás közepette néhány idegenlégiós képviseli a nemzetközinek nevezhető nívó alját, ki is lógnak a mezőnyből, mintha gyerekek közt játszanának. Mindeközben a hazaiból dolgozó Újpest menetel a kiesés felé, a Videoton pedig itthon is pofára esett a dicstelen európai búcsú után. Hogy ez már Sousa keze-nyoma, nem annyira érdekes, továbbra is jobb volna tudni, vajon miért küldték el dr Mezey-t a BL selejtezők előtt, azután, hogy vele építették fel a bajnokcsapatot. Miért kellett sietve eladni Lázárt, kinek a helyéről indult az odavágó mindkét osztrák gólja. Nem fért-e volna bele mindezekkel várni augusztusig? “Mintaklub”... khmm-khmm..., de hagyjuk is hont.

Korán rajtoló német kupában harmad-negyed osztályú gárdák borogatták a papírformát, többek közt Maggath is letette névjegyét a Wolfsburg padján: vereség és búcsú a regionál-ligás RasenBallsport Lipcse ellenében. Érdekesség, hogy az RB Lipcse a Red Bull fociprojketjének mélyről indított germán alvállalkozása (így nyer értelmet az idióta név). A volkswagenesek ellen triplázó Daniel Frahn is az utóbbi év sztárigazolásai közé tartozik (valószínűleg az övé minden idők legkamubb profimúltja: öt évvel ezelőtt egyszer becserélték az Energie Cottbusba, a 84. percben, egy már megnyert meccsen, a második ligában). Elköszönt még a versengéstől a Werder, örül a két emelettel lejjebbi Heidenheim, és kiszállt a Leverkusen is, utóbbi a hétvége mérkőzésén. A Dynamo Drezda ugyanis 0:3-ról jött vissza és győzött végül 4:3. Gyógyszergyáriak sportigazgatója, Rudi Völler egészen a második félidő közepéig dölyfösen ücsörgött a díszpáholyban, utána viszont egyre idegesebben túrhatta ezüstös fürtjeit, mert előbb két gyors fejessel feljött, majd pár perccel a vége előtt egyenlített az eksztázisban játszó hazai. Matthias Sammer egykori csapata a hosszabbításban aztán egy szép kontrával ki is ütötte a megszédült Bayer-t, amelyen Ballack beállása sem segített. (Annyira nem, hogy amikor bejött még hárommal mentek.) 

 

Barátságos fronton pályára lépett a komplett Premier League. Az Arsenal például a jelentéktelen Emirates Cup jellegzetesen Arsenalos elvesztésével melegített a nagyobb trófeák elbukására. A nekik rendezett tornán két ikszre futotta wengeréknek, a Boca ellen két gólos előnyt vesztegettek el ostoba védelmi hibák miatt, a New York ellen pedig agyonnyert meccset adtak döntetlenre egy késői öngóllal. Ágyús szemmel legfeljebb azt tekinthetnénk a fejlődés jelének, hogy az ifjú Bartley találata nem volt olyan szép, mint a Charltontól igazolt Carl Jenkinson bő hete nyesett távoli átemelése (az FC Köln-nek szerzett vele gólt). Rettenetesen unalmas Mancity agyonverte az Intert és igazolt még egy csatárt (csak hogy ki ne essenek a ritmusból). Tartalékosan is biztatónak tűnő United legyőzte a még tartalékosabban is domináló Barcelonát, angoloknál Cleverly teljesített feltűnően, katalánoknál a messi-poszton feltűnő Affelay játszott nagyon jól (míg meg nem sérült), Alcantara pedig góllal üzent Fabregasnak. Chelsea továbbra is kapott találat nélkül az előszezonban, még nagyobb szenzáció, hogy a Villa ellen Torres is gólt lőtt. A Pool azok után, hogy múlt csütörtökön felismerhetetlen kiadásban tönkreverette magát a Galatával, tegnap nagyjából a kezdővel állt fel (mínusz Gerrard és Suarez), és döntetlenezett 3:3-at a Valarengával (norvég). Elnézve a keretüket, Gerrard ide, vagy oda, ha nem lenne Suarez, senkik volnának. Tottenham (hogy teljes legyen a felsőházi mustra) a Brighton & Hove Albion stadionavatójára volt hivatalos, ha már ott jártak, bele is köptek a puncsostálba egy 3:2-es győzelemmel. Bale végig pályán, sirályoknál a kilencvenedikben bejött Bergkamp unokaöccse (Roland). 

Végezetül említtessék meg Joey Barton, a Newcastle köztörvényes botrányhőse, aki sallangmentes üzeneteivel vált népszerűvé a Twitteren. A csapat vezetését nullahuszonnégy kritizáló középpályás addig mondogatott oda a gazdinak, mígnem tegnap átadólistán találta magát

 

2011.08.02. 14:21 futballsz'

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea barcelona liverpool összefoglaló arsenal manchester city videoton nb1 mezey öngól internazionale sousa epl dtvk

A bejegyzés trackback címe:

https://futballsznob.blog.hu/api/trackback/id/tr973120180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása